× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

3 χρόνια «Μπροστά για την Οικογένεια»

Νέο στεγαστικό δάνειο για τρίτεκνες οικογένειες στην Ανατολική ακριτική Ελλάδα. Σταθερό επιτόκιο 1% για όλη τη διάρκεια του δανείου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/5/2024

3 χρόνια «Μπροστά για την Οικογένεια»
Βράβευση μαθητών Δημοτικού της ομάδας ρομποτικής του Άι Στράτη

Νέο στεγαστικό δάνειο για αγορά, ανέγερση, επισκευή/ανακαίνιση πρώτηςκατοικίας, με σταθερό επιτόκιο 1% για όλη τη διάρκεια του δανείου, χορηγεί η Eurobank σε οικογένειες που έχουν τουλάχιστον 3 παιδιά και διαμένουν μόνιμα στις ακριτικές περιοχές στις οποίες εστιάζει η ευρείας κλίμακας πρωτοβουλίας για το Δημογραφικό, πουυλοποιεί η Τράπεζα από το 2021, μέσω του Προγράμματος Μπροστά για την Οικογένεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνάντηση Υπουργού Σ.Ζαχαράκη και Φ.Καραβία

Την έναρξη διάθεσης του νέου, ιδιαίτερα προνομιακού προϊόντος, ανακοίνωσε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας,κ. Φωκίων Καραβίας, στην τοποθέτησή του σε συνέδριο με θέμα ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ 2024–ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ,παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με δεδομένο πως, ειδικά για μια πολυμελή οικογένεια, το κόστος στέγασης είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, δρώντας επιβαρυντικά και για το Δημογραφικό, η Eurobankενισχύει περαιτέρω τις δράσεις που αναπτύσσει για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, διευκολύνοντας την αγορά, ανέγερση, επισκευή/ανακαίνιση ιδιόκτητης στέγης για οικογένειες που έχουν τουλάχιστον 3 παιδιά και διαμένουν σε περιοχές της Ανατολικής ακριτικής Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ν.Χατζηνικολάου, Κ.Μητσοτάκης και Φ.Καραβίας

Το νέο, ειδικά σχεδιασμένο, στεγαστικό δάνειο της Eurobank παρέχεται με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους:
 Σταθερό επιτόκιο 1,00% για όλη τη διάρκεια του δανείου.
 Διάρκεια έως 40 έτη.
 Χρηματοδότηση έως το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου για δανειολήπτες που δεν έχουν ήδη λάβει στεγαστικό δάνειο.Η χρηματοδότηση αφορά σε αγορά, ανέγερση, επισκευή/ανακαίνιση Α’ / Κύριας Κατοικίας για οικογένειες που έχουν τουλάχιστον 3 παιδιά, μόνιμους κατοίκουςστις Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) του Προγράμματος και συγκεκριμένα:Έβρου, Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Καλύμνου, Κω, Καρπάθου, Ρόδου έως και το Καστελόριζο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Σε περιπτώσεις ανέγερσης και επισκευής/ανακαίνισης η χρηματοδότηση μπορεί να ανέλθει έως το 100% του κόστους εργασιών.

 Οι δικαιούχοι θαεπωφελούνται και από δωρεάν έξοδα τεχνικού και νομικού ελέγχου / έγκρισης δανείου.

Οι δημόσιες πολιτικές και ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα αναλύθηκαν σε ενότητα συζήτησης μεταξύ της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, κας Σοφίας Ζαχαράκη και του κ. Φ. Καραβία, με συντονιστή το δημοσιογράφο, κ. Νίκο Χατζηνικολάου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της συζήτησης, η Υπουργόςεπεσήμανε: «Το δημογραφικό αποτελεί μια εθνικών διαστάσεων πρόκληση. Μετά από αρκετούς μήνες δουλειάς, ολοκληρώνουμε μια ολιστική στρατηγική για την αντιμετώπισή του, μετά από έναν ευρύ και ουσιαστικό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς και την επιστημονική κοινότητα, αξιολογώντας βέλτιστες διεθνείς πρακτικές αλλά και μελετώντας σε βάθος τα αίτια του φαινομένου.

Η έρευνα για την υπογεννητικότητα που παρουσιάζεται σήμερα μας έχει δώσει σημαντικά στοιχεία κατανόησης των κοινωνικών αντιλήψεων και κατευθύνσεις προκειμένου οι πολιτικές μας να είναι αποτελεσματικές και ουσιαστικές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή την προσπάθεια.».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, στην τοποθέτηση του ανέφερε: «Η Ελλάδα αποκτά ολιστική πολιτική για το δημογραφικό κατανοώντας ευρύτερα τη σημασία του ως κοινωνική, οικονομική και εθνική προτεραιότητα, και η εξέλιξηαυτή αποτελείκατάκτηση για τη χώρα.

Η Eurobank συμβάλλει στην αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης του δημογραφικού αναπτύσσοντας, εδώ και τρία χρόνια, το Πρόγραμμα Μπροστά για την Οικογένεια. Σήμερα, διευρύνουμε τη δράση του Προγράμματος, υιοθετούμε στην πράξη τη νέα εξαγγελία του Πρωθυπουργού και ανακοινώνουμε την απόφασήμας να δανειοδοτούμε οικογένειες με 3 ή περισσότερα παιδιά,με εξαιρετικά ελκυστικούς όρους για την απόκτηση πρώτηςκατοικίας στην Ανατολική ακριτική Ελλάδα.

Οι δικαιούχοι θα έχουν πρόσβαση σε ένα νέο στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο μόλις 1% για όλη τη διάρκεια του δανείου, έως και τα 40 χρόνια, ώστε η μηνιαία δόση, περίπου 250 – 300 ευρώ για δάνειο 100.00 ευρώ, να είναι πραγματικά χαμηλή και σταθερή. Παράλληλα, με την απόκτηση του τρίτου παιδιού, επεκτείνουμε στους 12 από 9 μήνεςτην άδεια μητρότητας για τις εργαζόμενες στην Τράπεζα,υπογραμμίζοντας και έτσι τη δέσμευσήμας στη διαχείριση αυτού του μεγάλου εθνικού προβλήματος.».

Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών Δημοτικού της ομάδας ρομποτικής του ακριτικού νησιού του Αγίου Ευστρατίου, που συγκροτήθηκε από τον καθηγητή ρομποτικής, κ. Αντώνη Μακρή, στο πλαίσιο του προγράμματος της EurobankΜπροστά για την Οικογένεια.

Η ομάδα ρομποτικής συμμετείχε πρώτη φορά σε αγώνες και βραβεύθηκε, μεταξύ 11 χωρών, με το χρυσό μετάλλιο στο άθλημα της Τοξοβολίας, στην 3η Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που διεξήχθη στην Κρήτη. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκηκαι τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας για την υπογεννητικότητα -που υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της Eurobank-, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetronAnalysis S.A., κ. Στράτος Φαναράς ανέφερε: «Η έρευνα καταδεικνύει ότι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας έχει βαθιές ρίζες. Ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα είναι ότι αν και η υπογεννητικότητα και το δημογραφικό θεωρούνται μείζονες απειλές για τη χώρα μας, ωστόσο η απόκτηση παιδιών δεν αποτελεί προτεραιότητα για τους νεότερους ανθρώπους γιατί προτάσσουν την προσπάθεια τους για κοινωνική άνοδο και οικονομική άνεση. Βέβαια, η απόσταση ανάμεσα στον υπαρκτό και τον ιδεατό αριθμό παιδιών υποδεικνύει ότι υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας ώστε να ενισχυθεί η τεκνοποίηση.

Αυτό προϋποθέτει όμως να αντιμετωπιστούν οι βασικότεροι αποτρεπτικοί λόγοι για την απόκτηση παιδιών, που αφορούν τόσο τις οικονομικές δυνατότητες του ζευγαριού όσο και τους μηχανισμούς υποστήριξης της Πολιτείας αλλά και την ανάγκη μιας νέας ισορροπίας ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική ζωή.».

Στο συνέδριο τοποθετήθηκαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δημογραφία και τη Δημοκρατία, κα Ντουμπράβκα Σουίτσα, η οποία απηύθυνε διαδικτυακό χαιρετισμό, οι Υπουργοί, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κώτσηρας.

Η Εθνική Πολιτική για το Δημογραφικό αναλύθηκε σε συζήτηση στην οποία συμμετείχαν, η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής & Στεγαστικής Πολιτικής, κα Μαρίνα Στέφου, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γενικός Διευθυντής Marketing& Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, κ. Μιχάλης Βλασταράκης, η Καθηγήτρια Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κα Αντιγόνη Λυμπεράκη και η Καθηγήτρια Οικονομικής Δημογραφίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, κα Αλεξάνδρα Τραγάκη. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Φοίβος Καρζής.

Περισσότερα για το νέο στεγαστικό δάνειο εδώ.
Δείτε εδώ το θεματικό βίντεο Eurobank | Μικρά νησιά – Μεγάλα όνειρα στον Άγιο Ευστράτιο.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ | 3 χρόνια «Μπροστά για την Οικογένεια»
Απολογισμός 2021 – 2024

 Συνεργασία με το Σωματείο Be-Live.

 Με τη στήριξη της Eurobankγια την παροχή δωρεάν θεραπειών εξωσωματικής γονιμοποίησης -με αυστηρά ιατρικά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια- έχουν γεννηθεί 36 μωρά, συνολικά στην Ελλάδα,19 από τα οποία έχουν γεννηθεί στα ανατολικά σύνορα της χώρας.

 15 ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με την υπογονιμότητα και την εξωσωματική γονιμοποίηση σε Ικαρία & Φούρνους, Καστελόριζο, Κω, Μυτιλήνη&Καλλονή, Νίσυρο, Ορεστιάδα & Αλεξανδρούπολη, Λήμνο&Άγιο Ευστράτιο, Σάμο, Χίο & Οινούσσες.

 Πρόγραμμα για την Απασχόληση σε ακριτικές περιοχές.
Δημιουργία εξ’ αποστάσεως θέσεων απασχόλησης στο EuroPhone Banking για μόνιμους κατοίκους του Έβρου και των νησιών του Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λήμνος). Οι θέσεις που έχουν δημιουργηθεί έως σήμερα είναι 75.

 Δημόσιος διάλογος.

 Μελέτη με θέμα Δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα: Προκλήσεις και προτάσεις πολιτικής,που χρηματοδοτήθηκε από την Eurobank και υλοποιήθηκε από έγκριτους επιστήμονες του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών – ΙΟΒΕ.

 Ποιοτική και ποσοτικήέρευνα για την Υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Eurobankκαι υλοποιήθηκε από την MetronAnalysis. Η έρευνα ανέδειξε ότι η υπογεννητικότητα οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως οι σύγχρονες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, προτεραιότητες και αξίες. Παρότι ο μέσος όρος παιδιών που έχει το κοινό των συμμετεχόντων στην έρευνα είναι το ένα παιδί, ο ιδανικός αριθμός παιδιών για τα ίδια άτομα θα ήταν τα 2, 3 παιδιά κατά μέσο όρο, διαφορά που καταδεικνύει πως υπάρχει έδαφος για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στη χώρα.

 Συνεργασία με την ΜΚΟ Αποστολή.

 Έχουν διατεθεί 823 βρεφικά πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης, για τον 1ο χρόνο ενός μωρού, στις περιοχές εμβέλειας του Προγράμματος.

 Εξασφαλίστηκε η διάθεση παιδαγωγών σε Δήμους μικρών νησιών και συγκεκριμένα, Λογοθεραπευτή στις Οινούσσες, Μουσικού στο Καστελόριζο και Καθηγητή Ρομποτικής στον Άγιο Ευστράτιο για την κάλυψη παιδαγωγικών αναγκών παράλληλα με το δημόσιο σχολείο.

 Η Eurobank στηρίζει τη λειτουργία του πλήρως ανακαινισμένου Πολυχώρου Παιδιών «Λέλα Καραγιάννη», για τη δημιουργική απασχόληση.Ήδη στον πολυχώρο απασχολούνται δημιουργικά 58 παιδιά από 5 – 12 ετών, με στόχους, τη βελτίωση της ελληνικής γλώσσας, την προετοιμασία για τα μαθήματα τάξεων του δημοτικού, τη συμμετοχή σε εικαστικές δράσεις ενώ παρέχονται και υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων.

 Συνεργασία με την Ένωση Μαζί για το Παιδί
Διενέργεια 26 σεμιναρίωνδια ζώσης και διαδικτυακώς, με συνολικά περισσότερους από 400 γονείς σε ακριτικές περιοχές, για θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη οικογένεια. Επιπλέον, περισσότεροι από 5.000 γονείς απευθύνθηκαν στη συμβουλευτική πανελλαδική γραμμή 11525, για τις παραπάνω θεματικές.

 Τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα με κοινωνική στόχευση.
Προσφέρει σε γονείς με παιδιά έως ενός έτους, στον Έβρο, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μία σειρά τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων με κοινωνική στόχευση και πολύ προνομιακούς όρους. Μεταξύ αυτών, δωρεάν ασφάλεια υγείας παιδιού για τα πρώτα δύο χρόνια ζωής τους, προνόμια για αποταμίευση της νέας οικογένειας και επιπλέον 10% €πιστροφή σε αγορές βρεφικών ειδών.

 Στήριξη εργαζομένων.
Αναπτύσσει σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων για τους εργαζομένους του Ομίλου στηρίζοντας όλες τις σύγχρονες μορφές οικογένειας.

Περισσότερα για το Πρόγραμμα «Μπροστά για την Οικογένεια» εδώ._

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με γοργούς ρυθμούς τρέχουν οι εργασίες για την ηλεκτρική διασύνδεση της Λέσβου

Ξεκίνησαν οι έρευνες βυθού για τις οδεύσεις των καλωδίων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Καλώς ορίσατε στην Ίμβρο

Από το χτες στο αύριο, από την ερημοποίηση και την προσφυγιά στην Ανάσταση
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Νεκρός ο 20χρονος δράστης
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος

«Αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα ληφθούν μέτρα» δηλώνει ο υπουργός Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παρέμβαση Καλτάκη για την ακρίβεια στα νησιά του βορείου Αιγαίου

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης απέστειλε επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική πρόταση για αποφυλάκιση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα

Θα τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι»
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις τραυματίες σε συμπλοκή στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα

Άγνωστα ως αυτή την ώρα τα αίτια της επεισοδίου που συνέβη έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού
ΚΟΣΜΟΣ

Πρακτικές χειραγώγησης της αγοράς του ελαιολάδου

Διαβάστε εδώ πως παίζεται το «παιχνίδι» για να πέσουν οι τιμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 19 Ιουλίου

Δείτε εδώ τα βοηθήματα και τις επιδοτήσεις που θα καταβληθούν σε 72.986 δικαιούχους
ΕΛΛΑΔΑ

Ζήτησαν φθηνότερα εισιτήρια και ασφαλή δρομολόγια

Κινητοποίηση από την Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής στο λιμάνι του Πειραιά
ΕΛΛΑΔΑ

«Επαναπροωθήσεις ενδεχομένως να έχουν υπάρξει στο παρελθόν»

Δημόσια παραδοχή του νέου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκου Παναγιωτόπουλου
ΕΛΛΑΔΑ

Μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα σε ξερικούς ελαιώνες

Επισκεφθήκαμε τον ελαιώνα του γεωπόνου Θοδωρή Αγγελέλλη στη Μόρια της Λέσβου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ