× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνάντηση Αυγενάκη με συνεταιριστές

Νέες υποσχέσεις για ενίσχυση του συνεργατισμού στο πλαίσιο της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης

Δημοσίευση 9/8/2023

Συνάντηση Αυγενάκη με συνεταιριστές

Με τον Σύνδεσμο Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) συναντήθηκε την Τετάρτη 9 Αυγούστου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, εξετάστηκαν θέματα όπως η ενίσχυση των αγροτικών υποδομών και η εντατικοποίηση της διαδικασίας για την ολοκλήρωση των Σχεδίων Βελτίωσης, η ανάπτυξη της ευφυούς γεωργίας, ο εκσυγχρονισμός των αρδευτικών δικτύων και η αναβάθμιση της έρευνας. Τα μέλη του ΔΣ της ΣΑΣΟΕΕ έθεσαν στον υπουργό τα προβλήματα που δημιουργούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η κλιματική κρίση και το αυξημένο κόστος παραγωγής, μετά τις διεθνείς εξελίξεις και την αύξηση στις τιμές των λιπασμάτων, των ζωοτροφών και των αναλωσίμων.



Ειδικά για το ζήτημα του εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων, ο υπουργός επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ύδωρ 2.0», ύψους 4 δισ. ευρώ, με βάση το οποίο προχωρούν νέα μικρά και μεγάλα φράγματα σε όλη την Ελλάδα καθώς και αντικατάσταση, εκσυγχρονισμός αλλά και κατασκευή νέων δικτύων άρδευσης. Πρόκειται, όπως σημείωσε, για το μεγαλύτερο πρόγραμμα πολιτικής νερού, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Έγινε αναλυτική συζήτηση για τη βέλτιστη αξιοποίηση της καλλιεργήσιμης γης της χώρας μας, καθώς και για την καλύτερη διαχείριση του νερού. «Είμαστε ήδη σε οριακό σημείο. Το νερό αποτελεί πλέον μια πολυτέλεια» συμφώνησαν όλες οι πλευρές.



Όσον αφορά τη λειτουργία των Συνεταιρισμών, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «η ενίσχυση του συνεργατισμού αποτελεί ραχοκοκαλιά της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, γεγονός που αποδείχθηκε με τις συνεχείς παρεμβάσεις για διευκόλυνση κι εξυγίανση της λειτουργίας τους, αλλά και τη μείωση της φορολογίας των συμμετεχόντων σε αυτούς. Στόχος μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση του συνεργατικού κινήματος και η διακίνηση όσο το δυνατών μεγαλύτερου μέρους της παραγωγής μέσω Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών», σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας συγκεκριμένες προτάσεις από τα μέλη της ΣΑΣΟΕΕ, προς την κατεύθυνση αυτή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι, σάκκος του μποξ για ΟΠΕΚΕΠΕ και Υπουργείο

Ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για τις πληρωμές των επιδοτήσεων και τα προβλήματα που προέκυψαν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΡΓΑΣΙΑ

12 θέσεις στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 23 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση στην Καλλονή για τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα

Υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνάντηση Αντωνέλλη με τους εργολάβους της Δακοκτονίας

Εν όψει της έναρξης του Προγράμματος καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς για το 2024
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελία εργασίας σε γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων

Ζητείται υπάλληλος στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αρχισε η διαβούλευση για τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ

Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει το 2025 δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

1.115 ήταν οι αφίξεις με τσάρτερ τον Απρίλη

Χωρίς εκπλήξεις το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου του 2024 για τη Λέσβο
ΚΟΣΜΟΣ

Αντέχουν οι Ισπανικές εξαγωγές ελαιολάδου

Μέτρια αναμένεται η παραγωγή ελαιολάδου της Ισπανίας την ελαιοκομική περίοδο 2024 - 2025
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξησε τις εξαγωγές τυριών η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2023

Μικρή αύξηση της παραγωγής αναμένεται για το 2024, σύμφωνα με τις εαρινές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπή για την αγροτική οικονομία της Ε.Ε.
ΑΓΡΟΤΕΣ

20.000 ευρώ για υποστήριξη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας

Τεχνική σύμβουλο με απευθείας ανάθεση προσέλαβε η Περιφέρεια