× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Θύμα κακοποίησης το 2015, επιτέθηκε με βιτριόλι το 2021

Φιλοξενούμενη του Ξενώνα Γυναικών Λέσβου, επέστρεψε σπίτι της, έχασε επιμέλεια των παιδιών και καταδικάστηκε σε δεύτερο Βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 5/3/2024

Θύμα κακοποίησης το 2015, επιτέθηκε με βιτριόλι το 2021
' χρόνος ανάγνωσης

Για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης,  φθορά ξένης ιδιοκτησίας με φωτιά και εκρηκτικές ύλες και, τέλος, για παράνομη οπλοφορία καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, με έξι χρόνια ποινή κάθειρξης. 

Η κατηγορούμενη ήδη κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές της Θήβας από το 2021 όταν τέλεσε τα προαναφερθέντα αδικήματα, ζήτησε την κατανόηση των δικαστών και των ενόρκων, οι οποίοι όμως την έκριναν ένοχη κατά πλειοψηφία με έξι προς ένα, ως προς το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια, απολογούμενη, τόνισε ότι με τον πρώην σύντροφό της ζούσε πολύ άσχημα όταν μπήκαν στη ζωή τους οι γονείς του, και μάλιστα ανέφερε ότι την κακοποιούσαν και οι τρεις, με αποτέλεσμα το 2015 να φιλοξενηθεί στον Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Λέσβου. Αυτό επισήμανε και η συνήγορος υπεράσπισής της, Βίκυ Πατέστου.

Μη Ελληνίδα στην καταγωγή, τόνισε η μητέρα της, μάρτυρας υπεράσπισής της, καθάριζε σπίτια και κρατούσε ηλικιωμένους ώστε να βοηθά οικονομικά την κόρη της και τον σύντροφο με τα παιδιά τους. Η κατηγορούμενη και η μητέρα της ανέφεραν ότι της αφαίρεσαν την επιμέλεια, επικαλούμενοι οι γονείς του συντρόφου της, ψυχολογικά προβλήματα, χωρίς όμως να έχει γίνει η απαιτούμενη εξέταση, και επειδή, ισχυρίζονται εκείνες, πίστευε στον Θεό και προσεύχονταν τακτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, η μητέρα του συντρόφου της, μάρτυρας κατηγορίας, τόνιζε ότι η κατηγορούμενη δεν φρόντιζε τα παιδιά της και ότι ήταν ιδιαίτερα επιθετική. Στις 20 Μαϊου 2021, η κατηγορούμενη προχώρησε σε επίθεση με βιτριόλι κατά του πατέρα του συντρόφου της, ενώ έβαλε γκαζάκια στο μηχανάκι του, προκαλώντας έκρηξη και εκ του αποτελέσματο χημικό έγκαυμα του κερατοειδούς.

Η ίδια επέδειξε στο δικαστήριο μία φωτογραφία από το 2019 που έχει να βγει με τα δυο μικρά παιδιά της, και είπε ότι όταν ήταν έγκυος τη χτυπούσε ο σύντροφός της, και σε άλλα επεισόδια και οι γονείς του. Ενώ για το επεισόδιο του 2021 υποστήριξε ότι ο πατέρας του συντρόφου της την απειλούσε με πριόνι, το οποίο όμως δεν βρέθηκε στη δικογραφία.

Η κατηγορούμενη έχει ήδη εκτίσει το μισό της ποινής της και σύμφωνα με την εισαγγελέα, με τις νέες διατάξεις σε λίγο καιρό θα είναι ελεύθερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κατηγορούμενη μητέρα καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος μόνο για ξένα πράγματα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας με φωτιά και εκρηκτικές ύλες και για παράνομη οπλοφορία.

   Σημαντικό είναι το γεγονός ότι αποδείξαμε στον δεύτερο βαθμό ότι από την έκρηξη δεν προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, πράξη για την οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως, με αποτέλεσμα να μεταβληθεί στο εφετείο ο χαρακτήρας της πράξης από κακούργημα σε πλημμέλημα, πράγμα που οδήγησε και στην σημαντική μείωση της ποινής της κατά τρία έτη» ανέφερε σχετικά η κ. Πατέστου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία με έντονο παλμό, καταγγελίες για τις αιματηρές εξελίξεις σε Ιράν και Λίβανο και κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη
Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δίπλα στα παιδιά των Νέων Κυδωνιών ο Παναγιώτης Χριστόφας

Αυτοψία σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό και άμεση ενεργοποίηση διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων που κατέγραψε η διεύθυνση του σχολείου
Δίπλα στα παιδιά των Νέων Κυδωνιών ο Παναγιώτης Χριστόφας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεύτερη πανελλαδική διάκριση για το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Στον διαγωνισμό Generation Next της Vodafone
Δεύτερη πανελλαδική διάκριση για το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο

Επιστημονικές συναντήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος
Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης

O Δήμαρχος Μυτιλήνης «ξενάγησε» τον Περιφερειάρχη στο υπό κατασκευή έργο του Πάρκου Αναψυχής στην Αγία Κυριακή
Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής

Μαθητές από όλη τη Λέσβο συναντιούνται σε μια γιορτή ήχων, συνεργασίας και δημιουργίας
Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Επίσκεψη της Σέβη Βολουδάκη στο Αστυνομικό Μέγαρο Μυτιλήνης

Συνάντηση με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού για το μεταναστευτικό στο Βόρειο Αιγαίο
Επίσκεψη της Σέβη Βολουδάκη στο Αστυνομικό Μέγαρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 2026‑2027

Μέχρι 26 Μαρτίου η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή μέσω gov.gr
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 2026‑2027
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πραπλανητικά SMS για δήθεν τροχαίες παραβάσεις

Η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην ανοίγουν συνδέσμους και να μην καταχωρούν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία
Πραπλανητικά SMS για δήθεν τροχαίες παραβάσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς του Ιράν και του Λιβάνου

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για κινητοποίηση την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 18:00 στη Πλατεία Σαπφούς
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς του Ιράν και του Λιβάνου