× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Από Φλεβάρη, σχεδιασμός για Λεσβιακό καλοκαίρι!

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εριφύλη Χιωτέλλη αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της Μυτιλήνης για Ημέρα της Γυναίκας, Απόκριες, Πάσχα, Γενοκτονία Ποντίων και φυσικά καλοκαίρι με την ένταξη 27 χωριών στον σχεδιασμό

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/2/2024

Από Φλεβάρη, σχεδιασμός για Λεσβιακό καλοκαίρι!

Σχεδόν από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων έπεσε στα βαθιά της αυτοδιοίκησης η νέα αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης Εριφύλη Χιωτέλλη η οποία ξεκίνησε μαζί με τα στελέχη της Υπηρεσίας του Δήμου τον σχεδιασμό των Πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες στην πόλη μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε ήδη έχουν δρομολογηθεί εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας που καθιερώνονται για πρώτη φορά στο Δήμο Μυτιλήνης, το μεγάλο καρναβάλι της πόλης καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων του Λεσβιακού καλοκαιριού και του Διεθνούς μουσικού φεστιβάλ του Δήμου.

Πολύ σύντομα, ίσως και αρχές της άνοιξης σημείωσε η κ. Χιωτέλλη θα έχει ολοκληρωθεί το 100% του προγραμματισμού των εκδηλώσεων και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις ώστε να διακινηθεί και να αξιοποιηθεί το υλικό και για την τουριστική προβολή της Λέσβου.

Ο μεγάλος εχθρός ωστόσο όλης της πολιτιστικής δραστηριότητας του Δήμου, όπως και όλων των δραστηριοτήτων της αυτοδιοίκησης γενικά, σημείωσε η κ. Χιωτέλλη παραμένει η γραφειοκρατία και οι πολύπλοκες δημοσιονομικές διαδικασίες, ωστόσο πρόσθεσε ότι αν έγκαιρα υπάρχει σχεδιασμός και πρόβλεψε για το μέλλον, τότε μπορούν ορισμένα ζητήματα να δρομολογηθούν και να μην αποτελούν τροχοπέδη για την υλοποίηση μικρών και μεγάλων εκδηλώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικότερα

- Για την ημέρα της γυναίκας σημείωσε η κ. Χιωτέλλη προγραμματίζονται φέτος εκδηλώσεων και δράσεις μέσα από τις οποίες θα αναδειχθούν τα πραγματικά προβλήματα που βιώνει σήμερα η σύγχρονη γυναίκα ανάμεσά τους και το ζήτημα της βίας, της παρενόχλησης, της κακοποίησης και βέβαια των γυναικοκτονιών.

«Ήδη από την Δευτέρα μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης θα αναρτηθεί πανό με τις φωτογραφίες των γυναικών που είναι θύματα γυναικοκτονιών και το σύνθημα ότι «καμία δεν είναι μόνη». Παράλληλα θα κυκλοφορήσει φυλλάδιο το οποίο θα απευθύνεται σε εφήβους και άτομα νεαρής ηλικίας (φοιτητές – μαθητές Λυκείου) το οποίο θα προβάλει τις αρχές των ισότιμων σχέσεων μακριά από βία, τοξικότητα και κακοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης την Τετάρτη 6 Μαρτίου στο γυμναστήριο του 3ου και 4ου  Λυκείου Μυτιλήνης η Μαρία Γκαζούκα που είναι ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα συνομιλήσεις με τους μαθητές για τον τρόπο που βιώνουν την καθημερινότητα των σχέσεων και τα ζητήματα της ισότητας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση με ομιλία από την κ. Γκαζούκα, θα προβληθεί ταινία για την έμφυλη βία ενώ μια ομάδα εφήβων θα παρουσιάσουν δραματοποιημένο το ποίημα του Αζίν Νεσίν «Σώπα, μη μιλάς». Παράλληλα οι canta laloun θα τραγουδήσουν ενάντια στη βία.

Για τις απόκριες όπως ανέφερε η κ. Χιωτέλλη θα πραγματοποιηθούν τρεις βασικές εκδηλώσεις  το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα το Σάββατο 16 Μαρτίου το πρωί στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί μεγάλο πάρτι, με κλόουν και άφθονη διασκέδαση  ώστε να χαρούν τις απόκριες όλα τα παιδιά της Μυτιλήνης. Το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς οι εθελοντές του Δήμου θα διοργανώσουν εκδήλωση με παιδικά παιχνίδια. 

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα γίνει την Κυριακή με τη συμμετοχή συλλόγων, ομάδων, σχολείων κ.λπ. με πολύ κέφι και αποκριάτικη διάθεση. Φέτος η διαφορά από τα προηγούμενα χρόνια θα είναι ότι η παρέλαση θα ξεκινήσει από το Τελωνείο Μυτιλήνης και θα καταλήξει στο χώρο ανάμεσα από το Δημοτικό Θέατρο και το Παλιό Δημαρχείο. Ο λόγος που θα γίνει αυτό σημείωσε η κ. Χιωτέλλη είναι να έχουν μεγαλύτερη διαδρομή οι καρναβαλιστές και να αποφύγουμε όσο μπορούμε τα τμήματα με τις λαμαρίνες.

Φυσικά στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί και φέτος το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού  με μεγάλα δώρα και έπαθλο για τους νικητές 1.000 ευρώ από μεγάλο χορηγό που εξασφάλισε ο Δήμος.

-Εκδηλώσεις ωστόσο ετοιμάζει και για την περίοδο του Πάσχα ο Δήμος Μυτιλήνης με μια ιδιαίτερη πένθιμη συναυλία τη μεγάλη Τετάρτη η οποία θα είναι αφιερωμένη στο μοιρολόγι της μάνας που χάνει το παιδί της με κλασσική μουσική και παραδοσιακά μοιρολόγια της Ηπείρου, καθώς και για την ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων με μια μεγάλη εκδήλωση με τα αδέλφια Τσαχουρίδη και ο γνωστός ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός.

Αναφερόμενη η Εριφύλη Χιωτέλλη στον γενικότερο προγραμματισμό που υπάρχει για το φετινό καλοκαίρι, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ήδη το μεγαλύτερο μέρος έχει ολοκληρωθεί και σε αυτό, περιλαμβάνονται προτάσεις για εκδηλώσεις από 27 χωριά που κατατέθηκαν από συλλόγους και σωματεία. Όπως είπε το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και μουσικές βραδιές σε όλες τις κοινότητες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ώστε να μην υπάρχουν οι γκρίνιες που κάθε χρόνο παρατηρούνται για Λεσβιακό καλοκαίρι μονοδιάστατο χωρίς την συμμετοχή της χωριών μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος