× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μου είπε «αυτά συμβαίνουν, να πάτε στην… Εκκλησία»

«Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στη χώρα. Ντρέπομαι. Πονάω», λέει η Μαρία Καρυστιανού που έχασε την 20χρονη κόρη της στα Τέμπη.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/2/2024

Μου είπε «αυτά συμβαίνουν, να πάτε στην… Εκκλησία»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Σε νέες απίστευτες καταγγελίες προχώρησε η Μαρία Καρυστιανού, μετά το δριμύ «κατηγορώ» που εξαπέλυσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το έγκλημα των Τεμπών. Η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο σιδηδροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών των θυμάτων, παραχώρησε μια καθηλωτική συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio984 του Ηρακλείου.

Η κ. Καρυστιανού αποκάλυψε ότι επισκέφθηκε τον Άρειο Πάγο για να μεταφέρει στην Εισαγγελέα τα όσα γνώριζε και όσα κατάφερε να συγκεντρώσει μετά την αδιάκοπη έρευνά της και της είπε «αυτά συμβαίνουν» και να πάει να επισκεφθεί μια εκκλησία για να τη βοηθήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι δυνατόν να πηγαίνω στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της λέω αυτά τα πράγματα και αντί να μου πει «Ναι, είναι μεμπτό, δεν είναι μεμπό, είναι ποινικά κολάσιμο», ή οτιδήποτε να μου λέει: ‘Τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Πάτε στην εκκλησία να σας βοηθήσει. Κοιτάξτε μπροστά τη ζωή σας’»;, είπε ντροπιασμένη για τη χώρα, όπως χαρακτηριστικά, είπε η κ. Καρυστιανού, αποκαλύπτει παράλληλα μια σειρά πρωτοφανών μεθοδεύσεων συγκάλυψης ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.


Αποκάλυψε, επίσης, ότι όταν ρώτησε τον εισαγγελέα Λάρισας ποιος υπέγραψε για να γίνει το μπάζωμα στο σημείο «μηδέν», με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα για την έρευνα στοιχεία, απάντησε πως «δεν υπάρχει τέτοιο χαρτί, μου το είπαν στο τηλέφωνο ότι οι πραγματογνώμονες ολοκλήρωσαν την έρευνά τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών είπε πως ζήτησαν ανεπιτυχώς άρση ασυλίας, καθώς υπήρχαν στοιχεία που ενοχοποιούν πολιτικούς και κυβερνητικούς παράγοντες πέρα από τις ευθύνες υπηρεσιακών, διοικητικών και εκπροσώπων της ιδιωτικής εταιρείας του τρένου. «Αυτό το θέμα δεν έχει συζητηθεί στη Βουλή. Μήπως γιατί θα αποκαλύπτονταν ότι ο τότε αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών είχε υποπέσει σε κακουργηματικές πράξεις και παραλείψεις, πλέον της αδιαφορίας του για την ασφάλεια των τρένων, όπως το να φροντίσει για τη σύσταση της επιτροπής διερεύνησης αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων ως όφειλε και να θεσπίσει τους εθνικούς κανόνες ασφάλειας που έχουν όλα τα κράτη από το 2016. Δεν είχαμε ούτε ένα σύστημα λειτουργίας», είπε και πρόσθεσε:


«Δεν θα βάζαμε τα παιδιά μας στο τρένο αν ξέραμε το χάλι που επικρατούσε. Εγώ η ίδια προέτρεπα την αδικοχαμένη κόρη μου να χρησιμοποιεί το τρένο ως πιο ασφαλές από τα ΚΤΕΛ ή το Ι.Χ. Όλοι οι υπεύθυνοι ήξεραν, αλλά ρισκάρανε με τα δικά μας παιδιά, που θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά οποιουδήποτε γονιού, αφού εμπιστευόμασταν τις δηλώσεις των αρμοδίων, πως είναι το πιο ασφαλές μέσο το τρένο. Όπως και η Hellenic Train που μας έδειχνε την τηλεδιοίκηση της Ιταλίας. Τους πιστέψαμε. Και τον υπουργό πιστέψαμε. Είμαι μόνη μου, αλλά δεν είμαι. Φανταστείτε 57 ανθρώπους δίπλα μου και τις οικογένειές τους. 180 τραυματίες και τις οικογένειες τους. Φανταστείτε κάθε άνθρωπο που ανέβηκε πάνω στο τρένο όλα αυτά τα χρόνια. Κάποιοι πολλές φορές. Ήταν τυχεροί. Εκτέθηκαν σε κίνδυνο απώλειας της ζωής τους γιατί κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους. Σε αυτό το έγκλημα η απόδοση δικαιοσύνης είναι μονόδρομος. Και μόνη να μείνω…το ‘Έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί’».

«Οι βουλευτές της πλειοψηφίας», αναρωτήθηκε η κ. Καρυστιανού, «υποκαθιστούν τη δικαστική εξουσία και τελικά υπάρχει κάτι τελικά το ακαταδίωκτο όποιου κερδίζει τις εκλογές με άλλοθι το 41% που στη ουσία είναι μια σχετική πλειοψηφία της τάξης του 21% στο 54% που ψηφίζουν;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το έγκλημα των Τεμπών περιλαμβάνει τα πάντα. Οικονομική απληστία, εξευτελισμό της ανθρώπινης αξίας και κατάχρηση εξουσίας. Έχει φίμωση των ΜΜΕ, φίμωση της Δικαιοσύνης αλλά και περίεργη στάση δικαστών και πλήρη κατάργηση της έννοιας του κράτους δικαίου».


«Δεν τους ενδιαφέρει τι παρανομίες και παραλείψεις διαπίστωσαν οι ευρωπαίοι για να καταλήξουν σε κακουργηματικές διώξεις; Δεν είναι ντροπή σε ένα τέτοιο κοινωνικό έγκλημα η σχετική δικογραφία να βρίσκεται στο γραφείο του προέδρου της Βουλής και όχι στο υλικό που έχει υποβληθεί και είναι στη διάθεση των μελών της εξεταστικής για να μελετηθεί; Ακόμη χειρότερα που απαγορεύεται στα μέλη της Επιτροπής να λάβουν αντίγραφο του πορίσματος αυτό παρά μόνο να αναγνώσουν χίλιες σελίδες, χωρίς καν σημειώσεις;», συνέχισε.

Όπως υπογράμμισε η Μαρία Καρυστιανού: «Είναι προσβλητικό, μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε χαζοί, πολιτικοί, υπηρεσιακοί παράγοντες ακόμη και κάποιοι δικαστές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ζω καθημερινά σε μια ισορροπία που εύχομαι κανείς γονιός να μην την ζήσει ποτέ. Από τη μια ο πόνος για το παιδί μου που χάθηκε εξαιτίας των ευθυνών όλων αυτών, αλλά αυτό αφορά εμένα και από την άλλη με τη δύναμη και την ελπίδα της απόδοσης δικαιοσύνης. Η ελπίδα υπάρχει αν όλοι μαζί αποφασίσουμε να αλλάξουμε τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, δεν μας αξίζουν, πρέπει να απαιτούμε το κράτος δικαίου και τα νέα παιδιά πρέπει να κυνηγήσουν το όνειρο τους, όπως θα ήθελα και για το δικό μου παιδί αν ζούσε, αλλάζοντας τον κόσμο προς το καλύτερο».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φυτεύουν ανεμογεννήτριες στα μαστιχοχώραφα

Η παραγωγή της μαστίχας Χίου, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, απειλείται από χωροθέτηση αιολικών πάρκων
Φυτεύουν ανεμογεννήτριες στα μαστιχοχώραφα
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 48χρονος αστυνομικός για βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Η 51χρονη καταγγέλλει ότι την εξανάγκασε τέσσερις φορές σε γενετήσιες πράξεις, τη βιντεοσκοπούσε χωρίς τη συγκατάθεσή της και την απειλούσε
Συνελήφθη 48χρονος αστυνομικός για βιασμό κατ’ εξακολούθηση
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία πίσω από τους δύο νεκρούς στη Νέα Σμύρνη

Ο δράστης φέρεται να περίμενε την 45χρονη έξω από πολυκατοικία, να την πυροβόλησε θανάσιμα και στη συνέχεια να αυτοκτόνησε
Γυναικοκτονία πίσω από τους δύο νεκρούς στη Νέα Σμύρνη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο με γρήγορο κινητό, αλλά αργό σταθερό Internet

Η νέα έκθεση της ΕΕΤΤ αποκαλύπτει δύο διαφορετικές ψηφιακές πραγματικότητες για τα νησιά, τα οποία βρίσκονται ψηλά στις ταχύτητες κινητής αλλά εξακολουθούν να υπολείπονται στις σταθερές συνδέσεις
Βόρειο Αιγαίο με γρήγορο κινητό, αλλά αργό σταθερό Internet
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μέτρα πρόληψης και αποζημιώσεις για τη φωτιά στο Θάνος ζητά το ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του κόμματος αποδίδει την εξάπλωση της πυρκαγιάς στις ελλείψεις του οδικού δικτύου και ζητά πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων
Μέτρα πρόληψης και αποζημιώσεις για τη φωτιά στο Θάνος ζητά το ΚΚΕ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη σύσκεψη για τη μεταφορά μεταναστών στο Βόρειο Αιγαίο

Ο Κώστας Μουτζούρης επιστρέφει εσπευσμένα στη Μυτιλήνη. Αντίδραση της Περιφερειακής Αρχής στην επικείμενη μεταφορά μεταναστών από άλλες περιοχές της χώρας
Έκτακτη σύσκεψη για τη μεταφορά μεταναστών στο Βόρειο Αιγαίο
ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 1,15 εκατ. αιτήσεις στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Στη «χαμηλή» τουριστική περίοδο κατευθύνεται το 71% των αιτήσεων – Ακολουθεί η κλήρωση, με στόχο την ενεργοποίηση των ψηφιακών καρτών στις αρχές Σεπτεμβρίου
Πάνω από 1,15 εκατ. αιτήσεις στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
ΕΛΛΑΔΑ

Πληρωμές 2,48 δις ευρώ από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 28 Αυγούστου

Περισσότεροι από 4,3 εκατ. δικαιούχοι θα λάβουν συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα ανεργίας και μητρότητας
Πληρωμές 2,48 δις ευρώ από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 28 Αυγούστου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δηλώσεις ζημιών για τις καλλιέργειες που έπληξε η φωτιά στη Λήμνο

Οι παραγωγοί από τις περιοχές Θάνους και Πλατέως καλούνται στο Δημαρχείο στις 24 και 25 Αυγούστου. Θα ακολουθήσει αίτημα στον ΕΛΓΑ για καταγραφή και αποζημιώσεις
Δηλώσεις ζημιών για τις καλλιέργειες που έπληξε η φωτιά στη Λήμνο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Aegean Regatta ανοίγει πανιά για 25η φορά

70 σκάφη και εκατοντάδες ιστιοπλόοι στη διαδρομή Χίος–Φούρνοι–Αγαθονήσι–Σάμος
Η Aegean Regatta ανοίγει πανιά για 25η φορά
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ολοκληρώθηκε η κατάσβεση της φωτιάς στο Θάνος

Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια κάτοικοι και επισκέπτες – Έξι αεροσκάφη και πρόσθετες δυνάμεις συμμετείχαν στην επιχείρηση
Ολοκληρώθηκε η κατάσβεση της φωτιάς στο Θάνος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κινητοποίηση του Λιμενικού για δύο άτομα σανίδα όρθιας κωπηλασίας στη Λήμνο

Οι δύο χειριστές βγήκαν μόνοι τους στην παραλία του Αγίου Ιωάννη και δήλωσαν καλά στην υγεία τους
Κινητοποίηση του Λιμενικού για δύο άτομα σανίδα όρθιας κωπηλασίας στη Λήμνο