× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Την Πέμπτη στο «Μαξίμου» και στα υπουργεία

Οι αυτοδιοικητικοί της Λέσβου, Χίου Σάμου στην Αθήνα, στηρίζει και η ΟΛΣΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/1/2020

Την Πέμπτη στο «Μαξίμου» και στα υπουργεία
' χρόνος ανάγνωσης

Μία μέρα μετά τη γενική απεργία και την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη συμμετοχή σχεδόν όλων των αυτοδιοικητικών παρατάξεων, φορέων, ενώσεων κ.α., στα τρία νησιά του Βορείου Αιγαίου (Λέσβο, Χίο Σάμο), ο Περιφερειάρχης με αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι των νησιών με τους αντιδημάρχους, επικεφαλής παρατάξεων, πρόεδροι και στελέχη από φορείς και Επιμελητήρια θα κατέβουν στην Αθήνα για να επιδώσουν το ψήφισμα της κινητοποίησης.

Πρώτα η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το Μαξίμου στις 10.00, (χωρίς όμως να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό καθώς θα απουσιάζει από την προηγούμενη στο εξωτερικό) μετά το Υπουργείο Εξωτερικών, το Εσωτερικών και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου...Η οργανωμένη κινητοποίηση της Αθήνας θα γίνει μετά από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας, για να έχει μεγαλύτερη οργανωτική επιτυχία, αλλά και για να δοθεί χρόνος αντίδρασης στην Κυβέρνηση να ανταποκριθεί θετικά στα αιτήματα των νησιωτών, όπως περιγράφονται στις αποφάσεις και στα ψηφίσματα που ήδη έχουν κατατεθεί αλλά θα επικαιροποιηθούν μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις στις 22 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιβεβαιώνεται έτσι η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), η οποία σε επικοινωνία και συνεργασία με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες και Αδελφότητες των άλλων νησιών, είχε ενημερώσει για τη μεταφορά της κινητοποίησης για την μεθεπόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό.

Η ΟΛΣΑ, μαζί με την Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής (ΟΧΣΑ) και την Αδερφότητα Σαμίων και τη συμμετοχή των συλλόγων μελών τους, θα είναι από το πρωί στη διαδικασία των επισκέψεων στο Μαξίμου και στα υπουργεία για να ενημερωθούν πληρέστερα, να ενισχύσουν την προσπάθεια των αυτοδιοικητικών των νησιών και για να λάβουν ή και να μετέχουν στην επίδοση των ψηφισμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζουμε τον τίτλο «Προσφυγικό – Μεταναστευτικό: Όχι άλλα λάθη», με τον οποίο πραγματοποιήθηκε σχετική ημερίδα, στο ξενοδοχείο Χανδρής της Χίου, τον Νοέμβριο του 2017, με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και ελπίζουμε να αναγνωρίζονται τα λάθη απ΄όλες τις κατευθύνσεις και να υιοθετούνται προτάσεις που σέβονται τους κατοίκους και τις ανθρώπινες αξίες.

 

Τα συμπεράσματα τότε της ημερίδας, (τα οποία οι Ομοσπονδίες και οι σύλλογοι δεν υιοθετούν αυτούσια και έχουν ήδη καταθέσει τις απόψεις τους και θα το ξανακάνουν την Πέμπτη) και η πρόταση για την αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν από τη μαζική μετανάστευση πληθυσμών προς τη χώρα μας και την Ε.Ε. βασίστηκε σε τέσσερις αρχές, τις οποίες ως Κυβέρνηση πλέον πρέπει να επιδιώξει να εφαρμόσει μαζί με όλα εκείνα που ο χρόνος και η εμπειρία προσέθεσαν στη φαρέτρα της μεταναστευτικής πολιτικής :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο απόλυτος και χωρίς εκπτώσεις σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου:

Στην Ελλάδα φτάνουν πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες. Όσο θα παραμένουν στην Ελλάδα οι συνθήκες υποδοχής και διαμονής τους οφείλουν να τηρούν τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα και να σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το σύστημα απονομής της διεθνούς προστασίας πρέπει να είναι δίκαιο, αποτελεσματικό και ταχύ και να αποτρέπει τον μακροχρόνιο εγκλωβισμό των αιτούντων άσυλο.

Η ασφάλεια των πολιτών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προαπαιτούμενο για μία σωστή μεταναστευτική πολιτική είναι η ασφάλεια όλων των πολιτών. Δεν είναι δυνατόν όσοι κατοικούν στη Χίο, τη Λέσβο, τη Σάμο και σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να αισθάνονται ανασφάλεια και εγκατάλειψη.

Η αυστηρή αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

Απαιτείται αυστηρή αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης με τον αποτελεσματικό έλεγχο των χερσαίων συνόρων και θαλασσίων ορίων και σκληρή καταπολέμηση των δικτύων διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων.

Η ευρωπαϊκή διάσταση του μεταναστευτικού και προσφυγικού

Η Ελλάδα καλείται να διαχειρισθεί ένα πρόβλημα που είναι ευρωπαϊκό. Θα επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή των ευρωπαϊκών μηχανισμών με άξονες τη βοήθεια στην αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης και τη δημιουργία ενός πραγματικά κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Μαρία Ευθυμίου στη Λέσβο

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στο Μουσείο Αγίας Παρασκευής Λέσβου
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο κοιμητήριο της Αγίας Κυριακής στη Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνεργασίες και βιώσιμη κινητικότητα στη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και διεθνείς συμμετοχές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευχές του Πανάγου Κουφέλου για τη νέα σχολική χρονιά

«Ας κάνουμε το ταξίδι της μάθησης μια εμπειρία πλούσια και ουσιαστική»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επένδυσε στο μέλλον του παράκτιου περιβάλλοντος

Επίλεξε το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών» του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καταδίκη τεσσάρων αστυνομικών για «απελευθέρωση κρατουμένου»

Η υπόθεση με τον Τούρκο κρατούμενο που πήδηξε στη θάλασσα από το πλοίο «Αριάδνη» έφερε στο εδώλιο τους συνοδούς του
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην Καλλονή

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο και προετοιμασία για την απεργία της 1ης Οκτώβρη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«HELP» για τις μητέρες με βιωματική διαλεκτική συζήτηση

Άγχος, μαθησιακές δυσκολίες και αυτοεκτίμηση παιδιών στο τραπέζι του διαλόγου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Αιτήσεις συμμετοχής έως 21 Σεπτεμβρίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά στη Λέσβο

Τα βιβλία σε δημοτικά από αύριο, σε γυμνάσια και λύκεια από σήμερα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σχολεία χωρίς δασκάλους και ειδικότητες στην έναρξη της χρονιάς

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου καταγγέλλει ελλείψεις άνω των 20 εκπαιδευτικών, κλειστά τμήματα ένταξης και ανυπαρξία βασικών ειδικοτήτων
ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες παιδιά εκτός ΚΔΑΠ λόγω περικοπών στα voucher

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιωτικών ΚΔΑΠ (ΠΑΣΙΚ) περισσότερα από 11.500 παιδιά πολύτεκνων, τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών μένουν εκτός των ΚΔΑΠ