× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Αφήνουμε πίσω μας τα προεκλογικά και πάμε να δουλέψουμε για τον τόπο μας»

Ενωτικός και με διάθεση προσφοράς και συνεργασίας στο Δήμο Μυτιλήνης εμφανίσθηκε στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη στο «Ν» ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δράση - νέος Δήμος» Πανάγος Κουφέλος

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 19/10/2023

«Αφήνουμε πίσω μας τα προεκλογικά και πάμε να δουλέψουμε για τον τόπο μας»
' χρόνος ανάγνωσης

Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα τόσο στο Δήμο Μυτιλήνης όσο και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έκανε στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί διάλογοι» ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα δράση – νέος Δήμος» Πανάγος Κουφέλος.

Ο Πάναγος Κουφέλος έχοντας την χρονική απόσταση των 10 ημερών από την πρώτη Κυριακή της κάλπης όπου αναδείχθηκε δήμαρχος ο αυτοδιοικητικός του αντίπαλος Παναγιώτης Χριστόφας, μίλησε για όσα συνέβησαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, για το όμορφο αυτό ταξίδι της Δημοκρατίας, όπως το χαρακτήρισε, το οποίο σημείωσε ότι  του έδωσε την ευκαιρία να έρθει κοντά με πολλούς νέους ανθρώπους και να γνωρίσει καλύτερα τον τόπο μας και τα προβλήματά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν με ενόχλησε η ήττα, κάναμε έναν έντιμο αγώνα»

Από εκεί και πέρα ο κ. Κουφέλος  σημείωσε ότι δεν στενοχωρήθηκαν τόσο πολύ για την ήττα, διότι έδωσε ο ίδιος και όλη η παράταξη έναν έντιμο αγώνα σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό αναγνωρίστηκε από τους συνδημότες μας. «Κάποιοι λένε ότι το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο καλό διότι χάσαμε, ωστόσο εγώ στέκομαι στο γεγονός ότι 10.500 άνθρωποι μας εμπιστεύτηκαν και στήριξαν με την ψήφο τους την προσπάθειά μας και κυρίως το πρόγραμμα και τις προτάσεις που καταθέσαμε. Ο κόσμος που συναντώ καθημερινά στη Μυτιλήνη και στα χωριά μου λέει ότι πίστεψε στο όραμά μας. Αυτό μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω μαζί με την παράταξη, με δημιουργικές προτάσεις και συμμετοχή στα δημοτικά συμβούλια για το καλό του τόπου μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα τις τελευταίες μέρες»

Αναφερόμενος ο υποψήφιος δήμαρχος  στα όσα συνέβησαν στην αρχή της προεκλογικής περιόδου με την παράταξη του νυν δημάρχου Στρατή Κύτελη και σχολιάζοντας όσα ακούγονται περί διχασμού του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πήρε μόλις 1.500 ψήφους λιγότερους από τον απερχόμενο δήμαρχο γεγονός που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων είδε αυτή την αλλαγή με καλό μάτι και μόνο ένα μικρό ποσοστό ήταν αντίθετο.

Από εκεί και πέρα εξήγησε πως οι δημοσκοπήσεις που γινόταν από διάφορους φορείς εκείνο το διάστημα έδειχναν ότι ξεκίνησε με -10 % από την παράταξη «Μπροστά», στη συνέχεια έφτασε πολύ κοντά στον Παναγιώτη Χριστόφα και μετά  τον ξεπέρασε. «Από εκεί και πέρα από ό,τι φαίνεται εξωγενείς παράγοντες οδήγησαν στο γνωστό αποτέλεσμα. Όλη η κοινωνία της Μυτιλήνης γνωρίζει τι έχει γίνει. Ευτυχώς ζούμε στην Ελλάδα που έχει δημοκρατία και μπορούμε να εκφέρουμε ελεύθερα τις απόψεις μας και να το δείχνουμε με την ψήφο μας. Σεβόμαστε και δεχόμαστε το αποτέλεσμα, άλλωστε σε μία μάχη υπάρχουν πάντα πιθανότητες να χάσει κανείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κρατήσαμε ισορροπίες με τους υποψηφίους περιφερειάρχες»

Ο Πανάγος Κουφέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ρόλο των περιφερειακών εκλογών στο αποτέλεσμα του Δήμου Μυτιλήνης και αν ο πρώτος γύρος επηρέασε τη δική του μάχη.

Όπως σημείωσε προσπάθησε με κάθε τρόπο να κρατήσει τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και των δύο παρατάξεων και του Μουτζούρη και του Στεφανή, μακριά από το δικό του συνδυασμό για την αποφυγή συμφωνιών που θα προκαλούσαν προβλήματα στη μάχη του Δήμου Μυτιλήνης. «Παλληκαρήσια είπα από την πρώτη στιγμή ότι παραμένω αντιπεριφερειάρχης με τον Κώστα Μουτζούρη, ωστόσο τόνισα ότι πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης με τον δεύτερο βαθμό δεν έχουν καμία απολύτως σχέση. Είχαμε δύο αξιόλογους υποψηφίους με ξεχωριστή και αξιόλογη πορεία στους χώρους που υπηρέτησαν και οι πολίτες έπρεπε να κρίνουν ποιον θέλουν. Εγώ κράτησα ίσες αποστάσεις και με τους δύο διότι αυτό έκρινα ότι είναι το πιο σωστό. Γνωρίζω τι συνέβη όμως σε ό,τι αφορά στον δικό μας συνδυασμό οι περισσότεροι συνεργάτες μου κράτησαν τις απαραίτητες ισορροπίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν περισσεύει κανείς στην προσπάθεια για τον τόπο μας»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Πανάγος Κουφέλος επισήμανε ότι θα είναι με κάθε τρόπο παρών στην κοινωνία του Δήμου Μυτιλήνης ο ίδιος και η παράταξή του και μάλιστα τόνισε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο θα καταθέτει δημιουργικές προτάσεις και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνεται στείρα αντιπολίτευση. Όπως είπε περιμένει από το νέο Δήμαρχο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στους πολίτες και κυρίως όσα αφορούν την καθημερινότητα στην πόλη και στα χωριά.

«Η δική μας ομάδα οργανώνεται σιγά σιγά χωρισμένη σε τομείς αρμοδιοτήτων προκειμένου να γίνεται πιο σωστά και οργανωμένα η δουλειά στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινωνία.

Από την άλλη πλευρά ζητάμε και από τους πολίτες να μας μεταφέρουν τα προβλήματά τους σε όλη τη διάρκεια της πενταετίας είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης είτε στην ηλεκτρονική μας σελίδα που θα παραμείνει ενεργή».

Ο κ. Κουφέλος εξηγώντας τους λόγους που επέλεξε την έδρα στην περιοχή του Πλωμαρίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτή η επιλογή έγινε σε συνεργασία με την Μαρία Λιόλιου που εκλέχθηκε στην περιοχή δεύτερη δημοτική σύμβουλος και αυτό επειδή η παράταξη θέλει να δώσει στο συγκεκριμένο γεωγραφικό διαμέρισμα ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία με δεδομένο ότι είναι η μοναδική τουριστική περιοχή του Δήμου Μυτιλήνης.

Το Πλωμάρι σε πρώτο πλάνο

Όπως σημείωσε πρέπει στο Πλωμάρι να δημιουργηθεί δεύτερο γραφείο τουρισμού και να δοθεί βαρύτητα στην καθημερινότητα, την καθαριότητα, την δημιουργία χώρων στάθμευσης  και στην επίλυση πολλών σοβαρών προβλημάτων της περιοχής.

Κατά τα άλλα ο κ. Κουφέλος σημείωσε ότι στη μάχη των κοινοτήτων ο συνδυασμός πήγε πολύ και κατάφερε να πάρει 12 κοινότητες ενώ διεκδικεί στο εκλογοδικείο άλλες δύο την κοινότητα Παναγιούδας που είχαμε ισοψηφία και την κοινότητα Λουτρόπολης Θερμής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών
ΧΩΡΙΑ

Αρωμα καλοκαιριού και παράδοσης στη Γιορτή Κρασιού στα Πάμφιλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην παραλία Παμφίλων – Μουσική, χορός και γεύσεις σε μια βραδιά γεμάτη Λεσβιακό χαρακτήρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σήμερα… μεθάμε Πλωμάρι!

Το OuzoFest 2025 φέρνει ούζο, χορό και νησιώτικο ξεφάντωμα στην καρδιά της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ένας αιώνας μετά, οι ρίζες οδηγούν πίσω στο Σκαλοχώρι

Αϊβαλιώτες με καταγωγή από τη Λέσβο επιστρέφουν στον τόπο των προγόνων τους και γιορτάζουν μαζί με τους ντόπιους, κόντρα στον χρόνο και την Ιστορία.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Κορνάρου λόγω τεχνικών εργασιών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνάντηση του νέου Δ.Σ. της ΟΛΣΑ με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης

Ο Παναγιώτης Χριστόφας στηρίζει τη διασύνδεση των Λέσβιων της διασποράς με τον τόπο τους – Θερμή υποδοχή και διάθεση συνεργασίας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Έργα ανάσα 495.000 ευρώ από τη ΔΕΥΑΛ σε Πολιχνίτο και Γέρα

Πράσινο φως από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου για την πρώτη χρηματοδότηση, βάσει του φακέλου προτάσεων έργων που κατατέθηκε από τον πρόεδρο της εταιρείας και υπηρεσιακά στελέχη στη σύσκεψη για τη λειψυδρία, τον περασμένο Μάιο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ