× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απεργούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Λέσβου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/2/2024

Απεργούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Λέσβου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ για τις 28 Φεβρουαρίου και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 11.00 το πρωί την Τετάρτη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:
«Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου 2024 από το έγκλημα των Τεμπών. Ένας χρόνος και ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες, που είχαν ως αποτέλεσμα 57 συμπολίτες μας - στην πλειονότητα τους νέα παιδιά - να βρουν φρικτό θάνατο και οι οικογένειές τους να βυθιστούν στο πένθος. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ, στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.
Το έγκλημα των Τεμπών είναι συνέπεια της πολιτικής του «πάμε και όπου βγει». Της πολιτικής που όλα βρίσκονται στον... αυτόματο πιλότο και υπάρχει μόνο συνεννόηση και συνέπεια όταν πρόκειται να οργανωθεί η ρεμούλα και να μεθοδευτεί η ληστεία σε βάρος του Δημοσίου και των πολιτών. Είναι η νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει πιο πιστά από κάθε άλλη η νυν κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) και στόχο έχει τα δημόσια αγαθά να γίνονται θυσία στο βωμό του εύκολου κέρδους του κεφαλαίου, αδιαφορώντας πλήρως για τις ζωές των ανθρώπων και το μέλλον της κοινωνίας.
Απαξίωση, εγκληματική αδιαφορία, κοροϊδία παντού. Προκύπτει ολοφάνερα και από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η «στρόφιγγα» των προσλήψεων έχει κλείσει εδώ και 15 χρόνια, με αποτέλεσμα τεράστια προβλήματα στη στελέχωση των Υπηρεσιών, ενώ την ίδια στιγμή λόγω συνταξιοδοτήσεων και κινητικότητας το πρόβλημα έχει οξυνθεί περισσότερο είτε αφορά στο Διοικητικό, είτε στο Εργατοτεχνικό, είτε στο Παιδαγωγικό προσωπικό.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει απωλέσει το 40% του ανθρώπινου δυναμικού της τα τελευταία χρόνια, ενώ μέρος αυτού έχει αντικατασταθεί από εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μέσω προγραμμάτων Ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. Αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ολοένα και περισσότερες αρμοδιότητες, δίχως πόρους, ανθρώπινους και οικονομικούς. Αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες των δημοτών και των Τοπικών Κοινωνιών. Αποτέλεσμα, μια Τοπική Αυτοδιοίκηση «επαίτης» απόλυτα εξαρτημένη από την εκάστοτε πολιτική εξουσία, αφού για κάθε τι εκλιπαρεί για την ένταξη της σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο!!!
Οι ευθύνες των αιρετών μεγάλες, αφού υποκύπτουν στο «σύστημα» πολιτικής εξάρτησης ακυρώνοντας τον Αυτοδιοικητικό τους ρόλο που πρέπει να είναι καθαρά διεκδικητικός. Ικανοποιημένοι δηλώνουν μόνο όσοι βρίσκουν ως ευκαιρία τη συγκυρία «συναλλαγής», με κάθε λογής μικρούς ή μεγάλους εργολάβους, οι οποίοι αποσκοπούν στο εύκολο κέρδος με μικρό και μη ποιοτικό έργο τις περισσότερες φορές!!!
14 χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 2016-2017, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής και οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Εμπαίζει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο γενικότερα με τις αυξήσεις-κοροϊδία που έδωσε από 1-1-2024, δηλαδή 38,00 έως 42,00 ευρώ καθαρά τον μήνα.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) δεν έχει... χρήματα για τους Δημόσιους λειτουργούς και για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες (θα ξύσει τον πάτο του βαρελιού είπε για τους αγρότες) έχει όμως για κολλητούς και ημέτερους. Τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου - τα δικά της παιδιά - στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!!!
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της να μεριμνήσουν προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες (Ενημερώσεις, Γενικές Συνελεύσεις. Συγκεντρώσεις, Περιοδείες  κ.λπ.) για την καλύτερη οργάνωση και μαζικότερη συμμετοχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2024.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, συμμετέχει στην Απεργιακή Κινητοποίηση και καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση απαιτώντας την επίλυση των προβλημάτων.
Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του εγκλήματος των Τεμπών. Οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν. Απαιτούμε αλλαγή της πολιτικής που έχει φέρει πόνο, δυστυχία, οικονομική εξαθλίωση και  απαξίωση στην Ελληνική Κοινωνία. Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα και πραγματικές αυξήσεις κόντρα στο ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας που εξανεμίζει τα πενιχρά εισοδήματά μας.
Διεκδικούμε:
- Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, άνω του πληθωρισμού.
- Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
- Αναγνώριση μισθολογικά της διετίας 2016-2017.
- Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
- Αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000 ευρώ.
- Αύξηση του ποσού τους Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας και ένταξης νέων κατηγοριών.
- Μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για χρόνια στην Τοπική  Αυτοδιοίκηση.
- Κατάργηση της «Διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά σε εργασιακές διεκδικήσεις.
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια οργανικά κενά σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.
- Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και διαφθοράς!!!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση στην Καλλονή

Μήνυμα αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές έστειλαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αγρότες
ΥΓΕΙΑ

150 λιγότεροι θάνατοι χάρη στο αιμοδυναμικό εργαστήριο

Σημαντική ομιλία Μίλκα για τα καρδιαγγειακά νοσήματα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Έστειλαν μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια και την φτωχοποίηση

Aπεργιακή συγκέντρωση και πορεία από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου στα πλαίσια της 24ης Πανελλαδικής Απεργίας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συμμαθητές τους από την Αττική φιλοξένησε το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Το σχολείο έχει συνδημιουργήσει φυσικούς κόμβους ευφυούς διαχείρισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Mε τους οδηγούς ταξί συναντήθηκε ο Χριστόφας

Στο επίκεντρο οι πεζοδρομήσεις της Μυτιλήνης και η εξέλιξη των έργων
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι πολύτεκνοι ευχαριστούν τους πολίτες που τους συνδράμουν

«Τα τρόφιμα διανέμονται στις οικογένειες με τις μεγαλύτερες ανάγκες»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη στην Αθήνα για μεταφορά 4 κιλών κοκαΐνης στη Μυτιλήνη

To 2021 είχε αφεθεί ελεύθερος ως.... χρήστης, έκτοτε αγνοούνταν, αλλά δικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης- Ολο το ιστορικό
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΔΡΑΣΕΙΣ

31 μονάδες ζωής!

Από την Γέρα με αγάπη
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Καμία εμπλοκή της χώρας μας»

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

H «Συνύπαρξη» διοργανώνει μετάβαση στη Βάστρια

Με στόχο την ανάδειξη των κοινωνικών, ανθρωπιστικών, πολιτικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων που αναμένεται να προκύψουν από τη λειτουργία της υπερδομής