× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χωρίς εκπλήξεις η νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Της άμεσης επιρροής Αυγενάκη η πλειοψηφία των μελών του νέου Δ.Σ. του οργανισμού

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 24/1/2024

Χωρίς εκπλήξεις η νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η κυβέρνηση προτίμησε μια «σίγουρη» λύση για την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Πρόεδρος του Οργανισμού ορίσθηκε ο Κυριάκος Μπαμπασίδης που διατηρεί καλές σχέσεις με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, του ίδιου κλίματος και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα στελέχη της νέας διοίκησης του Οργανισμού. Η τοποθέτηση στην θέση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ του ως σήμερα προέδρου της ΠΕΦΑΣΥ Δημήτρη Ντογκούλη αξιολογήθηκε ως ιδιαίτερα ριζοσπαστική λύση υπό τις σημερινές συνθήκες. Παρότι ο κ. Ντογκούλης είναι στέλεχος της Ν.Δ. δεν φαίνεται να είναι στον άμεσο κύκλο επιρροής του κ. Αυγενάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση από εδώ και πέρα ότι κι αν συμβεί με τις πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων θα το χρεώνεται προσωπικά ο κ. Αυγενάκης. Ο «κακός» της υπόθεσης, ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Σημανδαράκος εδώ και ένα μήνα έχει αποχωρήσει από τον Οργανισμό. Ο κ. Μπαμπασίδης μέχρι σήμερα ήταν Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και φυσικά συμμετείχε στην λήψη των αποφάσεων του οργανισμού που οδήγησαν στην λειτουργία ενός προβληματικού ΟΣΔΕ.

Σε κάθε περίπτωση η νέα διοίκηση του Οργανισμού έχει μπροστά της ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο.
Αναλυτικά η σύνθεση της νέας διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ως εξής:

«Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη (ΦΕΚ 43/23-1-2024), ορίζονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) – Ν.Π.Ι.Δ., ως εξής:
α) Τον Κυριάκο Μπαμπασίδη του Αριστείδη, Δικηγόρο, πτυχιούχο της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καταγόμενο από την Κομοτηνή, ως Πρόεδρο.
β) Τον Ελευθέριο Ζερβό του Γεωργίου, Τραπεζικό, πτυχιούχο του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Κύπρου, καταγόμενο από το Ηράκλειο, προσωρινά, ως Αντιπρόεδρο.
γ) Τον Ιωάννη Κουρδή του Ευσταθίου, Πολιτικό Μηχανικό, πτυχιούχο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καταγόμενο από τη Λάρισα, προσωρινά, ως Αντιπρόεδρο.
δ) Τη Μελιτίνη Οικονομάκη του Στυλιανού, Δικηγόρο, πτυχιούχο του Universita di Camerino, Camerino (Ιταλία), καταγόμενη από το Ηράκλειο, ως Γενική Διευθύντρια.
ε) Τον Δημήτριο Καρατζά του Ευγενίου, υπάλληλο με βαθμό Α΄ του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Δημοσιονομικών Στοιχείων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ως Διευθυντή, εκπρόσωπο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του, τον Κωνσταντίνο Μουτσώκο του Χριστοφόρου, ιδιώτη Οικονομολόγο, εκπρόσωπο του ιδίου Υπουργείου.
στ) Την Ασπασία Αντωνοπούλου του Όθωνος, Δημόσιο Υπάλληλο, εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταγόμενη από την Πελοπόννησο, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Θωμά Θεοδώρου του Στέργιου, Ελεύθερο Επαγγελματία, καταγόμενο από τη Φλώρινα, ως εκπρόσωπο του ιδίου Υπουργείου.
ζ) Τον Ιωάννη Γλεντζάκη του Ιωσήφ, Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνης, εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταγόμενο από την Ασή Γωνιά Χανίων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου του Νικολάου, Οινοποιό – Αγρότη, καταγόμενο από το Πελοπόννησο, ως εκπρόσωπο του ιδίου Υπουργείου.
η) Τον Ευθύμιο Σπυρίδη του Παύλου, Γεωλόγο, Β΄ Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), εκπρόσωπο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Στέφανο Δελέπογλου του Ανέστη, Κτηνίατρο, μέλος της Γενικής Συνέλευσης Αντιπροσώπων των κλάδων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., εκπρόσωπο του ιδίου Επιμελητηρίου.
θ) Την Ανδρονίκη Άννα Βασιλούλη του Νικολάου, εκπρόσωπο των εργαζομένων του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.), ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Ραπτόπουλο του Βασιλείου, εκπρόσωπο των ιδίων εργαζομένων.
Αναπληρωτής του Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ορίζεται ο Ελευθέριος Ζερβός του Γεωργίου, προσωρινός Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

Η θητεία της Γενικής Διευθύντριας και των μελών του ανωτέρω Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής.
Οι θέσεις του Προέδρου και των Αντιπροέδρων του Διοικητικού Συμβουλίου πληρούνται προσωρινά μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής και διορισμού Προέδρου και Αντιπροέδρων σύμφωνα με το ν. 5062/2023 και για χρονικό διάστημα που δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους έξι μήνες».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ