× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καταδίκη για συνδικαλιστική δράση

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο δηλώνει την στήριξη του στον πρόεδρο του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου Θανάση Φωτόπουλο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/4/2024

Καταδίκη για συνδικαλιστική δράση

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο δηλώνει την συμπαράσταση της στον πρόεδρο του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου Θανάση Φωτόπουλο ο οποίος καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκισης για συνδικαλιστική δράση. Συγκεκριμένα συμμετείχε στο 10ήμερο απεργιακό αγώνα το 2019, στο εργοστάσιο των «Αφοί Βλάχου» για την επαναπρόσληψη του Μεντή Μάη, εργαζόμενου της επιχείρησης και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΕΚ αναφέρει:

Καταγγέλλουμε την απόφαση του δικαστηρίου ενάντια στον πρόεδρο του Συνδικάτου Τύπου-Χάρτου Φωτόπουλο Θανάση. Ο συνάδελφος συμμετείχε ως όφειλε στο μεγάλο 10ήμερο απεργιακό αγώνα το 2019, στο εργοστάσιο των «Αφοί Βλάχου» για την επαναπρόσληψη του Μεντή Μάη, εργαζόμενου της επιχείρησης και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής.

Ένας αγώνας που υποχρέωσε την εργοδοσία σε υποχώρηση και στην επαναπρόσληψη του συναδέλφου - συνδικαλιστή. Η εργοδοσία κατά την προσφιλή της τακτική είχε μηνύσει τους απεργούς με ψευδή και αήθη επιχειρήματα, τα οποία κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία καταρρίφτηκαν από τους συναδέλφους, ακόμα και από τους ίδιους τους μάρτυρες κατηγορίας. Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή και των 4 κατηγορουμένων. Η πρόεδρος σε μια πρωτοφανή απόφαση καταδίκασε το συνάδελφο σε 10 μήνες φυλακή γιατί έκανε αυτό που ήταν υποχρεωμένος να πράξει, να βρεθεί δίπλα στους συναδέλφους του και να υλοποιήσουν τις συλλογικές τους αποφάσεις. Η πρόεδρος δίκασε την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Λειτουργεί σε ένα σύστημα που νόμος είναι το δίκιο του ισχυρού και οι νόμοι υπηρετούν την κερδοφορία των ομίλων. Γι’ αυτό κυριαρχεί το «πάμε κι όπου βγει», για αυτό στους χώρους δουλειάς εμείς μετράμε νεκρούς και χαμένα δικαιώματα και αυτοί κέρδη και ασυλία.

Η ίδια δικαιοσύνη σέρνει στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στην εξ αναβολής δίκη το Βάλσαμο Συρίγο, γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, με κατηγορίες που παραπέμπουν σε κοινό εγκληματία. Το έγκλημα που διέπραξε είναι ότι συμμετείχε σε κινητοποίηση των Οκτώβρη του 2019 ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας. Μαζί με εκατοντάδες αγωνιστές εργάτες έδωσε τη μάχη για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικής - λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη.

Η κυβέρνηση μαζί με τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που προσπαθεί να περάσει, εντείνει τον αυταρχισμό, δείχνοντας την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει με κάθε τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτές οι διώξεις δεν μπορούν ούτε να τρομάξουν ούτε να βάλουν στο γύψο το κίνημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και όσους αγωνίζονται!

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας και ποινικοποίησης του οργανωμένου αγώνα των εργαζομένων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους να εντείνουν τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια. Ιδιαίτερα μπροστά στην απεργία της 17 Απρίλη και την Πρωτομαγιά. Αγώνας για να γίνει νόμος το δίκιο μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα από την Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση

Στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 11 το πρωί δίνουν ραντεβού τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ: Την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Σαπφούς

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης απευθύνει το Νομαρχιακή Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

E‑twinning και Ολυμπιακοί Αγώνες στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά πολλαπλές εμπειρίες μάθησης, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και ολοκλήρωση του Οργανογράμματος του ΕΚΑΒ διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων