× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Μάρθα Φριντζήλα θα τραγουδήσει στη Μυτιλήνη για την ψυχική υγεία

Η μεγάλη ερμηνεύτρια και ηθοποιός αγαπά τη Λέσβο και παίρνει θέση ενάντια στον στιγματισμό των ψυχικά ασθενών στο πλευρό της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 1/8/2023

Η Μάρθα Φριντζήλα θα τραγουδήσει στη Μυτιλήνη για την ψυχική υγεία
' χρόνος ανάγνωσης

Θα μπορούσε να μένει μόνιμα εδώ, στη Λέσβο, όπως μας λέει γιατί «είναι τόσο, όσο!». Η Μάρθα Φριντζήλα, ταλαντούχα, καταξιωμένη, αγαπητή στο κοινό, ηθοποιός και ερμηνεύτρια βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα στο νησί μας, οργανώνοντας μαζί με τη διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης το πρώτο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας στη Λέσβο «Ελελεύ Ψυχής» (σ.σ. απελευθέρωση Ψυχής).

Μιλήσαμε σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm, στην εκπομπή «Ανθέων 99» για το Φεστιβάλ που θα γίνει στις 25, 26 και 27 Αυγούστου στην Ψυχιατρική Κλινική, στο Κάστρο Μυτιλήνης και στη Χαραμίδα και εκτός από την τριήμερη παρουσία της Μάρθας Φριντζήλα, περιλαμβάνει δράσεις για γονείς και παιδιά, ομάδες συνύπαρξης και δραστηριοτήτων με τους ψυχικά ασθενείς (κατασκευές και άλλα), έκθεση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, τα σαντούρια της Αγιάσου, και χορούς, θεατρικό παιχνίδι. Τα πάντα οργανώνει η διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής, Νίκη Κούρτη με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, με φόντο την προσεχή… κατεδάφιση του ακατάλληλου κτηρίου και την ανέγερση νέου εντός 36 μηνών, με τη χρηματοδότηση του ταμείου Ανάκαμψης, όπως μας είχε ενημερώσει προ ημερών ο πρόεδρος και διοικητής του «Βοστανείου», Γιώργος Καμπούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μάρθα ζούμε για να σε παντρευτούμε» ήταν τα συνθήματα που ακούγαμε κάτω από τις συναυλίες της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου πριν από 20 χρόνια, αλλά με στιγμές που έχουν χαραχτεί μέσα μας γιατί ίσως τότε οι περισσότεροι/ες να γνωρίσαμε και τους δύο. Εκείνη όμως από το 1993 είχε παίξει στην Επίδαυρο, ενώ η πρώτη της συναυλία με τη Χαρούλα Αλεξίου, με την οποία ήρθαν μαζί φέτος στη Λέσβο ήταν το 2010. Φέτος το κοινό την απόλαυσε με τη Δήμητρα Γαλάνη σε μία συνεργασία που οι δυο τους περίμεναν χρόνια, αλλά και με τον Δημήτρη Μυστακίδη με το «Kubara Project», με τραγούδια από την δισκογραφία της αλλά και τραγούδια αγαπημένα και πειραγμένα. Σε λίγους μήνες ξεκινά την ηχογράφηση του νέους της δίσκου, φτιαγμένου από την ποίησή της και τη μουσική των αδερφών Καλογεράκη, και το σεμινάριο αρχαίου δράματος που κάνει κάθε χρόνο.

Μας μίλησε για τις απόψεις της, τις θέσεις της και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν από τα πάνω, τους θεσμούς και τις αρχές, για να μπορεί να αλλάξει η κοινωνία. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: 10 χρόνια ανθρωπιστικής δράσης στη Λέσβο

Τιμούν την επέτειο με μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο πόδι το ΠΕΚ και τα σωματεία της Λέσβου

Περιοδείες, συζητήσεις και πανό σε όλη τη Μυτιλήνη για την απεργία της 16ης Δεκεμβρίου και της συγκέντρωσης έξω από τα δικαστήρια στις 9:00 το πρωί
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ Λέσβου: Κυλιόμενες στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στην παλλεσβιακή κινητοποίηση

Στο δρόμο την 16η Δεκεμβρίου για προϋπολογισμό και διώξεις συνδικαλιστών. Κάλεσμα αλληλεγγύης σε αγρότες και εργαζόμενους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη σκύλου–οδηγού στο 12ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Μάθημα ενσυναίσθησης και συμπερίληψης για τους μικρούς μαθητές
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτιά για την Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΕΛΜΕ Λήμνου‑Αγίου Ευστρατίου

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου συμμετέχει στην κινητοποίηση της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου

Καλεί σε συγκέντρωση στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Καλλονής

Κουβέρτες, ρουχισμός, τρόφιμα και είδη υγιεινής διανεμήθηκαν σε οικογένειες που επλήγησαν στις 11 Νοεμβρίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Το άστρο των Χριστουγέννων» στη Μυτιλήνη

Μια μοναδική αστρονομική αφήγηση για μικρούς και μεγάλους στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βήματα ζωής για τα παιδιά της Παναγιούδας μέσα από το «Kids Save Lives»

Μαθητές εξασκήθηκαν σε τεχνικές Βασικής Υποστήριξης της Ζωής με ειδικές κούκλες προσομοίωσης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τέσσερις συλλήψεις στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Ανήλικοι με ξένα δελτία ασύλου και 22χρονος με πλαστή άδεια διαμονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαγική Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον Σύλλογο Γονέων Παναγιούδας

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου από τις 6.00 το απόγευμα ως τις 8.00 το βράδυ