× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Κύπρος αναλαμβάνει την αναδάσωση στη Ρόδο

Το κόστος αναδάσωσης των περιοχών που καταστράφηκαν στις πρόσφατες πυρκαγιές θα αναλάβει η Κύπρος, όπως ανακοίνωσε από τη Λευκωσία ο Νίκος Χριστοδουλίδης, στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δημοσίευση 31/7/2023

Η Κύπρος αναλαμβάνει την αναδάσωση στη Ρόδο

Το κόστος αναδάσωσης των περιοχών που καταστράφηκαν στις πρόσφατες πυρκαγιές θα αναλάβει η Κύπρος, όπως ανακοίνωσε από τη Λευκωσία ο Νίκος Χριστοδουλίδης, στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κύπριος πρόεδρος εξέφρασε τα ειλικρινά συλλυπητήριά του για την απώλεια των δύο πιλότων του Canadair που κατέπεσε στην Κάρυστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε για τη σημαντική αυτή βοήθεια, επαναβεβαίωσε την κοινή στάση και θέση των δύο χωρών τόσο στο Κυπριακό όσο και σε μια άλλη σειρά θέματα, που αφορούν την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Και οι δύο ηγέτες επισήμαναν ότι αυτή απαιτεί από την Άγκυρα να προχωρήσει σε «θετικές ενέργειες».

Οι δηλώσεις Χριστοδουλίδη

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε επίσης ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κύπρο πραγματοποιείται σε κρίσιμη συγκυρία για το περιφερειακό γίγνεσθαι, ενώ όσον αφορά το Κυπριακό ανέφερε πως συζητήθηκαν οι εξελίξεις για άρση του αδιεξόδου. «Όσο και αν κάποιοι συνεχίζουν να βλέπουν διαφορές, οι στόχοι και οι επιδιώξεις είναι κοινές όπως και οι τρόποι για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς».
 
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ακόμη πως συζητήθηκαν θέματα ενέργειας και μεταναστευτικού, τονίζοντας ότι Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να συμβάλουν στην ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία, με την εκμετάλλευση των πόρων που βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης αναφέρθηκε και στην τριμερή συνάντηση που θα γίνει με το Ισραήλ στα τέλη Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, είπε ότι θα επισκεφθεί τη Ρόδο στις 12 και 13 Οκτωβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας-Κύπρου .

Μητσοτάκης: Παραμένουμε πιστοί στις θέσεις μας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι μέλημα της Ελλάδας είναι ο τερματισμός της κατοχής στην Κύπρο και πως οι δύο χώρες συνεχίζουν να ενεργούν σε «απόλυτο συντονισμό».

Αφού έκανε μια «αναδρομή» στο έργο της κυβέρνησή του και στις επιτυχίες της, λέγοντας ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στα θέματα της συνάντησης με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισήμανε ότι «βελτίωση των ευρωτουρκικών δεν μπορεί να μην συμπεριλαμβάνει και το Κυπριακό», ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι «παράγοντες γεωπολιτικής σταθερότητας».

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη 

Αργότερα, και πριν αναχωρήσει για τη Λέσβο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων της κύπρου, όπου θα συναντηθεί με την Πρόεδρό της, Αννίτα Δημητρίου. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο.

Το πρωί

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Κύπρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέβη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, κατέθεσε στεφάνι και υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών. 

Ακολούθως επισκέφθηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα όπου τον υποδέχθηκε η υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδου Προκοπίου. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναρτήθηκα οι βεβαιώσεις φορολογικού έτους 2023

Οι δικαιούχοι των αγροτικών επιδοτησεων μπορούν να πάρουν και να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Υποχωρούν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου

Παρά την ανησυχία που προκαλούν οι πολεμικές συγκρούσεις σε Ουκρανία και Γάζα
ΚΟΣΜΟΣ

Στηρίζει την ανταλλαγή αιχμαλώτων το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Προσευχόμαστε για ειρήνευση σημειώνει στο μήνυμα του μετά την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη νομοθετεί για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε για πρώτη φορά νόμο της ΕΕ και τα κράτη μέλη έχουν στη διάθεσή τους τρία χρόνια από την έναρξη ισχύος της οδηγίας για να τη μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο
ΕΛΛΑΔΑ

Mεγάλη καθυστέρηση καταγγέλλει η οικογένεια της Κυριακής στις έρευνες για την ΕΛ.ΑΣ

Ο πατέρας του θύματος καταγγέλλει ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο, αφού ο δράστης έφερε μαχαίρι
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του καφέ

Η μειωμένη διεθνής παραγωγή οδηγεί την κούρσα των ανατιμήσεων στην παγκόσμια αγορά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις τουριστών στο Βόρειο Αιγαίο

Παρά την αύξηση επισκέψεων και ταξιδιωτικών εισπράξεων στα νησιά της Περιφέρειας καταγράφηκε ανησυχητική μείωση των διανυκτερεύσεων. Στην προτελευταία θέση το Βόρειο Αιγαίο μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση της παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα

Στο 35,1% έφθασε η πτώση της εγχώριας παραγωγή
ΚΟΣΜΟΣ

Επικίνδυνη κλιμάκωση στην Παλαιστίνη

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, είπε στο Ρόιτερς ότι η διαταγή για εκκένωση της Ράφας συνιστά μια «επικίνδυνη κλιμάκωση που θα έχει συνέπειες».
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται το Εξοικονομώ 2024

Με σημαντικές αλλαγές αναμένεται η νέα προκήρυξη του προγράμματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα δρομολόγια του Aqua Blue την εβδομάδα του Πάσχα

Στην άγονη γραμμή Λαύριο – Λήμνος – Καβάλα
ΚΟΣΜΟΣ

Στο 70% ο πληθωρισμός στην Τουρκία

«Τρέχουν» οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, παρά τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας να βάλει φρένο