× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έρχονται αγωγές για το ρεσιτάλ αθλιότητας από τον Γεωργιάδη για τα Τέμπη

Βέλη κατά της κυβέρνησης από τους συγγενείς των θυμάτων - Αγωγές προανήγγειλε ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών

Δημοσίευση 9/11/2023

Έρχονται αγωγές για το ρεσιτάλ αθλιότητας από τον Γεωργιάδη για τα Τέμπη

Το κοντέρ της αθλιότητας έσπασε ο Άδωνης Γεωργιάδης με αφορμή τις αντιπολιτευτικές πρωτοβουλίες για τη διερεύνηση των αιτιών της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών και την απόδοση πολιτικών ευθυνών: «Αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πραγματικά τους Έλληνες, ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους» δήλωσε (Real 97.8) ο υπουργός Εργασίας, προκαλώντας σεισμό αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα. «Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας άμα τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για την Εξεταστική ή την Προκαταρκτική Επιτροπή για τα Τέμπη;» επισήμανε στο ίδιο κυνικό πλαίσιο. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε ο Άδωνης Γεωργιάδης και για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίδραση Αυγέρη

«Πρωτοφανές κρεσέντο χυδαιότητας» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δώρα Αυγέρη τη δήλωση του υπουργού Εργασίας. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, αν η ανάγκη διερεύνησης των ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών είναι ζήτημα γκάλοπ για τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον πρωθυπουργό. Και κατέληξε λέγοντας ότι «στην κυβέρνηση δεν μπορούν να κρύψουν τον κυνισμό και την απανθρωπιά τους, όπως δεν μπορούν να κρύψουν και την αλήθεια».

Έρχονται αγωγές

Ηδη οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών σχεδιάζουν να καταθέσουν αγωγή κατά του υπουργού Εργασίας, όπως αποκάλυψε στην ΑΥΓΗ ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών Γιώργος Ηλιόπουλος.

Σύμφωνα με τον Γ. Ηλιόπουλο, τα χθεσινά σχόλια του Άδωνη Γεωργιάδη μπορούν να συνδεθούν με την κάλυψη που παρείχε ο υπουργός Εργασίας στον Κώστα Αχ. Καραμανλή (σ.σ.: 8 Μαρτίου). Υπενθυμίζεται ότι τότε ο νυν υπουργός Εργασίας δήλωνε: «Είσαι ο υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ναι, έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα». Ο Γ. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι ένας υπουργός δεν δικαιούται να κάνει τέτοιες δηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλαζονικό καλάμι

«Ο Άδωνης και η παρέα του ας κατέβουν από το αλαζονικό καλάμι που έχουν καβαλήσει και ας δούνε τις πληγές που έχουν ανοίξει στο διάστημα που κυβερνούν, και δεν είναι και λίγες (Τέμπη, Έβρος, Θεσσαλία, Ανατολική Αττική, Εύβοια. Μάνη Πύλος, Ρόδος, Πειραιάς, ΑΕΚ)» τονίζει στην ΑΥΓΗ ο Χρήστος Κωνσταντινίδης εκ μέρους του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών. «Μάλλον έχουν την εντύπωση πως δεν μπορεί να τους αγγίξει κανείς, διότι έχουν εξαγοράσει Δικαιοσύνη, ιεράρχες, σώματα ασφαλείας, κανάλια. Τη συνείδηση του ελληνικού λαού δεν μπορούν να την εξαγοράσουν, παρόλο που το προσπαθούν απελπισμένα. Ενοχλήθηκαν, όπως φαίνεται, διότι η ευρωπαϊκή Εισαγγελία τούς τράβηξε το αυτί, γι’ αυτό και προσπαθούν να απαξιώσουν το έγκλημα των Τεμπών» συμπληρώνει ο Χ. Κωνσταντινίδης.

Αποστομωτική απάντηση Βλάχου

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βαγγέλης Βλάχος -που έχασε τον αδερφό του- απαντά στο κυνικό κρεσέντο του υπουργού: «Από τους 100 που ήταν στις μηχανές και στα πρώτα βαγόνια ρωτάνε τουλάχιστον 57. Αλλά επειδή δεν έχουν πλέον φωνή, τους δανείζουμε εμείς τη δική μας». Παράλληλα, καλεί τον Άδωνη Γεωργιάδη μαζί με τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Μάκη Βορίδη και Κώστα Καραμανλή να βγουν σε εκπομπή που θα βρίσκονται οι οικογένειες των θυμάτων ώστε να τους εξηγήσουν «πόσοι ενδιαφέρονται για τα Τέμπη».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο υπουργός Επικρατείας -και προερχόμενος επίσης από το ΛΑΟΣ- Μάκης Βορίδης είχε ισχυριστεί ότι το θέμα των Τεμπών κρίθηκε σε δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, προκαλώντας την εύλογη οργή των συγγενών των θυμάτων και ευρύτερα της κοινής γνώμης. Λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές του Μαΐου, μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εγκαλέσει τους συγγενείς των θυμάτων για «εργαλειοποίηση» του δράματός τους, επειδή είχαν καταθέσει μήνυση κατά του ιδίου και του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή. Όταν ρωτήθηκε για τη μήνυση (ΑΝΤ1), απάντησε: «Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Πιστεύω ότι ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Οργή στο Διαδίκτυο

Η τοποθέτηση του Άδωνη Γεωργιάδη προκάλεσε τις οργίλες αντιδράσεις -ακόμα και νεοδημοκρατών ψηφοφόρων- στο Twitter, που δήλωναν ντροπιασμένοι για το γεγονός ότι ο υπουργός Εργασίας κατέχει και τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος. Μέχρι χθες το βράδυ το Μαξίμου δεν είχε τοποθετηθεί σχετικά, οπότε αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Παύλο Μαρινάκη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία