× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η κλιματική αλλαγή, απαιτεί έργα και παρεμβάσεις στην Πολιτική Προστασία»

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Κώστας Αρώνης αναφέρεται στα καθήκοντά του και στην απόφαση να αποδεχθεί την πρόταση Μουτζούρη και να αναλάβει ενεργό ρόλο στη διοίκηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 21/1/2024

«Η κλιματική αλλαγή, απαιτεί έργα και παρεμβάσεις στην Πολιτική Προστασία»

Την μεγάλη απόφαση να αναλάβει την απαιτητική θέση του αντιπεριφερειάρχη Λέσβου, έλαβε ο γνωστός καρδιολόγος και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη της περιφερειακής Αρχής, Κώστας Αρώνης, ο οποίος εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ δύο ιατρείων που διατηρεί σε Μυτιλήνη και Γέρα, στα οικογενειακά του καθήκοντα αφού είναι πατέρας δύο μικρών παιδιών και στις αρμοδιότητες της αντιπεριφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε και στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις που συμμετείχε στο πλευρό του Κώστα Μουτζούρη αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους και έτσι αποφάσισε να αποδεχθεί τη θέση αντιπεριφερειάρχη που του προτάθηκε αφήνοντας την προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου που είχε στην πρώτη θητεία.

«Με την ιδιότητα του γιατρού, έρχομαι συνεχώς σε επαφή με πολύ κόσμο. Ο γιατρός πλέον δεν είναι αποκομμένος από την κοινωνία. Ζει μέσα σε αυτή, ακούει τους ασθενείς του, τους συμπολίτες του, και είναι φυσικό να θέλει να συμμετέχει στα κοινά και να βοηθήσει τον τόπο του.

Η θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι εξαιρετικά σημαντική όμως είναι πολύ πιο εύκολα διαχειρίσιμη από ότι η αντιπεριφέρεια Λέσβου η οποία περιλαμβάνει όλες τις ευθύνες της Πολιτικής Προστασίας. Θεώρησα υποχρέωσή μου να απαντήσω θετικά στην πρόταση του Κώστα Μουτζούρη με δεδομένο ότι ο κόσμος που με ψηφίζει περιμένει από εμένα έναν ενεργό ρόλο για το νησί μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα καθήκοντα του στην Πολιτική Προστασία της Λέσβου, ο Κώστας Αρώνης ανέφερε ότι πήρε το βάπτισμα του πυρός στην πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τη Δυτική Λέσβου όπου μετέβη με τον υπεύθυνο προϊστάμενο Δημήτρη Μαλλιαρό στο δρόμο Καλλονής – Άγρας που είχε κοπεί σε τρία διαφορετικά σημεία.

«Ως Πολιτική Προστασία η αρμοδιότητά μας είναι να παρεμβαίνουμε την ώρα που υπάρχει πρόβλημα και να αποκαθιστούμε τις ζημιές. Ωστόσο έχουμε ξεκινήσει ήδη την καταγραφή των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων ώστε να σχεδιάσουμε σε νέα βάση την στρατηγική μας, αλλά και σειρά νέων έργων που απαιτούνται.

Η επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ιδιαίτερα εμφανείς πλέον και εμείς ως Περιφέρεια οφείλουμε να αναζητήσουμε είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε μέσω άλλων χρηματοδοτήσεων τρόπους για την υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν στην προστασία των πολιτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις προτεραιότητες της Πολιτικής Προστασίας όπως τόνισε ο κ. Αρώνης είναι σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Τεχνικών Υπηρεσιών να σχεδιαστούν σειρά παρεμβάσεων, όπως ο καθαρισμός των ρεμάτων, παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια, παρεμβάσεις για τις κατολισθήσεις που είναι πολύ συχνό φαινόμενο ιδιαίτερα στη Δυτική Λέσβο και στην επαρχία Πλωμαρίου.

Όπως είπε, για να αντιληφθεί κανείς το πρόβλημα των κατολισθήσεων φτάνει να γνωρίζει ότι από τις αρχές του φθινοπώρου ως σήμερα είχαμε κάνει παρέμβαση 20 φορές σε ένα σημείο στο δρόμο της Άγρας. «Όλα αυτά τα σημεία οι υπηρεσίες τα έχουν εντοπίσει, τα καταγράφουμε και πλέον κινούμαστε στην κατεύθυνση μόνιμων παρεμβάσεων σε αυτές».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Αρώνη στο ΝΗΣΙ 99 fm

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου