× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προσφεύγει κατά της έκπτωσής του, ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης

Ο πρώην αντιδήμαρχος Πλωμαρίου ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν έλαβε ταχυδρομικώς τους λογαριασμούς των 1.000 ευρώ της ΔΕΥΑΛ. Η Μαρία Λιόλιου Παπουτσάνη παίρνει τη θέση του στο Δημοτικά Συμβούλιο Μυτιλήνης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 3/6/2024

Προσφεύγει κατά της έκπτωσής του, ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης
' χρόνος ανάγνωσης

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ετοιμάζεται να προσφύγει κατά της απόφασης για έκπτωσή του από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης από τη Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου.

Η είδηση της έκπτωσης του κ. Βαρβαγιάννη λόγω οφειλών στη ΔΕΥΑΛ, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και ξάφνιασε τόσο τον ίδιο, όπως αναφέρει, όσο και τα μέλη της παράταξής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών οι αιρετοί σε Δήμους και Περιφέρειες είχαν την υποχρέωση πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους να φροντίσουν για την τακτοποίηση των  οφειλών τους εφόσον ξεπερνούσαν τα 300 ευρώ κατ’  εφαρμογή του άρθρου 11 του ν. 4804/2021 (εγκύκλιος 1334/2023).

Αν η οφειλή των εκλεγέντων αιρετών δεν εξοφληθεί ή δεν ρυθμιστεί εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξίωμα. Για την έκπτωση, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εκδίδει διαπιστωτική πράξη το αργότερο εντός 15 ημερών από τότε που έλαβε γνώση της μη εξόφλησης ή τη μη ρύθμισης της οφειλής από την οικονομική υπηρεσία του δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην περίπτωση του Δημήτρη Βαρβαγιάννη υπήρχε μια οφειλή προς την ΔΕΥΑΛ  σε εξοχική του κατοικία ύψους περίπου 1.000 ευρώ.

Όπως ο ίδιος αναφέρει μιλώντας στο «Ν», ενημερώθηκε για την οφειλή αυτή την 1η Μαΐου, αφού ποτέ δεν είχαν πάει λογαριασμοί για τα χρήματα αυτά  μέσω ταχυδρομείου. Άμεσα σημειώνει προχώρησε σε διακανονισμό καταβάλλοντας περίπου τα μισά χρήματα και τα υπόλοιπα θα καταβληθούν σε δόσεις. 

Προφανώς όμως ήταν ήδη αργά αφού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε προχωρήσει ήδη στην διαπιστωτική πράξη της έκπτωσής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Άμεσα  θα καταθέσω προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο με αποδεικτικά ότι ποτέ δεν έλαβα στα χέρια μου τους λογαριασμούς αυτούς οι οποίοι προφανώς αφορούσαν συνολικές χρεώσεις πολλών μηνών οι οποίες καθυστέρησαν να καταγραφούν. Πιστεύω ότι η περίπτωσή μου θα εξεταστεί με την δέουσα προσοχή αφού ποτέ δεν έλαβα γνώση του χρέους και αμέσως μόλις ενημερώθηκα έσπευσα να το τακτοποιήσω».

Τη θέση Δημήτρη Βαρβαγιάννη στην παράταξη «Νέα δράση – νέος Δήμος», του Πανάγου Κουφέλου  στο Δημοτικό Συμβούλιο θα καταλάβει η Μαρία Λιόλιου – Παπουτσάνη. Σε περίπτωση ωστόσο που γίνει δεκτή η προσφυγή του Δημοτικού Συμβούλου θα επιστρέψει στη θέση του.

Αναφερόμενος στο θέμα ο επικεφαλής της παράταξης Πανάγος Κουφέλος, σημειώνει ότι η εξέλιξη είναι δυσάρεστη, ωστόσο πρόσθεσε «γνωρίζουμε ότι σε καμία περίπτωση η οφειλή δεν έμεινε απλήρωτη επειδή ο συνάδελφος είναι κακοπληρωτής. Προφανώς έγινε κάποια παρεξήγηση με την καθυστέρηση και σε καμία περίπτωση ό,τι έγινε δεν ήταν ηθελημένο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά σε όλη τη χώρα εκτός δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων έμειναν λόγω οφειλών πάνω από 500 δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης