× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να στήσουμε έναν σύγχρονο δήμο»

Η δημοτική σύμβουλος Εριφύλη Χιωτέλλη, μιλά για τις προοπτικές του νέου Δήμου Μυτιλήνης και την προσπάθεια που απαιτείται το πρώτο διάστημα για να γίνουν οι αλλαγές που περιμένουν οι πολίτες

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 11/12/2023

«Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να στήσουμε έναν σύγχρονο δήμο»

Στις προοπτικές  και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή Μυτιλήνης και η ομάδα του δημάρχου, αναφέρθηκε στην πρώτη μετεκλογική της συνέντευξη στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» η δημοτική σύμβουλος Εριφύλη Χιωτέλλη η οποία επανεξελέγη στο Δημοτικό  Συμβούλιο με το συνδυασμό του Παναγιώτη Χριστόφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Χιωτέλλη μεταξύ άλλων ανέφερε πως από την προεκλογική περίοδο που ολοκληρώθηκε, αυτό που κρατά στη μνήμη της, είναι οι προσδοκίες του κόσμου, στην πόλη και στα χωριά από τη νέα δημοτική αρχή. «Μας έλεγαν ότι θέλουν επιτέλους να αλλάξει η εικόνα. Να γίνουν παρεμβάσεις στην καθαριότητα, στην καθημερινότητα, στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και της εξυπηρέτησης των πολιτών. Οι ευθύνες μας είναι μεγάλες και θα πρέπει να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι δημότες».

Αναφερόμενη στο πρώτο διάστημα, η κ. Χιωτέλλη ανέφερε ότι ο χρόνος που ξεκινά από 1η Ιανουαρίου θα είναι ο δυσκολότερος και ο πιο σημαντικός.

«Πρώτη μας προτεραιότητα και φυσικά, είναι  η αλλαγή στην καθημερινότητα. Η καθαριότητα, τα σκουπίδια, η όψη της πόλης και των χωριών. Να φανεί ότι κάτι αλλάζει, ότι κάτι είναι διαφορετικό. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να στήσουμε και να χτίσουμε έναν δήμο, με διαφορετική αντίληψη για τη διαχείριση των έργων, της διοίκησης, της εξυπηρέτησης του πολίτη, με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας γενικότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με πρόσωπο πιο ανθρώπινο, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Θέλουμε να βάλουμε τα θεμέλια για το σύγχρονο δήμο Μυτιλήνης. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μια μέρα και σε λίγους μήνες. Ο πρώτος χρόνος θα είναι κατά την εκτίμησή μου αρκετά δύσκολος, μετά όμως θα μπορέσουμε να θεμελιώσουμε  μια νέα κατάσταση και σιγά σιγά όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Η κατάργηση των Νομικών Προσώπων και η μετατροπή της ΔΕΥΑΛ και της ΔΕΔΑΠΑΛ σε περιφερειακές επιχειρήσεις, αλλάζει κατά πολύ το σκηνικό, ωστόσο ως δημοτική αρχή θα είμαστε σε εγρήγορση ώστε με τις αλλαγές αυτές να μην θιγούν τα συμφέροντα και τα κεκτημένα των πολιτών σε σημαντικά δημόσια αγαθά».

Η Εριφύλη Χιωτέλλη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι στο νέο δημοτικό συμβούλιο η παρουσία των γυναικών είναι πολύ μικρή. Όπως τόνισε δυστυχώς αν και υπάρχει η λεγόμενη ποσόστωση στα ψηφοδέλτια, δεν υπάρχει ποσόστωση στην εκλογή των γυναικών.

«Η κοινωνία μας δεν δίνει ακόμη την ευκαιρία στις γυναίκες να αναδειχθούν στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση. Να δείξουν τις ικανότητές και τα προσόντα τους στη διαχείριση της δημόσιας ζωής και στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την τύχη των πολιτών. Γενικά ο τρόπος που διαμορφώνεται η καθημερινότητα της σύγχρονης γυναίκας δεν την διευκολύνει να ασχοληθεί με τα κοινά ώστε οι πολίτες να την γνωρίσουν καλύτερα και να την εμπιστευτούν σε θέσεις διοίκησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε η Εριφύλη Χιωτέλλη στο στολισμό της πόλης και των χωριών τα φετινά Χριστούγεννα. Όπως τόνισε δυστυχώς, έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια η λογική, να δαπανώνται μεγάλα ποσά και να στολίζεται μόνο η πόλη και οι κεντρικές συνοικίες της.

«Τα χωριά και οι γειτονιές της Μυτιλήνης στην πλειοψηφία τους μένουν χωρίς στολισμό και γενικά ο γιορτινός διάκοσμος περιορίζεται στην προκυμαία και στην αγορά. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Κατά την άποψή μου, ο Δήμος πρέπει κάθε χρόνο εκτός από τη διακόσμηση του κέντρου που γίνεται από ιδιωτική εταιρεία, να φροντίζει σταδιακά να προμηθεύεται με στολίδια δικά του. Πιστεύω ότι με σωστό προγραμματισμό τα επόμενα χρόνια θα μπορέσουμε να δώσουμε μια ισορροπημένη εικόνα και επιτέλους να στολιστεί όμορφα όλη η πόλη και τα χωριά, στο πλαίσιο φυσικά των δυνατοτήτων μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... Φακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα