× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η κυβέρνηση πυροδοτεί το χάος – Μόνη λύση η άμεση και μαζική αποσυμφόρηση»

Δήλωση του Βουλευτή Ν. Λέσβου, Γιάννη Μπουρνού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/2/2020

«Η κυβέρνηση πυροδοτεί το χάος – Μόνη λύση η άμεση και μαζική αποσυμφόρηση»
' χρόνος ανάγνωσης

Σε δήλωση για την σημερινή έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Μυτιλήνη προέβη ο βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς.

Παραθέτουμε τη δήλωση του κ.Μπουρνού: «Η ΝΔ έχει επιλέξει συνειδητά να κάνει τη Λέσβο αποθήκη εξαθλιωμένων ανθρώπων, ως δήθεν «αποτρεπτικό» μέσο για την άφιξη νέων προσφύγων και μεταναστών. Η στρατηγική αυτή επιλογή της έχει οδηγήσει στο εφιαλτικό «σκάσιμο» του ΚΥΤ Μόριας (ο πληθυσμός του οποίου αγγίζει τις 20.000), αλλά και – κατ’ επέκταση – στην επιδείνωση της καθημερινότητας για τους κατοίκους της Μόριας, της Μυτιλήνης και των γύρω χωριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατάσταση αυτή προκαλεί κλιμάκωση της έντασης, με αποτέλεσμα τις πρωινές κινητοποιήσεις των εξαθλιωμένων προσφύγων στο κέντρο της Μυτιλήνης και την «κατ’ αντανάκλαση» αποψινή συγκέντρωση των κατοίκων της Μόριας.

Πρόσφυγες και ντόπιοι είναι θύματα της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η ΝΔ επένδυσε προεκλογικά στην πυροδότηση του μίσους και του φόβου, αλλά και στις κούφιες υποσχέσεις για «επιστροφές χιλιάδων» στην Τουρκία και άδειασμα των ΚΥΤ. Στους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησής της, έχει κάνει 12 (!) επιστροφές στην Τουρκία και έχει οδηγήσει στον υπερτριπλασιασμό του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού στη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Μετανάστευσης, αλλά και οι τοπικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης – σε συνδυασμό με την παντελώς αδιαφορούσα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για το πρωτοφανές χάος που αντιμετωπίζουμε στο νησί μας. Εάν οι κυβερνώντες δεν προβούν άμεσα σε μαζική αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Μόριας προς την ενδοχώρα, θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί για οποιαδήποτε κλιμάκωση της βίας επισυμβεί τις επόμενες ημέρες.

Κλείνοντας, απευθύνω έκκληση προς τους συντοπίτες μου για ψυχραιμία και αποχή από κελεύσματα ακραίων κύκλων σε βίαιες πράξεις. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ενότητα πάνω στα δύο κεντρικά μας αιτήματα για άμεση αποσυμφόρηση και μη δημιουργία νέας δομής στο νησί μας. Οι ακραίοι κύκλοι που σπέρνουν το μίσος και τον μεταξύ μας διχασμό, παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς στα ανοιχτά της Μυτιλήνης

Επτά οι διασωθέντες ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανούς αγνοούμενους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αλλάζουμε το κλίμα στα FM: «εξωτικές σταδιοδρομίες»

Για να βρεις τον δρόμο σου, «το μυστικό είναι να κινείσαι». Μια συζήτηση με τις περιβαλλοντολόγους Φένια Καλαχάνη και Κέλλυ Νιτόδα.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δουλειά, πειθαρχία και όνειρο Ολυμπιακών Αγώνων για τον 17χρονο Βλάση Κιντάκα

Ο 17χρονος από τη Γέρα κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουνγκ Φου, δουλεύοντας παράλληλα για να στηρίξει την προετοιμασία του- Τι είπε με τον προπονητή του Δ. Λουκαδή στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου