× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεχίζει τις περιοδείες το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ

Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου έγιναν συναντήσεις με το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου και με το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΦΚΑ Μυτιλήνης, Λήμνου και Παραρτημάτων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/2/2024

Συνεχίζει τις περιοδείες το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
' χρόνος ανάγνωσης

Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας συναντήθηκαν με το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου και με το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΦΚΑ Μυτιλήνης, Λήμνου και Παραρτημάτων. Κι οι δύο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των ενημερώσεων για απεργία της 28ης Φεβρουαρίου 2024, για τις οικονομικές διεκδικήσεις των δημοσίων υπαλλήλων μετά τις αλλεπάλληλες μνημονιακές περικοπές των μισθών και τις «αυξήσεις κοροϊδία» που δόθηκαν μετά από 14 χρόνια παγώματος και λεηλασίας του εισοδήματος μας και την ανάγκη να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι, κατά την διάρκεια της συνάντησης, ανέδειξαν τα προβλήματα που δημιουργούνται με τον Νέο Δικαστικό Χάρτη και την συγχώνευση δικαστικών υπηρεσιών, διαδικασία που είχε ξεκινήσει το 2012 με την κατάργηση των Ειρηνοδικείων Πολυχνίτου, Παπάδου, Ερεσσού και την ενοποίηση τους με τα Ειρηνοδικεία Μυτιλήνης, Πλωμαρίου, Καλλονής, όπου πλέον προχωρά η συγχώνευση Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων με την κατάργηση Ειρηνοδικείων Πλωμαρίου και Καλλονής. Η όλη διαδικασία δεν λαμβάνει καμία πρόνοια για τους δικαστικούς υπαλλήλους και τις ειδικές συνθήκες της νησιωτικότητας.
«Άμεση συνέπεια εκτιμά το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, η κατάργηση των οργανικών θέσεων και η μετακίνηση προσωπικού ακόμα και μεταξύ νησιών προκειμένου να λειτουργήσουν οι δικαστικές υπηρεσίες, ενώ ήδη η υποστελέχωση φτάνει σε ποσοστό 40% και 50%. Επιπλέον οι εργασιακές συνθήκες είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες με τον επιπλέον φόρτο που έχει επιφορτιστεί η Λέσβος με το μεταναστευτικό, όπου και εδώ επεσήμανε ο Σύλλογος ότι αν υπήρχε η δυνατότητα κινητικότητας και στους δικαστικούς υπαλλήλους, μεγάλο ποσοστό θα επέλεγε την μετακίνηση του σε άλλες υπηρεσίες.
Η τροποποίηση του ποινικού κώδικα με την πρόβλεψη για περισσότερα μονομελή δικαστήρια, συναντά την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις δικαστικές υπηρεσίες της Λέσβου με την έλλειψη αιθουσών στις ανεπαρκείς κτηριακές υποδομές.
Επισημάνθηκε ακόμη από τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων, ότι όλα τα παραπάνω έχουν συνέπειες για τον πολίτη, όπου τα χωριά, η περιφέρεια, θα ταλαιπωρείται με μετακινήσεις, ενώ οι δικαστικές υπηρεσίες γίνονται πανάκριβες για τα ήδη λεηλατημένα εισοδήματα όλων» τονίζει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ.
Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΦΚΑ υπογράμμισαν πως: «ο όγκος εργασίας με τον οποίο έχει επιβαρυνθεί το προσωπικό όπου περιλαμβάνει διαδικασίες στοχοθεσίας, στατιστικών, την παρακολούθηση μεγάλου αριθμού πλατφορμών προσέγγισης του οργανισμού, ο οποίος όγκος εργασίας συνοδεύεται από πίεση και για την επίτευξη των στόχων με την συνήθη τακτική να καθίσταται ο εργαζόμενος υπόλογος στο πως ανταποκρίνεται σε ένα δυσανάλογο φόρτο. Κι ενώ επικρατεί αυτή η κατάσταση, η συνηθισμένη τακτική για τις παθογένειες του συστήματος για το οποίο είναι υπεύθυνες οι κυβερνήσεις, είναι η συκοφάντηση των υπαλλήλων, όπου φτάνει σε χαρακτηρισμούς τους από την πολιτική ηγεσία ως «βασανιστές των πολιτών»…»
Να σημειωθεί πως οι υπάλληλοι στον ΕΦΚΑ εξαιρούνται από την κινητικότητα και όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, οι ασφυκτικές συνθήκες εργασίας θα οδηγούσαν μεγάλο μέρος των εργαζομένων να μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες αν του δινόταν η ευκαιρία. Επίσης σε ό,τι αφορά το εισόδημα των εργαζομένων, κίνητρα δίνονται στα διάφορα Golden Boys, όπου ιδιώτες έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη διοίκηση τμημάτων του ΕΦΚΑ σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Τα αιτήματα που θέτει για την απεργία της 28ης Φεβρουαρίου το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ είναι: 1)Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας κι όχι αυξήσεις κοροϊδία, 2) Επαναφορά ΤΩΡΑ των δώρων, 3)Κατάργηση του παγώματος της διετίας 16 – 17, 4) Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία, 5) Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, 6) Αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ,7) Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο και 8)Μονιμοποίηση των συμβασιούχων – προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλο το Δημόσιο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μαθητές από Ελλάδα και Ισπανία στους υγροτόπους της Καλλονής

Επιτυχημένη δράση ορνιθοπαρατήρησης στους υγροτόπους των Αλυκών με τη στήριξη του ΚΠΕΝ Καλλονής
Μαθητές από Ελλάδα και Ισπανία στους υγροτόπους της Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης άνοιξε φτερά στη Γαλλία με Erasmus+

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έζησαν μια εβδομάδα φιλοξενίας, μάθησης και ευρωπαϊκής εμπειρίας στο Carcassonne
Το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης άνοιξε φτερά στη Γαλλία με Erasmus+
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της «Αλήθεια» Χίου για μεταφορά ΜΑΤ στη Λέσβο

Πληροφορίες για αναχώρηση του «Ν. ΜΥΚΟΝΟΣ» με διμοιρίες
Δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της «Αλήθεια» Χίου για μεταφορά ΜΑΤ στη Λέσβο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμούς στη Μυτιλήνη

Παράσυρε 63χρονη σε διάβαση πεζών ένας νεαρός οδηγός δικύκλου. Στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν και οι δύο
Τροχαίο με τραυματισμούς στη Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σύλληψη κτηνοτρόφου στη Λέσβο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας έβγαλε το κοπάδι του βόσκηση τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 16 Απριλίου
Σύλληψη κτηνοτρόφου στη Λέσβο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού με δράσεις στη Μυτιλήνη

Επίδειξη εξοπλισμού και εκπομπές από τον ΣΥΡΑΛ το Σάββατο 18 Απριλίου στην πλατεία Σαπφούς
Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού με δράσεις στη Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οργανώνει η ΟΛΣΑ

Αύριο Παρασκευή 17 Απριλίου στις 10.00 το πρωί
Κινητοποίηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οργανώνει η ΟΛΣΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου

Συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τις αρχαιρεσίες της 28ης Μαρτίου
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για καύση κλαδιών στον Σταυρό της Λέσβου

Εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας άνδρας στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 1.546 ευρώ
Σύλληψη για καύση κλαδιών στον Σταυρό της Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μεγαλειώδης κινητοποίηση στη Λέσβο με λουκέτο παντού και το βλέμμα στην Αθήνα

Καθολική συμμετοχή στην παλλεσβιακή δράση και πίεση για άμεσες λύσεις. Κρίσιμη η σύσκεψη με τον Υπουργό Μαργαρίτη Σχοινά και τους φορείς του νησιού την Παρασκευή 17 Απριλίου στην Αθήνα
Μεγαλειώδης κινητοποίηση στη Λέσβο με λουκέτο παντού και το βλέμμα στην Αθήνα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κοντά στους κτηνοτρόφους της Λέσβου η ΠΟΕ ΟΤΑ

Στήριξη στις κινητοποιήσεις και αιχμές για την κυβερνητική πολιτική
Κοντά στους κτηνοτρόφους  της Λέσβου  η ΠΟΕ ΟΤΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μαζί με τους κτηνοτρόφους οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης ΠΝΟΗ

Συμμετοχή στην παλλεσβιακή κινητοποίηση και μήνυμα στήριξης στον πρωτογενή τομέα
Μαζί με τους κτηνοτρόφους οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης ΠΝΟΗ