× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ζητούν να κηρύξει στάση εργασίας το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών εγκαλεί το Δ.Σ. του Σωματείου για το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει στην κήρυξη στάσης εργασίας για να διευκολύνει την συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΕΚ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/4/2024

Ζητούν να κηρύξει στάση εργασίας το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών με ανακοίνωση της καλεί το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης να κηρύξει στάση εργασίας για την Τετάρτη 17 Απριλίου ώστε οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης να μπορέσουν να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο 11:00 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη και στη πάρκο στη Καλλονή.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών αναφέρει:

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, όπως σε κάθε απεργιακή μάχη έτσι και τώρα για την πανελλαδική απεργία τις 17 Απριλίου, ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του ΔΣ των εργαζομένων να παρθεί απόφαση συμμετοχής του σωματείου στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, με στάση εργασίας. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουμε παρατηρήσει καμιά ενέργεια ως προς σ΄ αυτό. Γι’ αυτό καλούμε την Διοίκηση του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, να σταθεί έστω και τώρα στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει απόφαση για έκτακτη γενική συνέλευση που θα συζητήσουμε τα θέματα που μας απασχολούν, καθώς και για στάση εργασίας, ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση. Πρέπει να σταθούμε δυναμικά ενάντια σ' αυτή την πολιτική που τσακίζει την ζωή μας, για να απαιτήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ένταξη όλων των εργαζομένων στο ΒΑΕ, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ασφαλείς συνθήκες εργασίας, μια υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους.

Μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη που στρίμωξαν την κυβέρνηση, η κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργία στις 17 Απριλίου ενάντια στην εγκληματική πολιτική που τσακίζει την ζωή μας, είναι επιτακτική.

Πολύτιμες υπηρεσίες στην κυβερνητική πολιτική προσφέρει η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, που δεν πήρε απόφαση για προκήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στις 17 Απριλίου, ώστε να υπάρχει πανεργατική αγωνιστική απάντηση.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, γιατί δεν ανεχόμαστε η ακρίβεια και η φοροληστεία να τσακίζει το εισόδημα μας και να δυσκολευόμαστε ή και να αδυνατούμε «να βγάλουμε το μήνα». Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε εταιρείες που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο, που μετατρέπει τη υγεία σε ένα ακριβό εμπόρευμα, που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του λαού. Εντείνουμε τις αγωνιστικές παρεμβάσεις μας γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με την εντατικοποίηση, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού.

Η λίστα συμμετοχής σωματείων από όλη την Ελλάδα που προσπερνάνε την συμβιβασμένη ηγεσία στην ΑΔΕΔΥ και παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία όλο και μεγαλώνει.

Πολλές φορές συνάδελφοι απογοητευόμαστε θεωρούμε ότι τίποτα δεν γίνεται, ότι δεν θα πετύχουμε τίποτα από τις απεργίες κ.τ.λ. Ξεχνάμε ή και αγνοούμε τα πολλά παραδείγματα, από κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία, που κατάφεραν προσλήψεις προσωπικού. Δεν θυμόμαστε και τις κινητοποιήσεις σε άλλους κλάδους εργασίας που κατάφεραν συλλογικές συμβάσεις, αλλά και εδώ στο νησί που απέτρεψαν πλειστηριασμούς και αλλά πολλά που δείχνουν ότι εμείς έχουμε την δύναμη. Αυτό το γεγονός η κυβέρνηση το γνωρίζει και το φοβάται!

Όλες / Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 17 Απριλίου στις 11.ΟΟ στην πλατεία Σαπφούς και στην Καλλονή στο πάρκο απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου