× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Όπερα του Σίδνεϊ ευχαριστεί τους πυροσβέστες της Αυστραλίας

Οι προβολές πάνω στο εμβληματικό κτίριο

Δημοσίευση 13/1/2020

Η Όπερα του Σίδνεϊ ευχαριστεί τους πυροσβέστες της Αυστραλίας

Με φωτογραφίες που προβλήθηκαν στα «φτερά» του κτιρίου της Όπερας του Σίδνεϊ τιμήθηκαν οι πυροσβέστες που μάχονται ενάντια στις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία. Οι προβολές αποτελούν έναν φόρο τιμής στους πυροσβέστες αλλά και στις περιοχές που δοκιμάζονται από τις πολύμηνες πυρκαγιές, τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καπνό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μία από τις φωτογραφίες απεικονίζεται ένα ιδιόχειρο σημείωμα με τη φράση "thank you firies". Σε μία άλλη φωτογραφίες φαίνονται αγκαλιασμένοι εθελοντές πυροσβέστες που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς και διάσωσης των άγριων ζώων από τις φλόγες. Δεκάδες εκατομμύρια δολάρια έχουν συγκεντρωθεί για την ανακούφιση των πληγέντων, ενώ οι φωτιές στην Αυστραλία απασχολούν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του διεθνούς Τύπου.

Από τον Ιούλιο, 20 άτομα, ανάμεσά τους και τρεις πυροσβέστες, χιλιάδες ζώα σε κτηνοτροφικές μονάδες και εκατομμύρια άγρια ζώα έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές. 

Ο αυστραλιανός Ερυθρός Σταυρός αναφέρει ότι η ανταπόκριση στις εκκλήσεις του υπήρξε εντυπωσιακή σε ταχύτητα και εύρος. Στα ταμεία του συγκεντρώθηκε ποσό της τάξης των 44 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ πακέτα στήριξης ύψους 5.000 δολαρίων άρχισαν να πιστώνονται στους πληγέντες. Περισσότερα χρήματα προορίζονται για να χτιστούν εκ νέου οι κοινότητες που καταστράφηκαν, μέσα στο επόμενο διάστημα. 

H Poppy Brown, εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού, ανέφερε ότι οι προσφορές ενισχύθηκαν σημαντικά μετά από τηλεοπτική καμπάνια που προβλήθηκε μαζί με το φαντασμαγορικό πρωτοχρονιάτικο σόου στην Όπερα του Σίδνεϊ και ενώ οι δραματικές φωτογραφίες από τις πυρκαγιές κάνουν τον γύρω του κόσμου. Η ίδια αναφέρει ότι μέχρι την πρωτοχρονιά στα ταμεία του οργανισμού υπήρχαν λίγο λιγότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΕΛΛΑΔΑ

Το βάψιμο αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη και όσα πρέπει να προσέξετε

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συναντήσεις Καλλία, Χατζηκυριαζή και Κουρσουμποά στη Λήμνο

Οι αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων, Μεταναστευτικής Κρίσης και Οικονομικών επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.