× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Σε αυτή τη θητεία έχουμε τουλάχιστον γραφείο για να καθίσουμε»

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου Στρατής Γελαγώτης, μιλά για τη νέα θητεία της δημοτικής αρχής Βέρρου, τις δυσκολίες και τις κρίσιμες στιγμές της προηγούμενης περιόδου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/1/2024

«Σε αυτή τη θητεία έχουμε τουλάχιστον γραφείο για να καθίσουμε»

 Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τη νέα περίοδο που ξεκινά για το Δήμο Δυτικής Λέσβου και την δημοτική αρχή Βέρρου, έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου Στρατής Γελαγώτης ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετώπισε η παράταξη τόσο στη διάρκεια της θητείας της όσο και στη διάρκεια της προετοιμασίας του νέου ψηφοδελτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε ο Στρατής Γελαγώτης ο ίδιος σε συνεννόηση με τον δήμαρχο επέλεξε να είναι ξανά πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για τα επόμενα  2,5 χρόνια, διότι θεωρεί ότι σε αυτή τη θέση θα  είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για την παράταξη ενώ θα μπορεί παράλληλα να ασκεί τα καθήκοντά τους και ως γιατρός του Κέντρου Υγείας Καλλονής.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια που έκανε ο ίδιος σε συνεργασία με τον δήμαρχο για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου των εκλογών, σημείωσε ότι ανέλαβε σχεδόν αποκλειστικά την επιλογή των προσώπων με βάση τη δραστηριότητά τους και το αποτύπωμά τους στην τοπική κοινωνία.

«Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση ήταν του  Ταξιάρχη Βέρρου, ο οποίος ασχολήθηκε με τις εκλογές το τελευταίο μόνο διάστημα. Ο Δήμαρχος είχε ξεκαθαρίσει ότι τον ενδιαφέρει ο Δήμος και η εξέλιξη των έργων έως την τελευταία στιγμή και είχε αφήσει σε δεύτερη μοίρα την κατάρτιση των ψηφοδελτίων και τα άλλα εκλογικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το διάστημα της προεκλογικής περιόδου οι ισορροπίες ήταν πολύ λεπτές ειδικά με τον κόσμο που ήρθε και ήθελε να μπει στα ψηφοδέλτια όμως δεν υπήρχαν κενά. Αυτό προκάλεσε αναταράξεις όμως με τους κατάλληλους χειρισμούς καταφέραμε τόσο στα χωριά όσο και στο κεντρικό ψηφοδέλτιο να κάνουμε μια καλή ομάδα με μεγάλο αριθμό υποψηφίων».

Ο Στρατής Γελάγώτης αναφερόμενος στα όσα έγιναν στην προηγούμενη θητεία σημείωσε ότι ήταν μια πολύ δύσκολη δημοτική περίοδος όπου η παράταξη Βέρρου ξεκίνησε με 12 άτομα και κατέληξε με 9.

«Από τις πιο δύσκολες συνεδριάσεις ήταν εκείνη που προσπαθούσαμε να πείσουμε τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό. Ο προϋπολογισμός καταψηφίσθηκε από την πλειοψηφία των συμβούλων όμως τελικά πέρασε αφού ο νομοθέτης προβλέποντας προφανώς τέτοιες καταστάσεις είχε βάλει δικλίδες ασφαλείας, κάτι που δεν γνώριζαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γενικά όπως σημείωσε ο κ. Γελαγώτης το δεύτερο μισό της θητείας στην παράταξη Βέρρου ήταν αρκετά δύσκολο με δεδομένο ότι έφυγαν συνεργάτες της δημοτικής αρχής όπως ο Άρης Ελευθερίου για την υπόθεση Αφεντέλι, και στη συνέχεια ο Στρατής Ζαφείρης  που ήταν επικεφαλής της παράταξης που συνεργάστηκε με τη δημοτική αρχή Βέρρου στην αρχή της θητείας.

«Το πιο δύσκολο κομμάτι βέβαια είναι ότι στην πορεία χάσαμε και δικούς μας συμβούλους με την ανεξαρτητοποίηση του καλού φίλου μου και συναδέλφου Μιχάλη Ρούσση και προς το τέλος της θητείας του Απόστολου Βαρελτζή».

Όσο δύσκολες καταστάσεις όμως και αν πέρασε η Δημοτική Αρχή Βέρρου, σημείωσε ο Στρατής Γελαγώτης, κανείς ποτέ δεν πίστεψε ότι θα γίνουν αιτία να χαθούν οι εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο κόσμος έβλεπε πέρα από τις αυτοδιοικητικές ή άλλες κόντρες που υπήρχαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έβλεπε το έργο που έκανε η δημοτική αρχή και έβλεπε ακόμη έναν δήμο να στήνεται από το μηδέν και να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Αυτό πιστεύω ότι επιβράβευσαν οι πολίτες».

Αναφερόμενος ο κ. Γελαγώτης στη νέα περίοδο που ξεκινά, δήλωσε αισιόδοξος αφού όπως είπε ό,τι και να γίνει υπάρχει μία βάση σημαντική και ένας οργανωμένος δήμος και έτσι δεν χρειάζεται να ξεκινήσει κανείς από το μηδέν.

«Οι νέοι αντιδήμαρχοι που ξεκίνησαν την θητεία τους έχουν ένα γραφείο να καθίσουν, υπαλλήλους να διευθύνουν, οργανωμένη υπηρεσία και έτοιμα έργα να συνεχίσουν. Αυτό δεν υπήρχε στην πρώτη μας θητεία και όμως τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι η καινούργια πενταετία θα είναι ακόμη καλύτερη».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»