× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απλήρωτοι έκαναν γιορτές εργαζόμενοι του Δήμου Μυτιλήνης

«Η ανευθυνότητα και η προχειρότητα της Δημοτικής Αρχής δεν έχει όριο» δηλώνει η παράταξη Με πυξίδα τον πολίτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/1/2020

Απλήρωτοι έκαναν γιορτές εργαζόμενοι του Δήμου Μυτιλήνης

Aνευθυνότητα και προχειρότητα καταλογίζουν στα στελέχη της Δημοτικής Αρχής Κύτελη οι τέσσερεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη» που είχε ως συνέπεια να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Αναλυτικά η ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων Βασιλικής Ανδρεαδέλλη Μαρίας Ζερβού, Δημήτρη Μαλλιαρού και Εριφύλης Χιωτέλλη έχει ως εξής:
«Από τις 19/03/2019 ( με το νόμο 4600, άρθρο 156) ήταν γνωστό ότι τα νομικά πρόσωπα, Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Μυτιλήνης, θα μετατρέπονταν από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019, σε Συνδέσμους των δύο Δήμων της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επομένως ήταν γνωστό και στις νέες δημοτικές αρχές και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ότι έπρεπε να εφαρμοστεί η αντίστοιχη νομοθεσία των συνδέσμων Ο.Τ.Α., δηλαδή τα άρθρα 245 έως 250 του νόμου 3463/2006 (όπως ισχύουν σήμερα), για τη σύσταση των Συνδέσμων , τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, τις αρμοδιότητες, τους πόρους και τη λύση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Η ανευθυνότητα και η προχειρότητα της Δημοτικής αρχής είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει τρεις μήνες η συμμόρφωση στο νέο νομικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα να συζητηθεί η Προσαρμογή της συστατικής Πράξης του « Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ» στο Δημοτικό Συμβούλιο μόλις στις 19/12/2019.

Η καθυστέρηση λοιπόν και οι ανεύθυνοι χειρισμοί της Δημοτικής αρχής έχουν συνέπειες και στην περίπτωσή μας «το μάρμαρο» το πλήρωσαν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» που έμειναν απλήρωτοι για δύο (2) μήνες και έκαναν γιορτές με άδειες τσέπες.

Και επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί με την ανεύθυνη αντιμετώπιση που οδήγησε στο κλείσιμο της ΑΔΕΛ, μήπως είναι καιρός η Δημοτική αρχή του Δήμου Μυτιλήνης να επιδείξει μεγαλύτερη υπευθυνότητα και λιγότερη αλαζονεία»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου