× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/5/2024

Επαφές  με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Η Δήμαρχος Λήμνου Ελεονώρα Γεώργα μετέβη στη Λέσβο από 13 έως 15 Μαΐου όπου είχε σειρά συναντήσεων με τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα, τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Γιώργο Πλακωτάρη, στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Λέσβου, ενώ συμμετείχε και σε σύσκεψη εργασίας στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη εξετάστηκαν το θέμα της παράτασης της κήρυξης της Δ.Ε. Μύρινας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς και η πορεία των έργων «Μελέτη Ακτομηχανικής Προστασίας παραλίας Ρωμαίικου Γιαλού Μύρινας Δήμου Λήμνου» και «Μελέτη Ακτομηχανικής Προστασίας παραλίας Αγ. Ιωάννη Κάσπακα Ν. Λήμνου»,  στην κατεύθυνση δρομολόγησης έργων οριστικής θωράκισης των δύο καίριας σημασίας παραλιακών μετώπων. Παράλληλα συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασίας του Α΄ και του Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Δήμαρχος συμμετείχε και σε σύσκεψη εργασίας στο Περιφερειακό Ταμείο Βορείου Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού και Έργων Στρατή Κυρατζή και υπηρεσιακών στελεχών. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εξέλιξη των μελετών «Ανέγερση 4ου Νηπιαγωγείου Μύρινας», «Ανέγερση Νέου Παιδικού Σταθμού Δήμου Λήμνου» και «Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας Δήμου Λήμνου» και η προοπτική της ταχύτερης δυνατής ολοκλήρωσής τους από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΑΡΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.

Κατά την παραμονή της στη Μυτιλήνη, η Δήμαρχος συναντήθηκε και με τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιώργο Πλακωτάρη, για τον προγραμματισμό των έργων του Δήμου Λήμνου ενόψει των προσκλήσεων της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2021-2027.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη συνάντηση που είχε  με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Παναγιώτη Χριστόφα, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία και το αντικείμενο της ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε., καθώς επίσης και η προοπτική συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων σε διάφορους τομείς.

Τέλος, η Δήμαρχος συναντήθηκε με στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Λέσβου, με τα οποία συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας της υπηρεσίας , οι αλλαγές που προβλέπει ο ν. 5092/2024για τους αιγιαλούς και τις παραλίες καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με ακίνητα του χαρτοφυλακίου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.

Η Δημοτική Αρχή επενδύει στη συνεργασία ως κύρια οδό για την επίτευξη ουσιαστικών αποτελεσμάτων σε μία σειρά κρίσιμων θεμάτων για τον Δήμο μας.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ξεκινά η πληρωμή του Μεταφορικού ισοδύναμου

Για κατοίκους και επιχειρήσεις νησιών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Λεσβιακή Φάλαγγα στο επίκεντρο εκδήλωσης της Ομοσπονδίας Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Απόδημου Ελληνισμού Παντελής Μπουρνιάς σε εκδήλωση μνήμης για τη Μάχη του Κλαπάδου και τη θυσία των Λέσβιων αποδήμων που συνέβαλαν καθοριστικά στην Απελευθέρωση της Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο δρόμο ενάντια στον φασισμό

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο Αθηνών από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΚΟΣΜΟΣ

Οι διαδηλώσεις έριξαν την κυβέρνηση στη Βουλγαρία

Η παραίτηση έρχεται λίγο πριν η Βουλγαρία ενταχθεί στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου
ΕΛΛΑΔΑ

«Θα σου στρίψω το λαρύγγι»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει πως την απείλησε ο Γιώργος Ξυλούρης «Φραπές»
ΕΛΛΑΔΑ

Οι κρεοπώλες στο πλευρό των αγροτών

Καθολικό κλείσιμο των κρεοπωλείων την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου - ημέρα κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν λόγω εορταστικού ωραρίου.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα του «Φραπέ»!

Καταθέτει σήμερα ο Γιώργος Ξυλούρης ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης