× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διαπραγματεύσεις Βέρρου με τη Fraport

Προτάσεις για απευθείας πτήσεις και στρατηγικές συνεργασίες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/1/2020

Διαπραγματεύσεις Βέρρου με τη Fraport

Σε σύσκεψη των τοπικών φορέων με την Fraport που αφορούσε στα νέα δεδομένα που θα δημιουργήσει στη Λέσβο η λειτουργία του νέου αεροδρομίου της Μυτιλήνης, σε συνάρτηση με το στόχο προσέλκυσης περισσοτέρων ταξιδιωτών/επισκεπτών για το νησί, συμμετείχε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αφροδίτη Βατή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλη Μυρσινιά και συμμετείχαν κορυφαία στελέχη της Fraport Greece, με επικεφαλής τον Διευθυντή Ανάπτυξης Γιώργο Βίλο.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, που φιλοξενεί στα διοικητικά του όρια βάσει επίσημων στατιστικών στοιχείων το 70% των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και καταλυμάτων που προσελκύουν το 90% των επισκεπτών που έρχονται στο νησί μέσω των απευθείας πτήσεων από τους ευρωπαϊκούς προορισμούς (οργανωμένα τουριστικά πακέτα των tour operators), συμμετείχε στη σύσκεψη αποσκοπώντας να εξασφαλίσει συγκεκριμένες συνέργειες της Fraport με τους θεσμικούς και τουριστικούς φορείς του νησιού. Αναγνωρίζοντας ως σημαντική την αφορμή της αναβάθμισης των υπηρεσιών και ιδίου του αερολιμένα, που αποτελεί την πρώτη εικόνα του κάθε επισκέπτη στη Λέσβο.

Για το λόγο αυτό, παρουσίασε και κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα στον Διευθυντή Ανάπτυξης της εταιρίας και στα στελέχη μάρκετινγκ και υπηρεσιών των αεροδρομίων που λειτουργούν υπό την εποπτεία αυτής, κ.κ. Κατερίνα Πολλάτου και Χάρη Φίλο. Στο υπόμνημα καταγράφονταν τα στοιχεία της τουριστικής αγοράς (και την κατανομή της ανά Δήμο) του νησιού, βάσει των επίσημων στοιχείων του ΕΟΤ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, αλλά και τα ποιοτικά στοιχεία του τουριστικού μας προϊόντος, προκειμένου να δοθεί μία ει δυνατόν πιο περιεκτική εικόνα της Λέσβου ως προορισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα τώρα, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου που είχε δουλέψει επάνω σε αυτήν την σύσκεψη όλο το προηγούμενο διάστημα, ιεράρχησε ως κορυφαίες  τις εξής προτεινόμενες συνέργειες με την Fraport:

  • Πίεση των αεροπορικών εταιριών όπως την Aegean, για να δρομολογήσουν νέες απευθείας συνδέσεις από χώρες όπως Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία, Κύπρο, Ισραήλ, Κωνσταντινούπολη, Κίνα)
  • Προσέλκυση Low-cost carriers με την σύναψη στρατηγικών συνεργασιών μεταξύ των 2 Δήμων, της Περιφέρειας & της Fraport για προσέλκυση low-cost carriers με μοίρασμα του κόστους.
  • Ετήσια συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς-για ενημέρωση της κίνησης του αεροδρομίου, προτάσεις για ανάπτυξη, κλπ

Γενικότερα, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έθεσε υπόψη της Fraport αλλά και των παρόντων θεσμικών και τουριστικών φορέων και μία δέσμη προτεινόμενων δράσεων για να αποτελέσουν την πρώτη βάση ουσιαστικής συζήτησης και συνεννόησης στο επόμενο διάστημα. Αναφέρονται ενδειτικά:

  • Διαφήμιση της Λέσβου στα αεροδρόμια της Fraport σε όλο το κόσμο, ιδιαίτερα στις χώρες από όπου έρχονται chartered flights και στις νέες αγορές που θέλουμε να προσελκύσουμε ή να ενισχύσουμε (Video walls, Virtual Reality booths για διαδραστική ξενάγηση του νησιού, banners, QR code σταθμοί, info kiosks με διαδραστικό λογισμικό, σποτάκια στο in-flight video & στα περιοδικά Fraport)
  • Ειδική καμπάνια στα social media κανάλια της Fraport (Instagram, Facebook, Twitter) για τη Λέσβο με στόχο την ανατροπή της αρνητικής εικόνας του νησιού εξαιτίας του μεταναστευτικού που δεν απεικονίζει τη πραγματικότητα του νησιού σαν τουριστικός προορισμός - Οργάνωση on-line διαγωνισμών με έπαθλο διακοπές στη Λέσβο με τα πάντα καλυμένα (από χορηγίες για διαμονή, εισητήρια, ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, εκδρομές, θεραμεία ευεξίας, φαγητό)
  • Διαφημιστικό χώρο (Commercial Space) για τη Λέσβο – “Discover Lesvos” στη Μυτιλήνη και σε αεροδρόμια Fraport στην Ευρώπη (Να προβάλλονται οι περιοχές της Λέσβου, οι κάθετες αγορές τουρισμού, ένα ηλεκτρονικό «Ημερολόγιο Εκδηλώσεων-Φεστιβάλ», Πρακτικές Πληροφορίες, Χάρτες, Εκδόσεις, Οδηγός Επιχειρήσεων)
  • Συν-διαφήμιση: Διασύνδεση της ιστοσελίδας της Fraport με τις ιστοσελίδες των τουριστικών επιχειρήσεων του νησιού και αντίστροφα. Στην ιστοσελίδα της Fraport να υπάρχει δυνατότητα διασύνδεσης με portal (ηλεκτρονικής πύλης) που επιτρέπει τον επισκέπτη να εξερευνήσει την εμπορική-τουριστική αγορά του νησιού
  • Προγραμματισμένες εβδομαδιαίες εκδηλώσεις στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και σε στοχευμένα αεροδρόμια του εξωτερικού της Fraport, με τη συνεργασία φορέων, συνεταιρισμών, συλλόγων & δίκτυο εθελοντών που διαμένουν στη Λέσβο και στο εξωτερικό, με συνδιοργάνωση με τους Δήμους και την Περιφέρεια

Να σημειωθεί ότι η θέση τόσο του Δημάρχου κ. Βέρρου όσο και της Αντιδημάρχου Τουρισμού κας Βατή, είναι η προβολή της Λέσβου ως ενιαίου προορισμού. Για αυτό το λόγο άλλωστε, όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει ως σήμερα για πολιτικές και δράσεις που αφορούν στον τουρισμού σε κεντρικό (κυβερνητικό) επίπεδο, τις επικοινωνούν τόσο στον Δήμο Μυτιλήνης όσο και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, επιδιώκοντας την κοινή δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια θέση είχαν και στη χθεσινή σύσκεψη με την Fraport που συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, η Διευθύντρια της εταιρίας Έρευνας, Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΕΛΟΡΙΣ Α.Ε. Μαρία Κωνστάντογλου, ο Πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δημήτρης Βατής  και ο Ειδικός Σύμβουλος της Περιφέρειας για θέματα Τουρισμού Ιγνάτης Χατζηχρήστου.  

 Και η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λέσβου την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, σύσκεψη εργασίας των τοπικών φορέων με στελέχη της εταιρίας Fraport Greece και η οποία έγινε σε συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων μεταξύ της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και της εταιρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δημήτρης Βατής, η Διευθύντρια της εταιρίας Έρευνας, Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΕΛΟΡΙΣ Α.Ε. Μαρία Κωνστάντογλου, και ο Ειδικός Σύμβουλος της Περιφέρειας για θέματα Τουρισμού Ιγνάτης Χατζηχρήστου ενώ από την πλευρά της Fraport Greece, παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Ανάπτυξης Γιώργος Βήλος, η Διευθύντρια Marketing και Ανάπτυξης Κατερίνα Πολλάτου και ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Αεροπορικών Γραμμών Χάρης Φίλος.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των τοπικών φορέων και της εταιρίας Fraport Greece, με σκοπό την ανάπτυξη των αεροπορικών συνδέσεων, ιδιαίτερα με προορισμούς του εξωτερικού  καθώς και την αύξηση της επιβατικής κίνησης. Επίσης, εκτενώς αναλύθηκαν η ανάγκη αλλά και οι τρόποι προώθησης της Λέσβου ως ενιαίος  τουριστικός προορισμός, όπου υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων όλων των συμμετεχόντων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, απ’ την πλευρά του, τόνισε την επιτακτική ανάγκη συναίνεσης και συνεργασίας μεταξύ όλων των τοπικών φορέων ώστε να επιτύχουμε τον κοινό σκοπό, η Λέσβος να τοποθετηθεί δυναμικά στον τουριστικό χάρτη ως ενιαίος προορισμός αναδεικνύοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τόπου μας. Και ως εκ τούτου υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη όσο ποτέ η ύπαρξη και η λειτουργία ενός ενιαίου φορέα προώθησης και προβολής της Λέσβου, με την συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μια κάρτα, μια ποια κάρτα; Μια κάρτα Πειραιώς!

Με «υπογραφή» του Εμπορικού Συλλόγου, η προκυμαία Μυτιλήνης φιγουράρει σε κάρτες ΑΤΜ σε μια φωτογραφία αρκετά παλιά
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεκλογικό περίπτερο και περιοδείες από τη Νέα Αριστερά

«Θα διεξάγονται συναντήσεις και εκδηλώσεις για τις οποίες θα ενημερώνεται το κοινό»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σεμινάριο μητρικού θηλασμού για έγκυες και νέες μητέρες

Με τη μαία, Εριφύλη Κώστογλου, στο Λευκό Χαρτί στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ψέμα της ΝΔ ότι οι δομές‑ φυλακές προσφύγων θα είναι άδειες»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης στη συνέντευξη που έδωσε στο «Ν»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τροχαίο ατύχημα στον Καρά Τεπέ

Την Δευτέρα 20 Μαΐου το πρωί
ΧΩΡΙΑ

Χαρμόσυνα νέα για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης αναλαμβάνει την χρηματοδότηση της ανακαταστκευής του θεάτρου και της αντικατάστασης του εξοπλισμού
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διολίσθηση... της κυβέρνησης στα Ελληνοτουρκικά βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τις ανησυχίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Γιάννης Μπουρνούς στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλημέρα στο Νησί» του ρ/σ 99 fm ΣΤΟ ΝΗΣΙ και τον δημοσιογράφο Θράσο Αβραάμ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Θέμα μηνών και ΣτΕ το άνοιγμα της δομής της Βάστριας»

«Δεν είναι φυλακή» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δ. Καιρίδης μιλώντας στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τη βίζα και το Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο πλευρό των προσκυνητών του Ταξιάρχη

Οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πρόσφεραν ένα μπουκαλάκι νερό στους περιπατητές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη