× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πυρά Χριστόφα σε Μουτζούρη για τους μάνατζερ στον τουρισμό

«Άστοχες οι κινήσεις του Περιφερειάρχη»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/1/2020

Πυρά Χριστόφα σε Μουτζούρη για τους μάνατζερ στον τουρισμό
' χρόνος ανάγνωσης

Ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Χριστόφα:

«Με προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες εβδομάδες τις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής για τον τουρισμό των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη για τη συνεργασία με ιδιώτες manager που αναλαμβάνουν αρμοδιότητες υπηρεσιών της Περιφέρειας, έπειτα από δική του πρωτοβουλία εκτός διαδικασιών και για την οποία ενημερωθήκαμε δια του τύπου και όχι θεσμικά και η επιπλέον υποβάθμιση της Διεύθυνσης Τουρισμού, με την απόσπαση υπαλλήλων είναι κάτι παραπάνω από άστοχες κινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια περίοδο και σε μια χρονιά δύσκολη σχετικά με τις αφίξεις επισκεπτών στο Βόρειο Αιγαίο, ως αποτέλεσμα των γενικότερων συνθηκών της τουριστικής αγοράς (βλ. Thomas Cook) αλλά και λόγω των εξελίξεων του μεταναστευτικού ζητήματος, που αναμφισβήτητα πλήττει την εικόνα των νησιών μας και το προφίλ τους ως τουριστικό προορισμό, θα περίμενε κανείς πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον τομέα, αντί να τον υποβαθμίζουν και τον αποδυναμώνουν.

Ως «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» θεωρούμε πως ο Τουρισμός είναι ένας από τους τομείς, που μπορεί να λειτουργήσει ως αναπτυξιακός πυλώνας για τα νησιά μας. Για να συμβεί, όμως, αυτό απαιτείται όραμα και οργανωμένο σχέδιο. Ένα σχέδιο, που φυσικά να περιλαμβάνει ιδιώτες ειδικούς στον τομέα, με τους οποίους θα συνεργαστούμε ακολουθώντας όλες τις τυπικές διαδικασίες, αλλά θα προβλέπει και την ενίσχυση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας με προσωπικό σε κάθε περιφερειακή ενότητα (και στη Σάμο, όπου δεν υπάρχει) και όχι την αποδυνάμωση τους όπως συνέβη στην περίπτωση της Χίου. Θα προβλέπει επίσης και το συνεχή διάλογο, τη συμμετοχή και την ενίσχυση των επαγγελματιών του Τουρισμού των νησιών μας. Ένα σχέδιο που θα έχει ως στόχο τη συνδιαμόρφωση ενός τουριστικού προϊόντος από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που επί της ουσίας θα κληθούν να το υποστηρίξουν και να το αναπτύξουν».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στον αρχιτέκτονα Αργύρη Αδαλή

Από τους Φίλους Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αναψε η φλόγα στο Αγαλμα της Ελευθερίας

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου έκανε τις αναγκαίες ενέργειες ώστε η φλόγα να είναι ορατή κάθε βράδυ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συναρπαστικό πρόγραμμα για παιδιά στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Αντισσας

Με θέμα «Σπήλαια, υπόγειες καρστικές μορφές», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου
ΘΕΑΤΡΟ

Ο μύθος της Νυφίδας ζωνταντεύει

Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 8 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στη Νυφίδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βλάβη στο σύστημα έκδοσης αδειών κυκλοφορίας του Υπουργείου

Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Λέσβου ζητά την κατανόηση των πολιτών
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Φυσικές καταστροφές και θεομηνίες στην Ιστορία της Λέσβου»

Ο Σύλλογος Σκαμιωτών «Παναγιά η Γοργόνα» διοργανώνει εκδήλωση για τις φυσικές καταστροφές που σφράγισαν την πορεία του νησιού – Διακεκριμένοι επιστήμονες φωτίζουν το παρελθόν και το παρόν
ΧΩΡΙΑ

Ξεχειλίζει η οργή στον Πολιχνίτο για το νερό

Η απουσία λύσεων και η θεαματική αποχώρηση του Αντιδημάρχου Δυτικής Λέσβου και Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΛ Γιώργου Αλάνη φούντωσαν την αγανάκτηση – Οι κάτοικοι οργανώνονται και διεκδικούν
ΧΩΡΙΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον ακαδημαϊκό Γρηγόριο Παπαμιχαήλ στο Ίππειος

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου «Ο Άγιος Προκόπιος» διοργάνωσε με επιτυχία, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αείμνηστο Ακαδημαϊκό και Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Γρηγόριο Παπαμιχαήλ, ο οποίος καταγόταν από το Ίππειος.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου συγχαίρει τα παιδιά για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια

Ο Σύλλογος παρακαλεί τους γονείς των πολυτέκνων των οποίων τα παιδιά εισάχθηκαν στο πανεπιστήμιο να επικοινωνήσουν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εκσκαφές στο οικόπεδο του Κολυμβητηρίου στα Θέρμα

Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες του πολύπαθου έργου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μια γλυκιά βραδιά στον Μανταμάδο

Ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου μάς προσκαλεί σε μια παραδοσιακή γιορτή με λουκουμάδες, μουσική και κάψιμο στεφανιών
ΧΩΡΙΑ

Προτάσεις για το νερό στον Πολιχνίτο

Ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ Α. Κελεπερτζής προτείνει δύο άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ για την αντιμετώπιση της θερινής λειψυδρίας