× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

H Lidl Ελλάς χορηγός της εκδήλωσης «Ιστορίες Ελληνικής Γεύσης» με τον Μανώλη Παπουτσάκη

Υποστήριξε την ξεχωριστή διοργάνωση παρουσιάζοντας ένα γαστρονομικό ταξίδι αφιερωμένο στον κρητικό ντάκο, με πρωταγωνιστές τα προϊόντα της σειράς «Νώμα» και άλλα προσεκτικά διαλεγμένα, ολόφρεσκα και ποιοτικά υλικά από την ελληνική γη

Δημοσίευση 4/9/2023

H Lidl Ελλάς χορηγός της εκδήλωσης «Ιστορίες Ελληνικής Γεύσης» με τον Μανώλη Παπουτσάκη
' χρόνος ανάγνωσης

Η Lidl Ελλάς υποστήριξε τη γαστρονομική εκδήλωση «Ιστορίες Ελληνικής Γεύσης: Ο κρητικός ντάκος» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Αυγούστου, στο πλαίσιο του γαστρονομικού θεσμού Culinary Journeys του Daios Cove στην Κρήτη, προσφέροντας προσεκτικά διαλεγμένα, ολόφρεσκα και ποιοτικά υλικά, από την ελληνική γη και θάλασσα, από επιλεγμένες συνεργασίες με Έλληνες προμηθευτές.

Τα Culinary Journeys επέστρεψαν για 5η χρονιά στο Daios Cove, ξεδιπλώνοντας μέσα από τις θεματικές τους ένα μωσαϊκό γεύσεων, με καλεσμένους διακεκριμένους σεφ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό το πλαίσιο, η Lidl Ελλάς σε συνεργασία με το περιοδικό Γαστρονόμος της Καθημερινής δημιούργησαν τις «Ιστορίες Ελληνικής Γεύσης», ένα διαδραστικό γαστρονομικό ταξίδι με καλεσμένο τον βραβευμένο σεφ Μανώλη Παπουτσάκη σε ρόλο αφηγητή. Ο Μανώλης Παπουτσάκης, ένας από τους πλέον αξιόλογους πρεσβευτές της κρητικής παράδοσης, λάτρης των ποιοτικών ελληνικών τροφίμων, θιασώτης της εποχικής μαγειρικής με τοπικά προϊόντα, παρουσίασε μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία αφιερωμένη στο ταπεινό μα και σπουδαίο έδεσμα της κρητικής κουζίνας, τον ντάκο, στην ιστορία του και στους συμβολισμούς του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο σεφ  μίλησε σε εκπροσώπους των μέσων αλλά και σε συνεργάτες της Lidl Ελλάς και του Daios Cove για τη σπουδαία γαστρονομική  κληρονομιά της Κρήτης, ενώ παράλληλα έδειξε σε όλους, με κάθε λεπτομέρεια, πώς φτιάχνεται ένας αυθεντικός κρητικός ντάκος. Οι παρευρισκόμενοι έβαλαν τις ποδιές τους, πειραματίστηκαν με τα παξιμάδια, τη φρέσκια τομάτα, το ελαιόλαδο, το τυρί και τη ρίγανη και έφτιαξαν τον δικό τους κρητικό ντάκο με τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα της σειράς «Νώμα», καθώς και άλλα προϊόντα της Lidl Ελλάς. Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με ένα ξεχωριστό γεύμα 5 πιάτων με την υπογραφή του ιδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Taverna, ένα από τα τέσσερα εστιατόρια του Daios Cove, το οποίο αντλεί έμπνευση από τη γαστρονομική παράδοση του νησιού και την παρουσιάζει με σύγχρονο τρόπο. Ο σεφ του εστιατορίου, η ομάδα του και το προσωπικό συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Για τη Lidl Ελλάς το νόημα της υγιεινής διατροφής, της εντοπιότητας και της ευζωίας βρίσκεται στην ποιότητα των καθημερινών επιλογών, γι’ αυτό και φροντίζει να εξασφαλίζει με συνεχείς ελέγχους τις πιο ποιοτικές γεύσεις στην καλύτερη τιμή.

Επισκεφθείτε τη Lidl Ελλάς και στα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

corporate.lidl.gr

team.lidl.gr

facebook.com/lidlgr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

twitter.com/Lidl_Hellas_

instagram.com/lidl_hellas

linkedin.com/company/lidl-hellas

youtube.com/user/lidlhellas

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο δρόμο ενάντια στον φασισμό

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο Αθηνών από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΚΟΣΜΟΣ

Οι διαδηλώσεις έριξαν την κυβέρνηση στη Βουλγαρία

Η παραίτηση έρχεται λίγο πριν η Βουλγαρία ενταχθεί στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου
ΕΛΛΑΔΑ

«Θα σου στρίψω το λαρύγγι»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει πως την απείλησε ο Γιώργος Ξυλούρης «Φραπές»
ΕΛΛΑΔΑ

Οι κρεοπώλες στο πλευρό των αγροτών

Καθολικό κλείσιμο των κρεοπωλείων την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου - ημέρα κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν λόγω εορταστικού ωραρίου.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα του «Φραπέ»!

Καταθέτει σήμερα ο Γιώργος Ξυλούρης ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μέλι από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στο μεγάλο φεστιβάλ της Αθήνας

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας με δεκάδες επιχειρήσεις και βραβεύσεις παραγωγών που ανέδειξαν την αξία της νησιωτικής μελισσοκομίας
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα πρώτη στην έμμεση φορολογία

Τα νοικοκυριά πληρώνουν ακριβά ΦΠΑ και ειδικούς φόρους ενώ το κράτος αυξάνει τα έσοδά του -Δείτε τι αναφέρει η έκθεση του ΟΟΣΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πιο κοντά από ποτέ η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Μυτιλήνη‑Βόλος

Ήδη μία ακτοπλοϊκή εταιρεία έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένη προσφορά για τη γραμμή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ