× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεχίζεται η αναζήτηση πλοίου για την Λήμνο

Από μέρα σε μέρα μεταφέρεται η προσωρινή δρομολόγηση του πλοίου «Άνεμος»

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 8/1/2024

Συνεχίζεται η αναζήτηση πλοίου για την Λήμνο

Ως τις 8.30 το βράδυ της Δευτέρα 8 Ιανουαρίου δεν έχει δημοσιευθεί η υπογραφή της προσωρινής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και της πλοιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου «Άνεμος» που πρόκειται να δρομολογηθεί προσωρινά στην γραμμή Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα.  Η έναρξη των δρομολογίων του πλοίου αναμένεται να γίνει την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, αφού πρώτα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της πλοιοκτήτριας εταιρείας και του υπουργείου Ναυτιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δρομολόγηση του Άνεμος είναι μια προσωρινή λύση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Λήμνου με την Αττική και την Καβάλα. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του υπουργείου Ναυτιλίας για την ανάδειξη νέου αναδόχου εταιρείας και πλοίου για την γραμμή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Ράδιο Λήμνος ο βουλευτής της Ν.Δ. και τέως αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, το υπουργείου Ναυτιλίας διερευνά κι άλλες λύσεις, πέραν της δρομολόγησης του Aqua Blue. Συγκεκριμένα έχει γίνει διερευνητική συζήτηση για την δρομολόγηση πλοίου της Group Attica. Ο κ. Αθανασίου ανέφερε πως σε κάθε περίπτωση στόχος της κυβέρνησης είναι η γραμμή να μην μείνει ορφανή από πλοίο.

Ωστόσο είναι φανερό πως μέχρι τώρα δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή πλοίου ή πλοίων στο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου για τις άγονες γραμμές της Λήμνου, μετά την άρνηση της Sea Jet να συμμετάσχει στο διαγωνισμό με τους όρους που αυτός περιείχε στις δύο πρώτες προκηρύξεις του.

Για τους κατοίκους της Λήμνου προβληματικό στοιχείο του διαγωνισμού είναι η πρόβλεψη της προκήρυξης για προσέγγιση του πλοίου στην Άνδρο. Διότι μεγαλώνει ο χρόνος του ταξιδιού.  Από την σκοπιά των ακτοπλοϊκών εταιρειών οι προσεγγίσεις στην Άνδρο αυξάνουν το μεταφορικό έργο, δηλαδή τα έσοδα τους με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ελκυστική η συγκεκριμένη άγονη γραμμή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συναντήσεις Καλλία, Χατζηκυριαζή και Κουρσουμποά στη Λήμνο

Οι αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων, Μεταναστευτικής Κρίσης και Οικονομικών επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ