× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο δύο βρεφών στην ίδια οικογένεια σε 15 μήνες στην Αχαΐα

Διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα και από το προηγούμενο με την υπόθεση Πισπιρίγκου – Τι θα ερευνηθεί

Δημοσίευση 26/10/2023

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο δύο βρεφών στην ίδια οικογένεια σε 15 μήνες στην Αχαΐα

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η αποκάλυψη ότι δύο βρέφη, το πρώτο μόλις 20 ημερών και το δεύτερο δυο μηνών, έφυγαν από τη ζωή μέσα στην ίδια οικογένεια, σε διάστημα 15 μηνών, στην Κάτω Αχαΐα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» που ανέδειξε την υπόθεση, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκος Νικολάου έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η παραγγελία για περαιτέρω διερεύνηση δόθηκε δεδομένου της ύπαρξης τετελεσμένου γεγονότος, που είναι ο θάνατος του βρέφους 20 ημερών, το καλοκαίρι του 2022 στην Κάτω Αχαΐα, περιοχή που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Εισαγγελίας. Επιπλέον, η εισαγγελική έρευνα, όπως ανέφεραν πηγές, ήταν επιβεβλημένη από τη στιγμή που υπάρχει ένα γεγονός και έχουμε και ένα προηγούμενο – αναφορά στην υπόθεση Πισπιρίγκου – να κινηθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να μην «υπάρχουν σύννεφα».

Και ενώ η διερεύνηση των αιτιών των θανάτων βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Π», ξεκινά γενετικός έλεγχος που θα αφορά στις περιπτώσεις των δύο μωρών, καθώς εκτιμάται πως υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο. Η διαδικασία του ελέγχου είναι εφικτή, καθώς υπάρχει διαθέσιμο «υλικό». Για το κοριτσάκι των δύο μηνών που κατέληξε την περασμένη εβδομάδα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Σοφία» έχουν ήδη ληφθεί δείγματα, ενώ υπάρχουν ιστοί και του νεογνού, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ιστολογική εξέταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 20 ημερών κοριτσάκι, σύμφωνα με την καταγραφή του συμβάντος από το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας, βρέθηκε πρωινές ώρες της 19ης Ιουνίου 2022 χωρίς τις αισθήσεις του στην κούνια του, στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με τη μητέρα του. Μετά τη γέννησή του, 1η Ιουνίου, κρίθηκε αναγκαία η παραμονή του για κάποιες ημέρες σε θερμοκοιτίδα στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» και μετά το εξιτήριο συστήθηκε στη μητέρα να γίνει στο μωρό εγκεφαλογράφημα. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, η ίδια υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για την ύπαρξη κάποιου σοβαρού προβλήματος υγείας. Το ραντεβού για την προληπτική ιατρική εξέταση που δεν έγινε ποτέ, καθώς το βρέφος κατέληξε, είχε προγραμματιστεί για τις 27 Ιουνίου.

Αναφερόμενη η 23χρονη μητέρα στο τι προηγήθηκε της απώλειας του δεύτερου παιδιού την περασμένη εβδομάδα και ενώ νοσηλευόταν στο «Αγία Σοφία», δήλωσε: «Πέντε μέρες πριν το πολύ σοβαρό συμβάν, μας είπαν ότι το παιδί έχει επιληψία, το παιδί είχε πάρει φάρμακο στις 23:00 και έκανε πάλι σπασμό. Οι γιατροί είπαν να ανεβάσουν τη δοσολογία του φαρμάκου και την επόμενη ημέρα το παιδί έφυγε».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία