× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεχίζει τις περιοδείες το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ

Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου έγιναν συναντήσεις με το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου και με το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΦΚΑ Μυτιλήνης, Λήμνου και Παραρτημάτων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/2/2024

Συνεχίζει τις περιοδείες το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ

Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας συναντήθηκαν με το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου και με το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΦΚΑ Μυτιλήνης, Λήμνου και Παραρτημάτων. Κι οι δύο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των ενημερώσεων για απεργία της 28ης Φεβρουαρίου 2024, για τις οικονομικές διεκδικήσεις των δημοσίων υπαλλήλων μετά τις αλλεπάλληλες μνημονιακές περικοπές των μισθών και τις «αυξήσεις κοροϊδία» που δόθηκαν μετά από 14 χρόνια παγώματος και λεηλασίας του εισοδήματος μας και την ανάγκη να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι, κατά την διάρκεια της συνάντησης, ανέδειξαν τα προβλήματα που δημιουργούνται με τον Νέο Δικαστικό Χάρτη και την συγχώνευση δικαστικών υπηρεσιών, διαδικασία που είχε ξεκινήσει το 2012 με την κατάργηση των Ειρηνοδικείων Πολυχνίτου, Παπάδου, Ερεσσού και την ενοποίηση τους με τα Ειρηνοδικεία Μυτιλήνης, Πλωμαρίου, Καλλονής, όπου πλέον προχωρά η συγχώνευση Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων με την κατάργηση Ειρηνοδικείων Πλωμαρίου και Καλλονής. Η όλη διαδικασία δεν λαμβάνει καμία πρόνοια για τους δικαστικούς υπαλλήλους και τις ειδικές συνθήκες της νησιωτικότητας.
«Άμεση συνέπεια εκτιμά το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, η κατάργηση των οργανικών θέσεων και η μετακίνηση προσωπικού ακόμα και μεταξύ νησιών προκειμένου να λειτουργήσουν οι δικαστικές υπηρεσίες, ενώ ήδη η υποστελέχωση φτάνει σε ποσοστό 40% και 50%. Επιπλέον οι εργασιακές συνθήκες είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες με τον επιπλέον φόρτο που έχει επιφορτιστεί η Λέσβος με το μεταναστευτικό, όπου και εδώ επεσήμανε ο Σύλλογος ότι αν υπήρχε η δυνατότητα κινητικότητας και στους δικαστικούς υπαλλήλους, μεγάλο ποσοστό θα επέλεγε την μετακίνηση του σε άλλες υπηρεσίες.
Η τροποποίηση του ποινικού κώδικα με την πρόβλεψη για περισσότερα μονομελή δικαστήρια, συναντά την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις δικαστικές υπηρεσίες της Λέσβου με την έλλειψη αιθουσών στις ανεπαρκείς κτηριακές υποδομές.
Επισημάνθηκε ακόμη από τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων, ότι όλα τα παραπάνω έχουν συνέπειες για τον πολίτη, όπου τα χωριά, η περιφέρεια, θα ταλαιπωρείται με μετακινήσεις, ενώ οι δικαστικές υπηρεσίες γίνονται πανάκριβες για τα ήδη λεηλατημένα εισοδήματα όλων» τονίζει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ.
Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΦΚΑ υπογράμμισαν πως: «ο όγκος εργασίας με τον οποίο έχει επιβαρυνθεί το προσωπικό όπου περιλαμβάνει διαδικασίες στοχοθεσίας, στατιστικών, την παρακολούθηση μεγάλου αριθμού πλατφορμών προσέγγισης του οργανισμού, ο οποίος όγκος εργασίας συνοδεύεται από πίεση και για την επίτευξη των στόχων με την συνήθη τακτική να καθίσταται ο εργαζόμενος υπόλογος στο πως ανταποκρίνεται σε ένα δυσανάλογο φόρτο. Κι ενώ επικρατεί αυτή η κατάσταση, η συνηθισμένη τακτική για τις παθογένειες του συστήματος για το οποίο είναι υπεύθυνες οι κυβερνήσεις, είναι η συκοφάντηση των υπαλλήλων, όπου φτάνει σε χαρακτηρισμούς τους από την πολιτική ηγεσία ως «βασανιστές των πολιτών»…»
Να σημειωθεί πως οι υπάλληλοι στον ΕΦΚΑ εξαιρούνται από την κινητικότητα και όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, οι ασφυκτικές συνθήκες εργασίας θα οδηγούσαν μεγάλο μέρος των εργαζομένων να μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες αν του δινόταν η ευκαιρία. Επίσης σε ό,τι αφορά το εισόδημα των εργαζομένων, κίνητρα δίνονται στα διάφορα Golden Boys, όπου ιδιώτες έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη διοίκηση τμημάτων του ΕΦΚΑ σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Τα αιτήματα που θέτει για την απεργία της 28ης Φεβρουαρίου το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ είναι: 1)Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας κι όχι αυξήσεις κοροϊδία, 2) Επαναφορά ΤΩΡΑ των δώρων, 3)Κατάργηση του παγώματος της διετίας 16 – 17, 4) Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία, 5) Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, 6) Αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ,7) Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο και 8)Μονιμοποίηση των συμβασιούχων – προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλο το Δημόσιο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση στον Λόφο Ξενία για την Παλαιστίνη

Από τον Σύλλογο ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και Βιώσιμη Διαχείριση

Σύνοδος Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων και Διεθνές Σεμινάριο Γεωπάρκων
ΥΓΕΙΑ

Ο αγώνας των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών συνεχίζεται

Δεν κατέληξε σε κανένα συμπέρασμα η συνάντηση με το υπουργείο Υγείας, αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτιά Μανωλακέλλη στις εκλογές του ΤΕΕ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Θέμα μηνών και ΣτΕ το άνοιγμα της δομής της Βάστριας»

«Δεν είναι φυλακή» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δ. Καιρίδης μιλώντας στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τη βίζα και το Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση μνήμης για την Αγλαΐα Αρχοντίδου‑Αργύρη

Ένας χρόνος από το θάνατο της εμβληματικής αρχαιολόγου και για πολλά χρόνια Εφόρου Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πιάστηκαν στα χέρια

Τραυματισμός και σύλληψη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στη Γέρα

Οδηγός μηχανής συγκρούστηκε με πρόβατα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

18χρονός με χασίς στη Μυτιλήνη

Σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση ύμνος στον πολιτισμό της ελιάς

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου και η ποιότητα των ομιλητών χαρακτήρισαν για μια ακόμα φορά την έκθεση της «Εταιρείας Αρχιπέλαγος» στο Μουσείο – Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ικανοποιητική προσέλευση στις εκλογές του ΤΕΕ στη Λέσβο

Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα είναι ανοιχτές οι κάλπες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα