× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν έχει υδρομετρητή η δομή που κλείνετε…»

«Όλα τα είχε η Μαριορή!» Η Περιφέρεια στέλνει την αυτοψία της παράνομης δομής στη Συκαμνιά στον Εισαγγελέα και κοινοποιεί στη Δυτική Λέσβο

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 24/1/2020

«Δεν έχει υδρομετρητή η δομή που κλείνετε…»

«Όλα τα είχε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε» λέει η λαϊκή ρήση που ταιριάζει απόλυτα στο… παράλογο του Ιονέσκο, αλλά και της επικαιρότητας που διανύει ο –θυμίζουμε- νεοσύστατος Δήμος Δυτικής Λέσβου, εν μέσω κινητοποιήσεων ενάντια στη νέα δομή, συσκέψεων, έκτακτων, ανεπίσημων και μη, τηλεφωνημάτων κ. ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το «καλημέρα με πρόστιμο» ύψους 4.000 ευρώ για τα σωσίβια που είχε λάβει προ μηνών, χτες έφτασε στα χέρια των υπαλλήλων του Δήμου Δυτικής Λέσβου αυτοψία που πραγματοποίησε το Υγειονομικό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην παράνομη –γνωστό τοις πάσι- προσωρινή δομή στη Σκάλα Συκαμνιάς.

Η οποία, θυμίζουμε, Σκάλα Συκαμνιάς, όπως είχε αποκαλύψει το «Ν» προ ημερών κλείνει οριστικά στις 31 Ιανουαρίου, ύστερα από την απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελοσπάντων, το υγειονομικό της Περιφέρειας, κατόπιν καταγγελίας για τη λειτουργία της εν λόγω δομής, μετέβη στη Σκάλα Συκαμνιάς στις 29 Νοεμβρίου του 2019, διαπιστώνοντας ότι δεν έχει οικοδομική άδεια η –άτυπη- δομή, ούτε υδρομετρητή!

Οι λεπτομέρειες λίγη σημασία θα είχαν, αν η αυτοψία δεν μεταβιβάζονταν στην Εισαγγελία, ενώ κοινοποιήθηκε μόλις χτες, σχεδόν δύο μήνες μετά τη διενέργειά της, κι ενώ ο Δήμαρχος βρίσκονταν στην Αθήνα για άλλη μια φορά επικοινωνώντας το αίτημα της Λέσβου για καμία νέα δομή και μάλιστα στο πλευρό του Περιφερειάρχη, που εποπτεύει και το υγειονομικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και 10 ημέρες, πάντως, έχει μπει υδρομετρητής ενώ γίνονται και οι απαραίτητες ενέργειες για την εκκένωση του βόθρου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια