× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο πρωθυπουργός ξέχασε τις αναπληρώτριες‑μητέρες

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Λέσβου ζητά να δοθεί 9μηνη άδεια μητρότητας στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/4/2024

Ο πρωθυπουργός ξέχασε τις αναπληρώτριες‑μητέρες

H συνδικαλιστική παράταξη της Λέσβου Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά να σταματήσει «ο εμπαιγμός και η άνιση αντιμετώπιση» και να δοθεί 9μηνη άδεια μητρότητας στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Διά στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού η εκπαιδευτική κοινότητα διαπίστωσε, για μία ακόμη φορά, ότι ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του αγνοούν επιδεικτικά τις αναπληρώτριες μητέρες που εργάζονται στην Εκπαίδευση. Ο πρωθυπουργός σε διαδικτυακή του ανακοίνωση ανέφερε ότι οι γυναίκες-μητέρες, ανεξάρτητα από το αν εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, θα λαμβάνουν εννέα μήνες επίδομα μητρότητας. Ωστόσο, στην απόφαση αυτή δεν εντάσσονται οι αναπληρώτριες μητέρες εκπαιδευτικοί, γεγονός που συνιστά άνιση αντιμετώπιση, αποτελεί κατάφωρη αδικία και καθιστά τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς εργαζόμενες μητέρες ενός «κατώτερου Θεού».

Υπενθυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη και στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί αποτελούν μια πολύπαθη κατηγορία μητέρων καθώς μόλις το 2018 εξασφάλισαν ακόμη και αυτό το ισχνό δικαίωμα της άδειας ανατροφής 3,5 μηνών με αποδοχές από την τετράμηνη άδεια άνευ αποδοχών που ίσχυε μέχρι τότε. Η μη συμπερίληψή τους στο ορθό μέτρο της κρατικής στήριξης της μητρότητας για 9 μήνες σε όλους τους τομείς εργασίας είναι εξωφρενική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αναπληρώτριες-μητέρες, με δύσκολες εργασιακές και απρόβλεπτες εργασιακές συνθήκες, καθώς κάθε σχολικό έτος δύνανται να προσληφθούν σε διαφορετική τοποθεσία, με συχνές μετακινήσεις σε νησιωτικές, ημιορεινές και ορεινές περιοχές, με τεράστια έξοδα βιοπορισμού (στέγη, ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, χαμηλοί μισθοί), με δεδομένη την ανεργία τους θερινούς μήνες, δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη για να υπηρετήσουν το Δημόσιο Σχολείο και να αντεπεξέλθουν στον σπουδαίο και πολυσήμαντο ρόλο της μητέρας.

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κατάφορη αδικία και την άνιση αντιμετώπιση των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ζητά την άμεση ένταξη στη ρύθμιση για τους εννέα μήνες επίδομα μητρότητας και τις μητέρες-εργαζόμενες στην Εκπαίδευση!

Παράλληλα, καλούμε τη ΔΟΕ να παρέμβει στο ζήτημα και να αιτηθεί συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ με μοναδικό θέμα την άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με εκείνα των μονίμων.
Φτάνει πια ο εμπαιγμός, η κοροϊδία, η υποβάθμιση του ρόλου του Εκπαιδευτικού από την Κυβέρνηση!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ανασκόπηση των δράσεων του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου για το 2024

Κάθε χρόνο δεκάδες δράσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα που υλοποιεί ο δραστήριος Σύλλογος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλάζουν όλα σε έξι Κέντρα Υγείας της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου

Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε πράξεις ένταξης για την αναβάθμιση Κέντρων Υγείας των νησιών μας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Με την στήριξη της κοινωνίας δώσαμε αγώνα με πυρκαγιές και έντονα φαινόμενα»

Αποχαιρετηστήρια επιστολή από τον Παναγιώτη Κυπριωτέλλη Υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος και Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έκοψε πίτα ο Ερμής Παμφίλων

Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 11 Ιανουαρίου στο Μαλλίδειο Πνευματικό Κέντρο Παμφίλων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μια ηλεκτρική σκούπα, κάνει την διαφορά!

Η διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Καλλονής ευχαριστούν τον επιχειρηματία Δημήτρη Σαραγά που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του σχολείου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι φαρμακοποιοί της Λέσβου ενισχύουν τις γνώσεις τους στις πρώτες βοήθειες

Επιτυχής ολοκλήρωση πιστοποιημένου σεμιναρίου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γιατί αυξήθηκε η τιμή του φαγητού στη Φοιτητική Λέσχη;

Την αιφνιαδιαστική αύξηση των σιτηρεσίων από 2,45 ευρώ σε 3 ευρώ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου καταγγέλει η Φοιτητική παράταξη ΔΑΠ ΝΔΦΚ
ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας σε χωριά της Δυτικής Λέσβου

Η δράση έγινε με επιτυχία από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Σχολεία χωρίς φόβο», με πρωτοβουλία των φοιτητών Κοινωνιολογίας της Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 5.15 το απόγευμα, στον χώρο του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερωτικές ημερίδες στο ΕΠΑΛ Γέρας

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Οδύσσεια" του Ιδρύματος Λάτση, οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήρια πρώτων βοηθειών και επαγγελματικού προσανατολισμού, ενώ το σχολείο ενισχύθηκε με δωρεές για την εκπαιδευτική τους πορεία
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Διατηρητέος ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Σεβδυνίδης

Μετά από απόφαση του Συμβουλίου Κρίσεων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα στέγη για το 7ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Σε οικόπεδο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κοντά στο υφιστάμενο νοικιασμένο κτίριο του νηπιαγωγείου. Στο οικόπεδο αυτό θα χτιζόταν το Αθλητικό Γυμνάσιο που καταργήθηκε