× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία για δεινόσαυρους που τόσο αγαπάνε τα παιδιά

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 1/6/2024

Βιβλία για δεινόσαυρους  που τόσο αγαπάνε τα παιδιά
' χρόνος ανάγνωσης

Βιβλία γνώσεων, εκπαιδευτικά, λογοτεχνικά, επιστημονικής φαντασίας και ψυχαγωγικά κυκλοφορούν για όλες τις ηλικίες, αφού οι δεινόσαυροι εξάπτουν την φαντασία και είναι οι αγαπημένοι των παιδιών! Έχουν εκδοθεί υπέροχα βιβλία για όλες τις ηλικίες που μας πάνε πίσω στον Μεσοζωικό αιώνα, στο χθες, στο σήμερα και στο φανταστικό αύριο! Κάποια από αυτά που ξεχώρισα θα σας προτείνω σε τούτο το αφιέρωμα!

Τα πάντα για τους δεινόσαυρους, για παιδιά από 5-8 ετών ως προτεινόμενη ηλικία από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Υπέροχο με αναγόμενα παραθυράκια, προσφέρει γνώσεις και ψυχαγωγία.
Περιγραφή: Μια σειρά γνώσεων για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών
• Απαντά στις ερωτήσεις των παιδιών με τρόπο κατανοητό για την ηλικία τους
• Με παραθυράκια, ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν παίζοντας
• Με ζωηρή και πλούσια εικονογράφηση που ελκύει το ενδιαφέρον των παιδιών
• Με επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάθε τα πάντα για τους δεινόσαυρους
• Τι μορφή είχαν οι δεινόσαυροι;
• Πότε και πού έζησαν οι δεινόσαυροι;
• Τι έτρωγαν οι φυτοφάγοι δεινόσαυροι;
• Τι μέγεθος είχαν οι πιο μεγάλοι δεινόσαυροι;

Άτλας με δεινόσαυρους, με προϊστορικά ζώα και άλλα! Εξαιρετικό βιβλίο από τις εκδόσεις susaeta. Ένας πραγματικός άτλας, με τα όλα του! Αναφέρεται ακόμα και στα ζώα που οφείλουμε να προστατεύσουμε να μην εξαφανιστούν. Για παιδιά από 6 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιγραφή: Ο πλανήτης μας δεν είχε πάντα την ίδια όψη. Ούτε και τα ζώα ήταν πάντα ίδια. Οι δεινόσαυροι περπάτησαν στον πλανήτη μας πριν από εκατομμύρια χρόνια και μαζί με αυτούς έζησαν εξίσου συναρπαστικά ζώα στη θάλασσα και τον αέρα. Μετά την εξαφάνισή τους, η Γη γέμισε ξανά ζωή με νέα είδη, μερικά από τα οποία επιβιώνουν μέχρι σήμερα! Σε αυτό το βιβλίο θα απολαύσεις την ποικιλία, την ομορφιά και τα χρώματα του ζωικού βασιλείου. Θα διαβάσεις για ζώα από πολύ διαφορετικές εποχές, θα γνωρίσεις πολλούς δεινόσαυρους με περίεργα ονόματα, θα μάθεις ποια ζώα ζούσαν την εποχή των παγετώνων αλλά και ποια σύγχρονα είδη κινδυνεύουν να χαθούν για πάντα αν δεν προσπαθήσουμε να τα προστατεύσουμε.

Αν είχες έναν δεινόσαυρο, ένα φανταστικό βιβλίο, μεταφορικά και κυριολεκτικά! Σε καλεί να χρησιμοποιήσεις την δική σου φαντασία! Διασκέδασα διαβάζοντάς το! Γέλασα, το χάρηκα! Σίγουρα θα είναι πολύ ωραία να το διαβάζεις με παιδιά! Από 3 ετών! Έχω να πω σε όσους δεν έχουν φυσικά δεινόσαυρο, αλλά σκύλο, γάτα, ή άλλα κατοικίδια να τα προσέχετε , να τα φροντίζετε, να τους φέρεστε καλά, με αγάπη! Δεν είναι όλα τα ζωάκια για όλα, γιατί απλούστατα, δεν είναι δεινόσαυροι, διαβάστε το και θα με καταλάβετε καλύτερα! Κείμενο Linda Bailey, εικονογράφηση Colin Jack, εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Περιγραφή: Για πες μου, μήπως έχεις έναν δεινόσαυρο ξαπλωμένο στο σαλόνι; Να κάθεται και να σου τρώει όλο το φαγητό; Λοιπόν, τι σκοπεύεις να τον κάνεις; Να τον βάλεις να δουλέψει, φυσικά. Από μηχανή του γκαζόν μέχρι χαρταετό, μπέιμπι σίτερ και ομπρέλα, αυτό το πρακτικό βιβλίο εξετάζει όλους τους τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιήσεις έναν δεινόσαυρο. Και ναι, υπάρχουν εκπληκτικές δυνατότητες! Αλλά προσοχή! Για κάποια πράγματα ο δεινόσαυρός σου ΔΕΝ είναι κατάλληλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο φίλος μου ο δεινόσαυρος! Θα το λατρέψουν οι πολύ μικροί βιβλιόφιλοι, από 1 έτους! Και με το δίκιο τους! Θα το ξεφυλλίζουν ξανά και ξανά! Χωρίς φόβο να σκιστούν οι σελίδες του, είναι σκληρές. Πάρτε το, θα το αγαπήσουν! Και το βιβλίο και τους δεινόσαυρους! Κείμενο και εικονογράφηση, Gabby Dawnay, Alex Barrow, κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Περιγραφή: Ένα μικρό κορίτσι ονειρεύεται να έχει το δικό του κατοικίδιο. Και τι καλύτερο από έναν δεινόσαυρο; Φυσικά, θα χρειαζόταν άφθονη τροφή, μια ολόκληρη πισίνα για να πίνει νερό και μια μεγάλη πόρτα για να μπαινοβγαίνει εύκολα. Όμως θα ήταν σίγουρα ο τέλειος φίλος στο παιχνίδι!

*Η Δρ. Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος- Θεατρολόγος-Συγγραφέας

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Το Τελευταίο Αγγιγμα» της Μαρίνας Σταμάτη ταξιδεύει...

Θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Anatomy: Crime and Horror»
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία υπέροχα που αξίζει να διαβάσετε

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρουσιάζονται στη Μυτιλήνη τα Πολιτιστικά Masterplans του Βορείου Αιγαίου

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στις 10:00 το πρωί, στο Επιμελητήριο Λέσβου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Η Θεατρική ομάδα του Παγγεραγωτικού επιστρέφει με μια απολαυστική κωμωδία
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης STELARC επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τελετή αναγόρευσης την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

Μαθήματα θεάτρου σε παιδιά και ενήλικες

Από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης
ΒΙΒΛΙΟ

Η Ελένη Σβορώνου στο Book and Art

Το Σάββατο στις 18:30, η πολυβραβευμένη συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας επισκέπτεται το Book and Art, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε μια μαγική περιπέτεια γνώσης και φαντασίας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Ο πολιτισμός και η κοινωνική μέριμνα είναι επένδυση στον άνθρωπο»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου Μιχάλης μίλησε για τις δράσεις, τα έργα και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Απ’ το Αϊβαλί ως τον Κλαπάδο»

Μια μουσική γέφυρα μνήμης και ψυχής από τον Μάνο Σιμιτσή και τη Γεωργία Ανδριώτου -Δέκα τραγούδια που αφηγούνται την ιστορία του ξεριζωμού, της νοσταλγίας και της ταυτότητας των Μικρασιατών, μέσα από μια συγκινητική μουσική σύμπραξη
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία ιδιαίτερα που ξαφνιάζουν ευχάριστα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Τα βιβλία στη Μυτιλήνη, έρχονται στο σπίτι σας!

Μια αξιόλογη προσπάθεια από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Μυτιλήνης για τους συμπολίτες μας που έχουν κινητικά προβλήματα και δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Από τη Λέσβο στη μεγάλη οθόνη της Θεσσαλονίκης το «Beachcomber»

Η νέα ταινία του Αριστοτέλη Μαραγκού, εμπνευσμένη από τον Νίκο Καββαδία και γυρισμένη εξ ολοκλήρου στη Λέσβο, διεκδικεί διάκριση στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης