× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μάχη με το χρόνο στην Τουρκία μετά τα 6,8R!

Σημάδια ζωής σε 5 σημεία μετά τον φονικό σεισμό στην επαρχία Ελαζίγ - Τρόμος από τους 400 μετασεισμούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/1/2020

Μάχη με το χρόνο στην Τουρκία μετά τα 6,8R!

Η ισχυρή σεισμική δόνηση στην επαρχία Ελαζίγ της Τουρκίας μεγέθους 6,8R σκόρπισε το θάνατο, με καταμετρημένους ήδη 22 νεκρούς και τραυματίες που ξεπερνούν τους 1.000, ενώ εκτιμάται ότι περισσότεροι από 30 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημεία ζωής σε τουλάχιστον 5 διαφορετικά σημεία έχουν εντοπίσει τα σωστικά συνεργεία στην Τουρκία τα οποία δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να ανασύρουν εγκλωβισμένους που βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα ερείπια.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση στην επαρχία Ελαζίγ της Τουρκίας μεγέθους 6,8 Ρίχτερ σκόρπισε το θάνατο καθώς ήδη υπάρχουν καταμετρημένοι 22 νεκροί, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.000 ενώ εκτιμάται ότι πάνω από 30 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα, εκτιμάται ότι τουλάχιστον 35 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια με τους διασώστες να καταβάλλουν ηρωικές προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τους.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών πάνω από 12.500 κάτοικοι φιλοξενούνται σε κρατικά κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία και βιβλιοθήκες. Στην ευρύτερη περιοχή έξι κινητά συσσιτια παρέχουν γεύματα σε πάνω από 20.000 κατοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουν απεγκλωβιστεί 39 άτομα

Όπως μεταδίδει η DW,  ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως έχουν απεγκλωβιστεί 39 άτομα κάτω από τα συντρίμμια. Οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς από το βράδυ της Παρασκευής. Αγώνα με τον χρόνο δίνουν 184 συνεργεία αποτελούμενα από συνολικά 2.418 διασώστες, με την συνδρομή έξι μη επανδρωμένων αεροσκαφών ευαίσθητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, αλλά και εκπαιδευμένων σκύλων.

Ο σεισμός έπληξε την επαρχία Ελαζίγ, περίπου 550 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Άγκυρας, προκαλώντας την κατάρρευση κτιρίων σε πόλεις κοντά στο επίκεντρο της δόνησης ενώ έγινε αισθητός σε αρκετές γειτονικές χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκατοντάδες άτομα νοσηλεύονται

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κότζα είπε ότι 128 τραυματίες εκ εκ των συνολικά 1.130 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και 34 εξ αυτών έχουν μεταφερθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ συνέστησε στους ντόπιους να μην μπαίνουν στα κατεστραμμένα σπίτια, καθώς συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην περιοχή, τουλάχιστον 390 από χθες το βράδυ, ενώ οι 12 εξ αυτών είχαν μέγεθος άνω των 4 βαθμών.

Ο Κουρούμ προσέθεσε ότι μια ομάδα 368 μελών βρίσκεται στο σημείο για να αξιολογήσει τις ζημιές που προκάλεσε η σεισμική δόνηση.

Με τους μετασεισμούς να δυσκολεύουν το έργο των σωστικών συνεργείων, συγκλονιστικές εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, δείχνοντας τη διάσωση ανθρώπων που πέρασαν τη νύχτα εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια.

[ΠΗΓΗ]

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η βίζα των Τούρκων είναι δικό μας επίτευγμα»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλά στο «Ν» για την βίζα express, τις εξωστρεφείς δράσεις, τα μεγάλα έργα, τα ομοφοβικά σχόλια και τη μήνυση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελεονώρα Μελέτη υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τη Ν.Δ.

Η τηλεπαρουσιάστρια αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ
ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποιούν για την ασφάλεια των πτήσεων

Σε 14 αεροδρόμια της χώρας ανάμεσα τους και το αεροδρόμιο Μυτιλήνης οι έλεγχοι της εναέριας κυκλοφορίας θα γίνονται από εικονικούς πύργους ελέγχου
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή από την οικογένεια του
ΕΛΛΑΔΑ

Με «άρωμα» Λέσβου το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 42 υποψηφίων από τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα ανάμεσα τους και ο Μυτιληνιός Βαγγέλης Κατσακούλης
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΛΛΑΔΑ

61 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε μία ήμερα

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά η Πυροσβεστική και καλεί όλους να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι για διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Ασφυκτικές πιέσεις από την ΑΑΔΕ προς όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων. Όλο και πιο έντονες οι απειλές για επιβολή προστίμων
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτές είναι οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 19 Απριλίου

Θα καταβληθούν 94,75 εκατ. ευρώ σε 93.887 δικαιούχους