× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Επίδομα παραμεθορίου και επιστροφή των δώρων, ζητά η ΑΔΕΔΥ Λέσβου»

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου καλεί τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα να συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/2/2024

«Επίδομα παραμεθορίου και επιστροφή των δώρων, ζητά η ΑΔΕΔΥ Λέσβου»
' χρόνος ανάγνωσης

Τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο του δημόσιου τομέα καλεί να συμμετέχουν στην απεργία και την συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνης στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αλεξίου σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι».

Όπως σημείωσε η συγκεκριμένη κινητοποίηση προγραμματίσθηκε από την ΑΔΕΔΥ με αφορμή την μαύρη επέτειο συμπλήρωσης ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες νέοι άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ένα χρόνο μετά η ελληνική κοινωνία και οι συγγενείς των θυμάτων έχουν ακόμη ένα τεράστιο «γιατί», στις καρδιές και στις ψυχές τους για τα αίτια και τους πραγματικούς υπευθύνους της τραγωδίας. Η καραμέλα του «ανθρώπινου λάθους» δεν πείθει κανέναν πλέον αφού όλοι γνωρίζουμε ότι παραλείψεις και αβλεψίες ετών καθώς και η έλλειψη έργων υποδομής και εκσυγχρονισμού του ελληνικού σιδηροδρόμου είναι εκείνα που οδήγησαν επί της ουσίας στο μοιραίο γεγονός.

Παράλληλα όλη αυτή η τραγική ιστορία βγάζει στην επιφάνεια με τον χειρότερο τρόπο την λάθος αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού σε θέσεις ευθύνης στο δημόσιο και την κυριαρχία του ρουσφετιού σε πολλές περιπτώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα σημείωσε ο Γιώργος Αλεξίου στον Δημόσιο τομέα οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα ενώ οι αυξήσεις στους μισθούς είναι ελάχιστες της τάξεως των 35 έως 42 ευρώ το μήνα, την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει και ροκανίζει το εισόδημα των υπαλλήλων πριν ακόμη προλάβουν να πληρωθούν το μισθό τους.

«Η αύξηση ήταν μια κοροϊδία και εμείς ως Δημόσιοι Υπάλληλοι δίνουμε τη μάχη μας και διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια».

Αναφερόμενος ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αλεξίου στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά την πανδημία του κορονοϊού η συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργίες είναι πολύ μικρή, απέδωσε το γεγονός στην περικοπή του μισθού του εργαζόμενου σε περίπτωση συμμετοχής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε η κυβέρνηση δεν αρκέστηκε στην περικοπή του ημερομίσθιου αλλά κόβει και το ποσό της Ασφαλιστικής εισφοράς και έτσι συνολικά για μια μέρα απεργίας ο εργαζόμενος χάνει ακόμη και 100 ευρώ.

«Ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε κλάδος ξεχωριστά είναι πολλά και σημαντικά. Μιλάμε για εκπαιδευτικούς με πρώτο μισθό λίγο πάνω από 700 ευρώ. Μιλάμε για νέους γιατρούς με μισθούς πενιχρούς οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τα έξοδά τους και τα ενοίκια αν πρόκειται να ζήσουν μακριά από το σπίτι τους. Από εκεί και πέρα το προσωπικό του δημοσίου τομέα είναι εξαντλημένο από τις ελλείψεις υπαλλήλων σε όλους τους τομείς. Τις τελευταίες ημέρες με τους συναδέλφους στην ΑΔΕΔΥ  πραγματοποιούμε συναντήσεις σε όλες τις υπηρεσίες και βλέπουμε πολλά και διαφορετικά προβλήματα. Διεκδικούμε το επίδομα παραμεθορίου, την επιστροφή των δώρων που κόπηκαν με τα μνημόνια, προσλήψεις προσωπικού και ουσιαστική ενίσχυση των δημοσίων υπαλλήλων. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση της Τετάρτης. Χωρίς αγώνα, χωρίς προσπάθεια δεν μπορούμε να κερδίσουμε τίποτα απολύτως. Κατανοώ ότι το οικονομικό ζήτημα σε μια περίοδο όπως αυτή που βιώνουμε είναι σοβαρό και η έλλειψη 100 ευρώ από τον προϋπολογισμό μιας οικογένειας είναι ζήτημα, ωστόσο θα πρέπει να παλέψουμε για να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας, αξιοπρεπείς μισθοί, τα επιδόματα που δικαιούμαστε, μόνιμες θέσεις εργασίας και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απάντηση Ζαχαράκη σε Παρασκευαΐδη για τις Πανελλαδικές των μαθητών της Λέσβου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο από την Υπουργό Παιδείας για ειδική ρύθμιση μετά τις επιπτώσεις του αφθώδους πυρετού στις τοπικές κοινωνίες
Απάντηση Ζαχαράκη σε Παρασκευαΐδη για τις Πανελλαδικές των μαθητών της Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φοιτητές και εθελοντές καθάρισαν τον βυθό στην Παναγιούδα

Λάστιχα, πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα απομακρύνθηκαν από το λιμανάκι σε μια ακόμη δυναμική πρωτοβουλία προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος
Φοιτητές και εθελοντές καθάρισαν τον βυθό στην Παναγιούδα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αναβολή εκλογών στον Σύλλογο Μεσιτών Λέσβου λόγω της τραγωδίας στην Παναγιούδα

Συγκλονισμένος ο Σύλλογος καθώς ο πατέρας του ενός παιδιού είναι μέλος του
Αναβολή εκλογών στον Σύλλογο Μεσιτών Λέσβου λόγω της τραγωδίας στην Παναγιούδα
ΥΓΕΙΑ

Καμπανάκι για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία και δομές υγείας των νησιών

Η ΠΟΕΔΗΝ έκανε «απογραφή» των ελλείψεων σοβαρά σε προσωπικό και υποδομές σε 38 υγειονομικές και 6 προνοιακές μονάδες του Αιγαίου, της Κρήτης, των Κυκλάδων και του Ιονίου
Καμπανάκι για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία και δομές υγείας των νησιών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην στέγη του κτιρίου
Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής
ΥΓΕΙΑ

Δύο νεκροί σε δυστύχημα έξω από την Παναγιούδα Μυτιλήνης

Ανείπωτη τραγωδία στη Λέσβο με θύματα έναν 16χρονο και έναν 18χρονο
Δύο νεκροί σε δυστύχημα έξω από την Παναγιούδα Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής εξήρε τη συνεισφορά του Θεόδωρου Τρύφωνα και του καρδιολόγου Παναγιώτη Ανδρόνικου στον χώρο της υγείας
Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Στήριξη στις πρωτοβουλίες της ΠΟΕ ΟΤΑ και αναμονή για τις εξελίξεις μετά τη συνάντηση με το Υπουργείο Εσωτερικών
Σε αγωνιστική ετοιμότητα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ των Αρχιτεκτόνων Λέσβου

Πρόεδρος εξελέγη ο Νικόλαος Μπακάλμπασης ενώ γραμματέας αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Τατάκης
Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ των Αρχιτεκτόνων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στην Καλλονή

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε μία 74χρονη
Τροχαίο με τραυματισμό στην Καλλονή
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες χωρίς φόβο και χωρίς σιωπή»

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου βρέθηκαν σήμερα δημοσιογράφοι της ηλεκτρονικής εφημερίδας stonisi.gr για ανωμοτί εξηγήσεις μετά τη μήνυση του Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Στρατή Τσομπανέλλη για το live streaming από το Μεσότοπο
«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες χωρίς φόβο και χωρίς σιωπή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δύο νέα νηπιαγωγεία σε Παράκοιλα και Δάφια

Έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ με στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης
Δύο νέα νηπιαγωγεία σε Παράκοιλα και Δάφια