× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τη Δευτέρα το Εφετείο του δολοφόνου της Ερατώς

Επειτα από δεύτερη αναβολή εκδικάζεται η υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 14/9/2023

Τη Δευτέρα το Εφετείο του δολοφόνου της Ερατώς
' χρόνος ανάγνωσης

Δικάζεται τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου το Εφετείο του δολοφόνου της Ερατώς, έπειτα από δύο αναβολές, τον Μάρτιο του 2022 και τον Δεκέμβριο του 2022.

Η υπόθεση που θα απασχολήσει κατ' έφεση το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου που εδρεύει στη Μυτιλήνη αφορά γυναικοκτόνο που άφησε ορφανή την ίδια του την κόρη, δολοφονώντας την εν διαστάσει σύζυγό του στις 23 Μαΐου 2019 στο σπίτι της στη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δολοφόνος της 24χρονης Ερατώς έχει κριθεί πρωτόδικα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ισόβια κάθειρξη και για παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Από νωρίς το πρωί αναμένεται να παραβρίσκεται στο Δικαστήριο η μητέρα της Ερατώς, Ελένη Κρεμαστιώτη συγγενείς και φίλους της, αλλά και τους δικηγόρους Δημήτρη Κουζινόγλου και Χρήστο Ντιβανίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάλεσμα και συγκέντρωση είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι από φεμινιστικές κινήσεις, οι οποίες είχαν βρεθεί και τον περασμένο Μάρτιο με συνθήματα «Δεν είναι έγκλημα πάθους η γυναικοκτονία, το χέρι το οπλίζει η πατριαρχία», κρατώντας πανό «Δεν είναι όλες εδώ, λείπει η Ερατώ». Μεταξύ άλλων έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης βρέθηκαν ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, η κίνηση «Μαχητικές και Ελευθερες» και «Ανόρμινα»

Οι συγγενείς θα δώσουν για άλλη μια φορά αγώνα προκειμένου να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, αφού θα συναντήσουν για τρίτη φορά τον δολοφόνο του παιδιού τους: μετά τη Χίο όπου είχε εκδικαστεί το 2019 η γυναικοκτονία και τον περασμένο Μάρτιο και Δεκέμβριο του 2022 όπου ο ίδιος ζήτησε αναβολή λόγω αλλαγής συνηγόρου υπεράσπισης και λόγω κωλύματος του νέου του δικηγόρου αντίστοιχα.

Θυμίζουμε ότι οι γονείς της Ερατώς έχουν αναλάβει από κοινού την επιμέλεια της εγγονής τους, σήμερα 6 ετών, την ίδια ώρα που είναι αναγκασμένοι να υποβάλλονται σε αυτή την τραυματική εμπειρία μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά για να μετακινούνται στα δικαστήρια, αλλά και για τα δικαστικά έξοδα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Καταγγελία για κατέβασμα πανό αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Κάλεσμα από το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κλοπή με άρωμα γυναίκας στη Μυτιλήνη

Συνελήφθησαν τρεις νέες γυναίκες κατηγορούμενες για κλοπή κοσμημάτων και χρημάτων συνολικής αξίας 2.700 ευρώ
ΑΓΟΡΑ

Δέσμη μέτρων για τη νησιωτική επιχειρηματικότητα από το Επιμελητήριο Λέσβου

Φορολογικές ελαφρύνσεις, ειδικά ταμεία, αναπτυξιακά κίνητρα και ενίσχυση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στο επίκεντρο
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Κοινό «όχι» στη Βάστρια αλλά με διαφορετικές οπτικές και αντιφάσεις

Περιφέρεια, Δήμοι και βουλευτές διακήρυξαν την αντίθεσή τους στην υπερδομή αλλά μένει να αποδειχθεί αν οι πράξεις τους θα συμβαδίσουν με τα λόγια!
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό»

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Φυσικοθεραπευτών καλεί στη συγκέντρωση της Κυριακής 24 Αυγούστου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τη Δευτέρα απολογείται ο 57χρονος για τον εμπρησμό στη Δυτική Λέσβο

Ζήτησε προθεσμία το πρωί της Παρασκευής από την ανακρίτρια
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Όχι στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού»

Κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών στη συγκέντρωση της Κυριακής 24 Αυγούστου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βράβευση επιτυχόντων του Πολιχνίτου

Ο Σύλλογος Πολιχνιατών Αθήνας τίμησε για 4η χρονιά τα παιδιά που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η Λέσβος «ζωντανό εργαστήριο» για φοιτητές Γεωεπιστημών από την Κίνα

Άσκηση πεδίου στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO για την αποκάλυψη των μυστικών της Τηθύος και της δημιουργίας του Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φιλικός αγώνας αλληλεγγύης στη Γέρα για τον μικρό Ιωάννη

Το γήπεδο γέμισε με αγάπη και στήριξη για τον μικρό μαχητή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Λήμνο

Τραυματίσθηκε ο 17χρονος επιβάτης Ι.Χ. αυτοκινήτου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη επιχειρηματίας στο Πλωμάρι

Αιτία η παραβίαση της σφράγισης του καταστήματος του