× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξανάρχονται market pass και επίδομα στην αντλία

Σε ανοιχτή γραμμή Μητσοτάκης - Χατζηδάκης για νέα «pass» και τη στήριξη των πιο αδύναμων νοικοκυριών

Δημοσίευση 20/10/2023

Ξανάρχονται market pass και επίδομα στην αντλία
' χρόνος ανάγνωσης

 Σε φάση πολυεπίπεδης προετοιμασίας για το ορατό ενδεχόμενο η κατάσταση στη Μέση Ανατολή να επιβαρυνθεί περαιτέρω βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, με τον ίδιον τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να υπογραμμίζει χθες και δημοσίως ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου την ανησυχία του για τις εξελίξεις.

Η προσοχή όλων στο κυβερνητικό επιτελείο είναι στραμμένη σε τρία πεδία: Στην οικονομία και στα πιθανά μέτρα που θα κληθεί να λάβει η κυβέρνηση, αν οι τιμές στα καύσιμα εκτιναχθούν, στην ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας υπό τον ορατό κίνδυνο χτυπημάτων σε πιθανούς στόχους και στον επίσης ορατό κίνδυνο νέων προσφυγικών ροών, σε περίπτωση χερσαίας επίθεσης στη λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος επεξεργάζεται ήδη διάφορες προτάσεις για τη στήριξη των πιο αδύναμων νοικοκυριών, αν η τιμή του πετρελαίου εκτιναχθεί, συμπαρασύροντας στο διάβα της, τα υπόλοιπα καύσιμα αλλά και πολλά είδη διατροφής. «Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στήριξη, αν η κατάσταση δυσκολέψει» σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν η τιμή του βαρελιού ανέβει από ένα ύψος και πάνω, τότε ενδεχομένως θα πρέπει να αναβιώσει τόσο το market pass όσο όμως και το επίδομα στην αντλία. Χαρακτηρίζουν, ωστόσο, τη συζήτηση πρόωρη, υπονοώντας ότι αν και υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια – όχι ανεξάντλητα – η κυβέρνηση θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες μόνο αν ο κόμπος φτάσει στο χτένι.

Φόβοι για έξαρση του μεταναστευτικού

Έντονη, όμως, είναι η ανησυχία της Αθήνας και για το ενδεχόμενο νέας έξαρσης του μεταναστευτικού, κυρίως στα νότια σύνορά μας, την ίδια ώρα που, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Αίγυπτος έχει διαμηνύσει στις Βρυξέλλες ότι δεν θα δεχθεί άλλους μετανάστες στο έδαφός της και θα επιτρέψει να πλημμυρίσει η Ευρώπη με νέα κύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μεγαλύτερη πηγή αγωνίας, ωστόσο, σε αυτή τη συγκυρία, είναι τα πιθανά χτυπήματα ακραίων ισλαμιστών προς στόχους που βρίσκονται στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ βρίσκονται σε διαρκή επαφή με όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας των ευρωπαϊκών χωρών, στη βάση όλων των προβλεπομένων σε τέτοιες περιόδους πρωτοκόλλων, ενώ όλοι οι πιθανοί στόχοι φρουρούνται πλέον πιο εντατικά.

Αύριο, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, θα μεταβεί στο Κάιρο για την πρώτη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή, στην οποία ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι έχει προσκαλέσει ηγέτες αραβικών κρατών αλλά και παγκόσμιες και περιφερειακές δυνάμεις με στόχο της αποκλιμάκωσης της κρίσης.

Οι ηγέτες, μεταξύ άλλων, θα επιχειρήσουν να πείσουν για μία προσωρινή εκεχειρία, ενώ μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο επίκεντρο θα είναι και η προστασία των αμάχων αλλά και ο απεγκλωβισμός ξένων πολιτών.

«Είμαστε συνομιλητές όλων των κυβερνήσεων, τιμούμε τις στρατηγικές μας συμμαχίες, από την άλλη είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές και προφανώς είμαστε η πρώτη χώρα η οποία επιθυμεί την αποκλιμάκωση της έντασης, διότι, προφανώς, αυτή θα έχει πρωτίστως επιπτώσεις στη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου» δήλωσε χθες ο Κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

[ΠΗΓΗ]

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Κάτω από τα 100 δολάρια το αργό πετρέλαιο

Ισχυρές απώλειες άνω του 5% στις ασιατικές αγορές καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Κάτω από τα 100 δολάρια το αργό πετρέλαιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αναθεώρηση του ΕΣΠΑ με επίκεντρο το νερό και τη λειψυδρία στο Βόρειο Αιγαίο

Περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ κατευθύνονται σε έργα υδάτινων πόρων ενώ η Περιφέρεια καλεί τους φορείς να επιταχύνουν την ωρίμανση των μελετών
Αναθεώρηση του ΕΣΠΑ με επίκεντρο το νερό και τη λειψυδρία στο Βόρειο Αιγαίο
ΕΛΛΑΔΑ

Το μεγάλο στοίχημα του νέου φορέα του Αλέξη Τσίπρα

Ομόκεντροι κύκλοι, θεματικές ομάδες και online δημοψηφίσματα στο επίκεντρο του σχεδιασμού για τον νέο πολιτικό φορέα
Το μεγάλο στοίχημα του νέου φορέα του Αλέξη Τσίπρα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύλληψη καπετάνιου στη Μύρινα για πλοίο με ελλιπές προσωπικό

Το περιστατικό έγινε το Σάββατο 23 Μαΐου το μεσημέρι
Σύλληψη καπετάνιου στη Μύρινα για πλοίο με ελλιπές προσωπικό
ΕΛΛΑΔΑ

Νικητής στο Diamond League της Κίνας ο Τεντόγλου

Ο επόμενος αγώνας του αθλητή θα γίνει στις 29 Μαΐου στο μίτινγκ της Λεμεσού
Νικητής στο Diamond League της Κίνας ο Τεντόγλου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λήμνος: Ξεκινούν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς

Από τις 8 έως τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για Μύρινα και Μούδρο. Δείτε εδώ ποιά δικαιολογητικά απαιτούνται και ποιά είναι τα κριτήρια μοριοδότησης
Λήμνος: Ξεκινούν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η κρυφή προώθηση των μεταλλαγμένων στη διατροφή μας

Επιστήμονες, καταναλωτές και οργανώσεις προειδοποίησαν για τις επιπτώσεις των νέων γενετικά τροποποιημένων τροφίμων σε υγεία, περιβάλλον και αγροτική παραγωγή
Η κρυφή προώθηση των μεταλλαγμένων στη διατροφή μας
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 29 Μαΐου

Θα καταβληθούν 2,48 δις ευρώ σε 4.335.846 δικαιούχους
Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 29 Μαΐου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προθεσμία έως 27 Ιουλίου για έλεγχο και διορθώσεις στο Κτηματολόγιο

Τι καλούνται να ελέγξουν άμεσα οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε Λέσβο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο ώστε να αποφύγουν μελλοντικές δικαστικές περιπέτειες
Προθεσμία έως 27 Ιουλίου για έλεγχο και διορθώσεις στο Κτηματολόγιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στάσιμος ο τζίρος στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Η άνοδος 2,6% στο λιανεμπόριο υπολείπεται του πληθωρισμού που κινήθηκε πάνω από 3%
Στάσιμος ο τζίρος στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ερωτήματα προς την Περιφερειακή Αρχή για το νέο πλαίσιο τουριστικής ανάπτυξης

Η παράταξη «Νέα Δυναμική» ζητά ενημέρωση για την απουσία συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου
Ερωτήματα προς την Περιφερειακή Αρχή για το νέο πλαίσιο τουριστικής ανάπτυξης
ΕΛΛΑΔΑ

Υποκλοπές: Με όριο 151 ψήφων η απόφαση για εξεταστική

Με το πρόσχημα της Εθνικής Ασφάλειας, η ΚΟ της ΝΔ μπλοκάρει το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών
Υποκλοπές: Με όριο 151 ψήφων η απόφαση για εξεταστική