× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χατζηκομνηνός κατά Μηταράκη

Εσωκομματικά μαχαιρώματα στη «δεξιά πολυκατοικία» λίγο πριν από την κινητοποίηση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/1/2020

Χατζηκομνηνός κατά Μηταράκη
' χρόνος ανάγνωσης

Εντυπωσιάζει η ανακοίνωση του Αντιπεριφερειαρχη Λέσβου κ. Άρη Χατζηκομνηνού κατά του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νοτη Μηταράκη, ασκώντας του δριμεία κριτική όπως επίσης και στην κυβέρνηση λίγο πριν από την κινητοποίηση της Τετάρτης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλουμε πίσω τα νησιά μας. Θέλουμε πίσω την ζωή μας.

Στον Λαοκόωντα, πρόσωπο της ελληνικής μυθολογίας, αποδίδεται η γνωστή παροιμιώδης φράση "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες". Ήταν εκείνος που προειδοποίησε τους Τρώες (μάταια) να μην δεχθούν τον Δούρειο Ίππο ως δώρο από τους Έλληνες. Οι Τρώες αψήφησαν την συμβουλή του με τα γνωστά αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, 19 Ιανουαρίου 2020, επισκέφτηκε την Μυτιλήνη ο νέος Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης και αύριο θα ακολουθήσει η επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Κώστα Σκρέκα.
Δύο επισκέψεις υπουργών, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων του Βορειοανατολικού Αιγαίου, για την τραγική κατάσταση των νησιών μας, από τις συνέπειες, λόγω κυρίως εσφαλμένων χειρισμών των αρμοδίων, του λαθρο-μεταναστευτικού.

Κατά την επίσκεψη του κ. Μηταράκη, δόθηκε εντολή από τον ίδιο να αποχωρήσουμε από την Περιφέρεια ακόμη και οι αντιπεριφερειάρχες, γιατί η σύσκεψη θα ήταν κλειστή. Θα συμμετείχαν μόνο ο κ. Περιφερειάρχης, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου καθώς και ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανασίου.

Αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος αυτού του αποκλεισμού; Τι είχε να πει ο κ. Υπουργός, που δεν έπρεπε να γίνει κοινωνός ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου αλλά και οι λοιποί συνάδελφοί μου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια η διαφορά της σημερινής επίσκεψης από επισκέψεις υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης (κλειστές συσκέψεις, επίσκεψη στην Μόρια, δηλώσεις, κάποιο γεύμα και ξανά στο αεροπλάνο για Αθήνα...); Και τα νησιά μας, οι ζωές μας παρατημένα στην μοίρα τους.

Λυπάμαι που γράφω αυτό το κείμενο αλλά αισθάνομαι ότι οι κυβερνώντες δεν έλαβαν το μήνυμα ή δεν θέλουν να το λάβουν. Οι κλειστές πόρτες, μόνο δυσπιστία δημιουργούν αντί για ενότητα και συνεργασία που ζήτησε από την Σάμο σήμερα ο Υπουργός.

Εφιστώ την προσοχή σε όλους τους νησιώτες. Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για τις προθέσεις της κυβέρνησης, ακόμα και αν μας υποσχεθούν διάφορα. Καμιά ανοχή σε πολιτικές που βλάπτουν τα νησιά μας, την πατρίδα μας.

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα