× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κατεδάφιση και ανέγερση νέου κτηρίου για την Ψυχιατρική

Εφ’ όλης της ύλης με τον πρόεδρο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργο Καμπούρη: 90% πληρότητα λόγω καύσωνα, δράσεις Τεστ- ΠΑΠ, νέος εξοπλισμός, επεμβάσεις καινοτόμες, αλλά και… αυτοδιοικητικές εκλογές

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 27/7/2023

Κατεδάφιση και ανέγερση νέου κτηρίου για την Ψυχιατρική
' χρόνος ανάγνωσης

Εντός 36 μηνών αναμένεται να έχει νέα Ψυχιατρική Κλινική το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αφού ολοκληρωθούν οι μελέτες και κατεδαφιστεί το παλιό κτήριο για να ανεγερθεί νέο, όπως μας απάντησε σε σχετική μας ερώτηση ο πρόεδρος και διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του «Βοστανείου» οι μελετητές έκριναν ότι δεν συμφέρει να επισκευαστεί το υφιστάμενο κτήριο και γι αυτό προκρίνεται να αξιοποιηθούν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης για την ανέγερση νέου κτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά την «επικαιρότητα του καύσωνα», ο κ. Καμπούρης τόνισε ότι έχει δοθεί σημασία στον εξοπλισμό του Νοσοκομείου για να μην υπάρξει πρόβλημα, ενώ πρόσθεσε ότι ο καύσωνας είναι ορατός ως προς τις επιπτώσεις του, με το «Βοστάνειο» να εμφανίζει πρωτοφανώς για τέλη Ιουλίου 90% πληρότητα, με αφυδατωμένους ηλικιωμένους, εμπύρετους ασθενείς, γαστρεντερίτιδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τα τεστ-ΠΑΠ σε κοινότητες της Λέσβου ολοκληρώθηκε για το καλοκαίρι και συνεχίζεται τον Σεπτέμβριο, έχοντας επισκεφτεί το προσωπικό του Ιδρύματος γυναίκες σε Μανταμάδο, Αγιάσο, Άντισσα, Πλωμάρι, Παπάδο και Πολιχνίτο. «Διαπιστώθηκε ότι κάποιες γυναίκες είχαν 15 χρόνια να κάνουν εξέταση τεστ- ΠΑΠ και εντοπίστηκαν κάποια ευρήματα», σχολίασε σχετικά ο κ. Καμπούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα η δράση για τον έλεγχο και τη ρύθμιση των βηματοδοτών ωφέλησε 227 συμπολίτες μας που δεν θα χρειαστεί να μεταβούν στην Αθήνα, ενώ την ίδια ώρα γιατρός του Νοσοκομείου εκπαιδεύεται, ώστε από τον προσεχή Οκτώβρη να μπορούν να κλείνουν στο Νοσοκομείο ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι και να μην περιμένουν έξι μήνες ή έναν χρόνο.

Αναφερθήκαμε στη συζήτηση που είχαμε με τον διοικητή του Νοσοκομείου και στην καινοτόμα επέμβαση στις λαγόνιες αρτηρίες, όπου μας είπε ότι από την έναρξη της λειτουργίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου έχουν γίνει πάνω από 500 στεφανιογραφίες.

Επίσης, έχει διευρυνθεί σημαντικά ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με ουροροόμετρο, δερματοσκόπιο, υπέρηχο οφθαλμού, laser λιθοτριψίας, μεταξύ άλλων, αυτόματο αναλυτή ηλεκτροφόρησης αιμοσφαιρίνης και αναισθησιολογικά μηχανήματα, καθώς και την ψηφιοποίηση του ακτινολογικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος με τον διοικητή του Νοσοκομείου μιλήσαμε και για την παρουσία του στο 11μελές συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου έχει εκφράσει τη βούλησή του να στηρίξει, στη «γραμμή» του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον καλό του φίλο, Αλκιβιάδη Στεφανή ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: 10 χρόνια ανθρωπιστικής δράσης στη Λέσβο

Τιμούν την επέτειο με μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο πόδι το ΠΕΚ και τα σωματεία της Λέσβου

Περιοδείες, συζητήσεις και πανό σε όλη τη Μυτιλήνη για την απεργία της 16ης Δεκεμβρίου και της συγκέντρωσης έξω από τα δικαστήρια στις 9:00 το πρωί
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ Λέσβου: Κυλιόμενες στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στην παλλεσβιακή κινητοποίηση

Στο δρόμο την 16η Δεκεμβρίου για προϋπολογισμό και διώξεις συνδικαλιστών. Κάλεσμα αλληλεγγύης σε αγρότες και εργαζόμενους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη σκύλου–οδηγού στο 12ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Μάθημα ενσυναίσθησης και συμπερίληψης για τους μικρούς μαθητές
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτιά για την Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΕΛΜΕ Λήμνου‑Αγίου Ευστρατίου

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου συμμετέχει στην κινητοποίηση της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου

Καλεί σε συγκέντρωση στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Καλλονής

Κουβέρτες, ρουχισμός, τρόφιμα και είδη υγιεινής διανεμήθηκαν σε οικογένειες που επλήγησαν στις 11 Νοεμβρίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Το άστρο των Χριστουγέννων» στη Μυτιλήνη

Μια μοναδική αστρονομική αφήγηση για μικρούς και μεγάλους στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βήματα ζωής για τα παιδιά της Παναγιούδας μέσα από το «Kids Save Lives»

Μαθητές εξασκήθηκαν σε τεχνικές Βασικής Υποστήριξης της Ζωής με ειδικές κούκλες προσομοίωσης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τέσσερις συλλήψεις στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Ανήλικοι με ξένα δελτία ασύλου και 22χρονος με πλαστή άδεια διαμονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαγική Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον Σύλλογο Γονέων Παναγιούδας

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου από τις 6.00 το απόγευμα ως τις 8.00 το βράδυ