× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Να σταματήσει ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών, να κλείσουν τα hot spot

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/1/2020

Να σταματήσει ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών, να κλείσουν τα hot spot

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μηταράκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη και δημάρχους από το Β. Αιγαίο για το Προσφυγικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραθέτουμε την ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει απέναντι στην ισχυρή απαίτηση του λαού των νησιών του Αιγαίου, που διατρανώθηκε και με μαζικά συλλαλητήρια και είναι: Να σταματήσει αμέσως ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών, να κλείσουν τα hot spot της ντροπής και της εξαθλίωσης και να μην δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά ούτε ανοικτά.

Αυτό φανερώνουν οι δηλώσεις, που έκανε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου και δημάρχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση της ΝΔ εμμένει στην εφαρμογή της αντιδραστικής πολιτικής της ΕΕ, με την οποία είχε συμφωνήσει και υλοποιήσει πριν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προωθώντας τη δημιουργία και κλειστών στρατοπέδων συγκέντρωσης στα νησιά του Αιγαίου.

Τα επιχειρήματά της είναι διάτρητα και αντιδραστικά. Η λειτουργία των "κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων" δεν πρόκειται να αποτρέψει τις προσφυγικές ροές, όπως δεν τις σταμάτησε ούτε ο χρόνιος εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων και σε άθλιες συνθήκες στις Μόριες των νησιών ούτε οι εκατοντάδες πνιγμοί. Το μόνο αποτέλεσμα θα είναι να αποκτήσουν τα νησιά περισσότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης, περισσότερες χιλιάδες εγκλωβισμένους σε ακόμα πιο άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες.

Η αποτροπή προσφύγων και μεταναστών στα θαλάσσια σύνορα, την οποία ζητά και ο περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης, αποτελεί μια φρικτή προτροπή, που πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα από όλους. Αυτό που ζητά είναι να βουλιάζονται και να πνίγονται στις δικές μας θάλασσες οι ξεριζωμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα, ο περιφερειάρχης είναι έκθετος από τη δήλωση του υπουργού Ν. Μηταράκη ότι: "Συμφωνούμε στην ανάγκη να υπάρχουν οι κλειστές δομές, αλλά υπάρχουν διαφωνίες για το μέγεθος".

Καλούμε το λαό των νησιών να απαντήσει στην πολιτική της ΕΕ και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης δυναμώνοντας την πάλη του για:

Να υπάρξει τώρα απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να κλείσουν τώρα όλα hot spot στα νησιά, να μην ανοίξουν νέα, ούτε κλειστά ούτε ανοικτά. Να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη στην ηπειρωτική χώρα, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα μεταβαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Τα ακροδεξιά παραληρήματα του περιφερειάρχη δυσφημούν τα δίκαια αιτήματα και την αλληλεγγύη που εκφράζει η πλειοψηφία των νησιωτών. Καμιά εμπιστοσύνη σε όσα δηλώνει κατά της κυβερνητικής πολιτικής».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης