× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πήγε να τους χωρίσει και βρέθηκε μαχαιρωμένος στην πλατεία Σαπφούς

Στο Εφετείο Βορείου Αιγαίου η υπόθεση που παραλίγο να καθηλώσει συμπολίτη μας- Παραμένει η ποινή κάθειρξης του κατηγορουμένου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 4/3/2024

Πήγε να τους χωρίσει και βρέθηκε μαχαιρωμένος στην πλατεία Σαπφούς
φωτογραφία αρχείου
' χρόνος ανάγνωσης

Τον Ιούνιο του 2020 είχε συγκλονιστεί η Λέσβος από τις μαχαιριές που δέχτηκε συμπολίτης μας, στην προσπάθειά του να χωρίσει διαπληκτιζόμενους αιτούντες άσυλο στην πλατεία Σαπφούς, όπως είχε αποκαλύψει τότε σχετικό δημοσίευμα του «Ν».

Το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Μαρτίου καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου ο δράστης, κρατούμενος στις φυλακές της Χίου με ποινή κάθειρξης 11 ετών για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και παράνομη οπλοχρησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ξημερώματα της 6ης Ιουνίου 2020, ένας συμπολίτης μας βρέθηκε στην πλατεία Σαπφούς επιστρέφοντας από τη βραδινή διασκέδαση, και όπως μετέφερε στο δικαστήριο, πηγαίνοντας να σβήσει και να πετάξει το τσιγάρο του σε κάδο, είδε μπροστά του να διαπληκτίζονται πέντε με επτά άτομα: «Ενστικτωδώς και χωρίς δεύτερη σκέψη, επενέβην να τους χωρίσω, όταν σε λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκα αιμόφυρτος στον δρόμο».

Το ΕΚΑΒ μετέβη άμεσα στην περιοχή αποκλείοντας τα χειρότερα, αν και οι επιπτώσεις από τις τέσσερις μαχαιριές που δέχτηκε ο Μυτιληνιός καθηγητής σήμερα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα τον στιγματίζουν μια ζωή. Ο κατηγορούμενος, ιρακινής καταγωγής, τον μαχαίρωσε κοντά στην καρδιά, στον δεξί και αριστερό πνεύμονα στη συνέχεια και στον νωτιαίο μυελό. Η άμεση διακομιδή του στο νοσοκομείο απέτρεψε την πλήρη αναπηρία, όμως βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση και από το χειρουργείο στο κεφάλι απέκτησε επιληψία, με συνέπεια να βρίσκεται σε αγωγή εφόρου ζωής, από τα 25 του χρόνια, όταν έγινε η επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμεινε έξι μήνες άνεργος, έχει θέμα με τα πόδια του, το δεξί του ατροφικό, το αριστερό του σε αναισθησία και συνεχείς τραυματισμούς στη μέση του έκτοτε.

Ο κατηγορούμενος έχει εκτίσει 4 χρόνια από την 11ετή ποινή του, και τόσο η Εισαγγελέας, όσο και το Μικτό Ορκωτό Εφετείο απέρριψαν το αίτημα για ελαφρυντικά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι ήταν μεθυσμένος εκείνο το βράδυ και ότι δεν ήταν αυτός που μαχαίρωσε το θύμα, στο οποίο ωστόσο ζήτησε συγνώμη σήμερα όταν το αντίκρισε στην αίθουσα του δικαστηρίου.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή χταποδιού στις Νέες Κυδωνίες

Καλοκαιρινή γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αϊβαλί της Λέσβου»
ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Ξενάκη: ο ήχος του πόνου στο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ρητίνης, η μουσική συνάντησε τη μνήμη της ρητινοκαλλιέργειας και τη συλλογική ιστορία
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σοκ στο Ταβάρι Λέσβου: 22χρονος μαχαίρωσε τη μητέρα και τη γιαγιά του

Ο Εισαγγελέας μετέτρεψε το αδίκημα σε απόπειρα ανθρωποκτονίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Βατούσα υποδέχεται το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής

Δάσκαλοι και μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντώνται σε ένα τριήμερο γεμάτο σεμινάρια και συναυλίες
ΓΕΥΣΗ

Με γκιουζλεμέδες το Κυριακάτικο αντάμωμα στη Σκάλα Μιστεγνών

Οι γυναίκες του Συλλόγου Μυστεγνιωτών έβαλαν τα μανίκια ψηλά και έπιασαν δουλειά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συλλήψεις και τροχαίο στη Λέσβο

Σε Μυτιλήνη και Καλλονή
ΔΡΑΣΕΙΣ

Περισσότερος κόσμος από ποτέ στο Φεστιβάλ Ανεμώτιας

Το φετινό φεστιβάλ εστιάζει στη δυναμική της παράδοσης ως πηγής σύγχρονης έμπνευσης και κοινωνικής αναζωογόνησης, δίνοντας χώρο στη συλλογική μνήμη, στις τοπικές τέχνες και στην εμπειρία
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στη Μυτιλήνη

Κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου την Κυριακή 24 Αυγούστου στην πλατεία Σαπφούς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στη Νησιώπη

Καθημερινά δρομολόγια από τις 10:30 όλο το καλοκαίρι
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τα παιδιά εκθέτουν τα έργα τους στο Παλαιοχώρι

Έκθεση στο μουσείο για το χωριό τους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Λαϊκό γλέντι του ΚΚΕ στην Ερεσό

Την Κυριακή 17 Αυγούστου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Με κατάνυξη η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Μιστεγνά

Τίμησαν τη γιορτή και την παράδοση