× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία ευχάριστα και χρήσιμα σε παιδιά και γονείς

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 3/2/2024

Βιβλία ευχάριστα και χρήσιμα σε παιδιά και γονείς

100 παιχνίδια 3-4-5 ετών, μια υπέροχη σειρά τριών βιβλίων, ξεχωριστά για κάθε μια από αυτές τις τρυφερές ηλικίες, ένα για κάθε παιδιά 3, 4 και 5 ετών, με αντίστοιχες ασκησούλες και παιχνίδια λογιών-λογιών, μελετημένα για τις ηλικίες των μικρών παιδιών, που θα τους βοηθήσουν να μάθουν μέσα από το παιχνίδι και την χαρά! Να μάθουν παίζοντας! Προτείνω να τα χαρείτε μαζί με τα παιδάκια σας! Τι ωραιότερο από το να περνάτε δημιουργικό και ψυχαγωγικό χρόνο μαζί! Τα βιβλία που σας προτείνω κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκης.
Περιγραφή: Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά ηλικίας 3 ετών.Παιχνίδια λογικής, παζλ, διαφορές και ομοιότητες, μετρήσεις…Ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και μάθησης θα ενθουσιάσουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας.Θα δεχθείτε την πρόκληση να βρείτε μαζί με το παιδί σας τις λύσεις και στα 100 παιχνίδια;Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά ηλικίας 4 ετών.Παιχνίδια λογικής, παζλ, διαφορές και ομοιότητες, μετρήσεις, σουντόκου…Ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και μάθησης θα ενθουσιάσουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας.Θα δεχθείτε την πρόκληση να βρείτε μαζί με το παιδί σας τις λύσεις και στα 100 παιχνίδια;Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά ηλικίας 5 ετών.Θα μπουν σε λαβύρινθους, να μάθουν να μετρούν και να γράφουν αριθμούς, να ξεχωρίζουν γράμματα και λέξεις, να παίζουν σουντόκου…Ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και μάθησης θα ενθουσιάσουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας.Θα δεχθείτε την πρόκληση να βρείτε μαζί με το παιδί σας τις λύσεις και στα 100 παιχνίδια;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έλεγξε τον θυμό σου. Μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά βιβλίων, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ, της Τζιλ Χάσον σε εικονογράφηση της Σάρα Τζένινγκς, και μετάφραση της Μάρως Ταυρή, για παιδιά από 4 ετών, για τα συναισθήματα των παιδιών και πως μπορούν να τα κατανοήσουν και να τα ελέγξουν, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Πέρα από το βιβλίο για το οποίο ακολουθεί περιγραφή, το «Έλεγξε τον θυμό σου», από την ίδια σειρά κυκλοφορούν τα: «Πες γεια και ας ντρέπεσαι», «Πες όχι στο πείραγμα», «Νίκησε τους φόβους σου», «Διώξε τη ζήλια», «Ξεπέρασε την απογοήτευση». Στα βιβλία οι γονείς αλλά και τα παιδιά θα βρουν συμβουλές και δραστηριότητες πολύ βοηθητικές! Αναζητήστε τα!
Περιγραφή: Όλοι θυμώνουμε κάποιες φορές, ακόμα και οι μεγάλοι. Όταν βλέπεις μια αδικία, όταν δεν τα καταφέρνεις σε κάτι, όταν κάποιος σε απογοητεύει, μπορεί να θυμώσεις. Και ο θυμός σε κάνει να φωνάζεις και να ξεσπάς. Μπορείς όμως να βρεις τρόπους να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου και να νιώσεις καλύτερα. Αλήθεια! Το βιβλίο αυτό θα σου δώσει πολλές ιδέες για να καταφέρεις να ελέγξεις τον θυμό σου. Αλήθεια! Η σειρά Τα παιδιά μπορούν δίνει στους µικρούς αναγνώστες συµβουλές, ώστε να µάθουν να διαχειρίζονται συναισθήµατα και καταστάσεις που µπορεί να τους δυσκολεύουν.Με εύστοχο κείμενο και ευχάριστη εικονογράφηση, που προσεγγίζουν κάθε θέµα µε χιούμορ και ευαισθησία.Στο τέλος περιλαμβάνονται προτεινόμενες δραστηριότητες για τα παιδιά, αλλά και πληροφορίες και συμβουλές προς τους ενήλικες.


Φοβάμαι, θυμώνω, χαίρομαι, ένα βιβλίο από την σειρά «Γιατί και πώς», των εκδόσεων Ψυχογιός, για παιδιά από 3 έως 5 ετών. Με σκληρές σελίδες και παράθυρα που ανοίγουν και δίνουν απαντήσεις, με τον τρόπο των παιδικών βιβλίων! Κείμενο και εικονογράφηση Doris Rubel, μετάφραση Μαρία Μαντή. Από την ίδια σειρά σας προτείνω και το βιβλίο «Μένουμε καθαροί».
Περιγραφή του «Φοβάμαι, θυμώνω, χαίρομαι» : Μια σειρά γνώσεων για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών.Απαντά στις πρώτες παιδικές ερωτήσεις.Με παραθυράκια, ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν παίζοντας.Με ζωηρή και πλούσια εικονογράφηση που ελκύει το ενδιαφέρον των παιδιών.Με επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες.Φοβάμαι, θυμώνω, χαίρομαι.Γιατί μερικές φορές κλαίμε χωρίς να το θέλουμε;Γιατί κάποιες μέρες έχουμε καλή διάθεση, ενώ άλλες δεν έχουμε όρεξη για τίποτα;Γιατί κάποια πράγματα μας θυμώνουν;

Πώς νιώθεις σήμερα στο σχολείο; Ένα διαδραστικό βιβλίο για τα μικρά παιδιά που νιώθουν ανάμικτα συναισθήματα από χαρά μέχρι αγωνία, για την επόμενη μέρα στο σχολείο. Περιλαμβάνει τις συμβουλές της ψυχολόγου και συγγραφέως του βιβλίου Στεφανί Κουτιριέ, εικονογράφηση Μορέν Πουανιονέκ, είναι χαρούμενη, απλή και ωραία, μετάφραση Κωνσταντίνα Αρμενιάκου, θα βρείτε και κάποιο ωραίο και έξυπνο παιχνίδι με ανοίγματα στο βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.
Περιγραφή: Αύριο είναι μια μεγάλη μέρα για τη Λουίζα: είναι η πρώτη της μέρα στο σχολείο!
Είναι πολύ χαρούμενη κι έχει ετοιμάσει τα πάντα. Αλλά, όταν πηγαίνει για ύπνο, την πιάνει μια ανησυχία… Χαρά, φόβος, θλίψη και αγωνία, τόσo πολλά συναισθήματα στριμώχνονται στην καρδιά της Λουίζας!

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ, της συγγραφέως και συμβούλου ψυχικής υγείας Allison Edwards, μετάφραση Όλγα Μελισσοπούλου, εξώφυλλο Μεγακλής Δημητριάδης. Ένα βιβλίο εξαιρετικά χρήσιμο σε γονείς, εκπαιδευτικούς, ακόμη και σε όσους ασχολούνται με το μεγάλωμα και την ανατροφή των παιδιών. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σοφία.
Περιγραφή: Όταν ο εγκέφαλός σας αντιλαμβάνεται κίνδυνο, μπαίνετε σε κατάσταση διέγερσης γνωστή ως πάλη, φυγή ή πάγωμα. Η καρδιά καλπάζει, οι μύες σφίγγουν, τα χέρια τρέμουν και τα συναισθήματα παίρνουν τον έλεγχο από τη λογική.
Καλώς ήλθατε στη Ζώνη Υπερχείλισης!Όταν τα παιδιά μπαίνουν στη Ζώνη Υπερχείλισης, η συμπεριφορά τους αλλάζει. Φωνάζουν, δαγκώνουν, το βάζουν στα πόδια. Αποσύρονται και δεν μπορούν να συγκεντρωθούν. Κατηγορούν άλλους και λένε ψέματα. Σε μια τέτοια κατάσταση, τα παιδιά αδυνατούν να είναι λογικά, συνεργάσιμα. Το παιδί (αλλά και ο ενήλικας), όταν είναι στη Ζώνη Υπερχείλισης δεν μπορεί να αναγνωρίσει ή να διαχειριστεί τα συναισθήματά του, ακόμα κι αν το θέλει ή αν γνωρίζει το πώς.Στο βιβλίο αυτό, η Allison Edwards δείχνει σε γονείς, παιδαγωγούς και σχολικούς συμβούλους πώς μπορούν να καταλάβουν αν ένα παιδί είναι στη Ζώνη Υπερχείλισης και πώς να του διδάξουν να παίρνει τον έλεγχο των συναισθημάτων του.

*Η Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος-Συγγραφέας

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Κατανυκτική βραδιά στη Μονή Λειμώνος

Γέμισε με κόσμο ο προαύλιος χώρος για την εκδήλωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου «Ιδού θυσία μυστική»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ

H Nάσια Δαφιώτη στο Βook and Αrt

Το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Ο ραφτάκος των λέξεων» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Οι Γονείς του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης φέρνουν τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος»
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το λιομάζωμα του Θεόφιλου δίπλα στον Ελύτη, στο πάρκο Χατζηδήμου

Μια ακόμη εικαστική παρέμβαση υψηλής αισθητικής έρχεται να προστεθεί δίπλα στο γκράφιτι του Λέσβιου ποιητή, στο κέντρο της Μυτιλήνης, στην οδό Κομνηνάκη
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για τα συναισθήματα και τις επιλογές μας

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ