× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Οι δήμαρχοι να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων»

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στους δήμους της Λέσβου Γιώργος Αλεξίου, μιλά για την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης και τα αιτήματα για αύξηση μισθών και προσλήψεις προσωπικού

Δημοσίευση 13/12/2023

«Οι δήμαρχοι να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων»

Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατεβαίνουν αύριο Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους δήμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί διάλογοι» ο πρόεδρος των εργαζομένων και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αλεξίου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τα βασικά αιτήματα σχετίζονται με την αύξηση των μισθών, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και φυσικά την μονιμοποίηση των εκατοντάδων συμβασιούχων.

Όπως τόνισε οι μισθοί των υπαλλήλων στους δήμους είναι καθηλωμένοι από το 2012, όταν είχαν γίνει οι μεγάλες μειώσεις. Έκτοτε σημείωσε έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές ενώ σήμερα η κοινωνία είναι αντιμέτωπη με τεράστιο κύμα ακρίβειας.

«Με τους μισθούς του 2012 οι συνάδελφοι αδυνατούν να επιβιώσουν και να τα βγάλουν πέρα. Μιλάμε για ημερομίσθιο 45 ευρώ καθαρά το οποίο πραγματικά είναι εξευτελιστικό για ανθρώπους με οικογένειες, παιδιά και υποχρεώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δεύτερο αίτημα σημείωσε ο Γιώργος Αλεξίου, αφορά στην πρόσληψη επιτέλους μόνιμου προσωπικού, το οποίο θα στηρίξει την λειτουργία των Δήμων που είναι υποστελεχωμένοι.

«Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες και ειδικά στους Δήμους του νησιού μας οι οποίοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εργαζόμενους που προσλαμβάνονται μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ. Τους ανθρώπους αυτούς τους βαφτίζουν εργολάβους, λόγω της μορφής των συμβάσεων που υπογράφουν. Ας μην γελιόμαστε όμως είναι εργαζόμενοι, με κανονικό ωράριο οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Παράλληλα ζητάμε να προχωρήσει επιτέλους η κυβέρνηση στην μονιμοποίηση των χιλιάδων εργαζομένων σε όλη τη χώρα, οι οποίοι βρίσκονται σε ομηρία συμβάσεων για πολλά χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ στη Λέσβο είναι οι παιδικοί σταθμοί που απασχολούν το λεγόμενο προσωπικό ΕΣΠΑ για πάνω από 12-13 χρόνια με συμβάσεις που ανανεώνονται κάθε χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνθρωποι αυτοί είναι κάτι παραπάνω από σημαντικοί για τη λειτουργία των δομών αυτών, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν μονιμοποιούνται».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Γιώργος Αλεξίου, τόνισε ότι οι δήμαρχοι της χώρας και κυρίως των μεγάλων πόλεων οφείλουν να στηρίξουν τα αιτήματα των εργαζομένων και κυρίως την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Σε διαφορετική περίπτωση, τόνισε, η ιδιωτικοποίηση σημαντικών υπηρεσιών θα είναι μονόδρομος και οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν σε αυτή την προοπτική. 

Η κινητοποίηση των εργαζομένων στους Δήμους θα κορυφωθεί την Πέμπτη στις 10 το πρωί με συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της Μυτιλήνης στο πάρκινγκ. Θα ακολουθήσει πορεία προς την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα