× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ανοιχτό κόμμα και να επιστρέψει στην κοινωνία»

Το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου Δημήτρης Μοιρασγεντής μιλά για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού την επόμενη Κυριακή

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 3/9/2023

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ανοιχτό κόμμα και να επιστρέψει στην κοινωνία»
' χρόνος ανάγνωσης

Την ανάγκη ανασύνταξης δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το συντομότερο δυνατόν ώστε μετά την εκλογή νέου αρχηγού να μπορέσει το κόμμα να βγει ξανά στους δρόμους και στην κοινωνία και να δώσει τις απαραίτητες μάχες στη βουλή ως αξιωματική αντιπολίτευση, εξέφρασε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος και πολιτευτής Δημήτρης Μοιρασγεντής.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών ο κος Μοιρασγεντής επισήμανε πως το πιο δυσάρεστο για τη Λέσβο σε όλη αυτή τη ιστορία είναι το γεγονός ότι χάθηκε η βουλευτική έδρα και αυτό όπως τόνισε είναι κάτι που θα  γίνει ιδιαίτερα αισθητό το επόμενο διάστημα στις διεκδικήσεις και στα προβλήματα των νησιών μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε οι πολιτικές εξελίξεις με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και το γεγονός ότι άμεσα το κόμμα έπρεπε να ασχοληθεί με τους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν έχουν αφήσει αρκετό χώρο για ουσιαστική συζήτηση ώστε να επισημανθούν τα λάθη που οδήγησαν στην πρόσφατη ήττα και να μην επαναληφθούν.

Σήμερα Σάββατο πραγματοποιείται εξάλλου το διαρκές συνέδριο του κόμματος όπου αναμένεται να υποβληθούν και επίσημα οι υποψηφιότητες των ενδιαφερομένων για την προεδρία. Στη διάρκεια του συνεδρίου αυτού το λόγο θα πάρουν όλοι οι υποψήφιοι οι οποίοι θα αναφερθούν στο σχέδιο και στο πρόγραμμά τους για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μοιρασγεντή η βασικότερη αιτία ήττας για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το γεγονός ότι δεν είναι πλέον ένα κόμμα ανοιχτό και μαζικό αλλά έχει γίνει μια διελκυστίνδα μεταξύ τάσεων και αυτό είναι που πρέπει ριζικά να αλλάξει για να επιστρέψει η πολιτική παράταξη  στην κοινωνία και στη συνείδηση του κόσμου.

Αναφερόμενος  ο κ. Μοιρασγεντής στο παρασκήνιο της επιλογής του συνδυασμού της Βάσως Χοχλάκα για τις περιφερειακές εκλογές, σημείωσε ότι υπήρξε αρχικά προσπάθεια να βρεθεί υποψήφιος που θα κατέβαινε αυτόνομα με τον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Τόνισε μάλιστα ότι υπήρξε έντονος εσωτερικός διάλογος έγγραφα του οποίου διέρρευσαν και στα Μέσα Ενημέρωσης και προτάσεις για στήριξη του Κώστα Μουτζούρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά σημείωσε επίσημα το κόμμα αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ και τη Βάσω Χοχλάκα.

«Είναι μια αξιόλογη πρόταση προς την κοινωνία των νησιών μας, επισήμανε, προσωπικά όμως πιστεύω ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια διαφορετική συνεργασία των δύο κομμάτων και διαφορετική διαμόρφωση του συνδυασμού. Όμως και πάλι η υποψηφιότητα  της Βάσως Χοχλάκα είναι αυτή τη στιγμή μια ενδιαφέρουσα  εναλλακτική πρόταση για την ανάπτυξη των νησιών μας και των τοπικών κοινωνιών».

Ο ίδιος ο Δημήτρης Μοιρασγεντής επέλεξε σε αυτή τη συγκυρία να μην είναι υποψήφιος σε κάποιο συνδυασμό αφού όπως είπε είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ήδη η ενασχόλησή του με τις Εθνικές εκλογές προκάλεσε αναταράξεις στην εργασία του. Σε κάθε περίπτωση πάντως, επισήμανε παραμένει ενεργός πολιτικά στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και θα στηρίξει το κόμμα να σταθεί στα πόδια του και να παίξει το ρόλο που πρέπει στην κοινωνία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σπουδαία παρουσία του Παλλεσβιακού Κουνγκ Φου στο 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

25 αθλητές, 20 μετάλλια και πολύτιμες εμπειρίες στο κλειστό στάδιο Άνω Λιοσίων
Σπουδαία παρουσία του Παλλεσβιακού Κουνγκ Φου στο 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα