× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο Παλαιοχώρι ακόμη παλεύουν για τα αυτονόητα...

Νέες περιπέτειες για το γραφικό χωριό της Λέσβου, το οποίο εκτός από τις διακοπές νερού, την ελλιπή καθαριότητα και τα άλλα προβλήματα, τώρα αντιμετωπίζει την αλλοίωση του φυσικού τοπίου από την ΔΕΔΔΗΕ

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 1/11/2023

Στο Παλαιοχώρι ακόμη παλεύουν για τα αυτονόητα...

Καθημερινό αγώνα με τα προβλήματα και τις διαφόρων ειδών δυσκολίες και δυσχέρειες δίνουν οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου οι οποίοι εξακολουθούν να διεκδικούν τα αυτονόητα, δηλαδή αγροτική οδοποιία, παιδική χαρά, καθαριότητα στο χωριό τους, νερό στα σπίτια τους όλες τις ώρες και ανακαίνιση του κοινοτικού τους καταστήματος το οποίο εδώ και καιρό είναι σε άσχημη κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε όλα αυτά τα αυτονόητα αιτήματα η πρόεδρος του χωριού Σοφία Κακλαμάνου προσέθεσε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί διάλογοι» και την ανάγκη για σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής η οποία ως γνωστόν αποτελεί τουριστικό θέρετρο, με την Παναγία Κρυφτή και την Μελίντα να είναι σε πρώτο πλάνο επισκεψιμότητας στη Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου.

Όπως ανέφερε σε εργασίες αναβάθμισης των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων της περιοχής η ΔΕΔΔΗΕ τοποθέτησε σε εμφανή σημεία στο δρόμο προς την Παναγία Κρυφτή ένα δίστηλο με μηχανήματα δικά τους και στύλο με πολλά καλώδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα σύρματα τοποθετήθηκαν ακόμη και δίπλα στο παγκάκι που έχουμε τοποθετήσει στην περιπατητική διαδρομή για τους επισκέπτες μας. Όλοι οι κάτοικοι του χωριού έχουν θορυβηθεί από αυτό που συνέβη κι έτσι εγώ κάλεσα τους υπευθύνους της ΔΕΔΔΗΕ να μας δώσουν κάποιες εξηγήσεις για αυτό που  συμβαίνει διότι η περιοχή είναι NATURA και αν μη τι άλλο θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τους προτείναμε  να μεταφέρουν το δίστηλο σε άλλο σημείο ώστε να μην υπάρχει αισθητική όχληση και γενικά του κάναμε και άλλες προτάσεις για την μεταφορά των εγκαταστάσεων τους. Πέρασαν μέσα από ένα κτήμα αφήνοντας τα σκουπίδια τους ενώ έβγαλαν και το στύλο φωτισμού που είχαμε στο δρόμο χωρίς να τον τοποθετήσουν ξανά.  Η εξήγηση που μας έδωσαν για όλα αυτά είναι πως οι εγκαταστάσεις είναι χρήσιμες στην περιοχή και θα μας απαντήσουν και γραπτά για τους λόγους που γίνεται η τοποθέτηση».   

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα