× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Θα προμηθευτούμε νέα αεροσκάφη και νέα ελικόπτερα για το Πυροσβεστικό Σώμα»

Την απόκτηση καινούριων αεροσκαφών, ελικοπτέρων και άλλων μέσων για το Πυροσβεστικό Σώμα προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής

Δημοσίευση 7/7/2023

«Θα προμηθευτούμε νέα αεροσκάφη και νέα ελικόπτερα για το Πυροσβεστικό Σώμα»
' χρόνος ανάγνωσης

«Δημιουργήσαμε το νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ως μία απάντηση σε ένα αίτημα των καιρών. Και χαίρομαι διότι το Υπουργείο αυτό, πια, πατάει καλά στα πόδια του», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι έγινε συζήτηση για τον μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό σχετικά με τις πολύ σημαντικές επενδύσεις οι οποίες γίνονται στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, με πλήρη αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Θα συντελεστεί πραγματικά μια κοσμογονία ως προς τα μέσα τα οποία θα έχουμε στη διάθεσή μας, για την αντιμετώπιση όλων των κρίσεων που η κλιματική αλλαγή προκαλεί, με σημαντικότερες, βέβαια, τις δασικές πυρκαγιές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης: «Μέσα στα επόμενα χρόνια θα προμηθευτούμε καινούργια αεροσκάφη, καινούργια ελικόπτερα, πολλά καινούργια μέσα για το Πυροσβεστικό Σώμα. Και αυτή είναι μία αναγκαία επένδυση η οποία επιβάλλεται να κάνουμε, καθώς πρώτο μας μέλημα είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της ανθρώπινης περιουσίας, αλλά φυσικά και του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Μέχρι τότε, βέβαια, έχουμε προχωρήσει και έχουμε υλοποιήσει έναν πολύ μεθοδικό σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο την οποία ήδη διανύουμε, με περισσότερα εναέρια μέσα, με περισσότερες δράσεις πρόληψης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα ο πρωθυπουργός θέλησε να σταθεί ιδιαίτερα στο θέμα αυτό, ζητώντας όπως είπε «έστω και τώρα, την απαραίτητη συνεργασία όλων των Δήμων, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει στα πλαίσια του συντονισμού ο οποίος έχει δρομολογηθεί υπό την επίβλεψη του Υπουργείου.

Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι υπάρχει πια περισσότερος και καλύτερος συντονισμός. Να ευχαριστήσω από καρδιάς, όχι μόνο τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή, αλλά και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως τους εθελοντές μας, οι οποίοι έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το πόσοι ήταν πριν από τρία χρόνια. Συμμετέχουν κι αυτοί πολύ ενεργά σε αυτή τη μεγάλη συλλογική προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα ένα φαινόμενο το οποίο ξέρουμε ότι θα είναι μαζί μας».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Έχει δίκιο ο υπουργός να λέει ότι θα έχουμε πυρκαγιές κάθε καλοκαίρι. Το "κλειδί" πάντα είναι η έγκαιρη και η γρήγορη παρέμβαση και σε αυτόν τον τομέα θα εξακολουθούμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά για να γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να ζητήσω και εγώ για ακόμα μια φορά, καθώς είμαστε ήδη 7 Ιουλίου -μέχρι στιγμής μας έχει βοηθήσει και ο καιρός και τα πράγματα έχουν πάει καλά, αλλά τώρα ξέρουμε ότι οι δύο επόμενοι μήνες είναι δύσκολοι-, απόλυτη εγρήγορση όλων έτσι ώστε το φετινό καλοκαίρι να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Ο κρατικός μηχανισμός θα είναι πάντα στις επάλξεις.

Έχουμε πια μια κουλτούρα εκκενώσεων, η οποία αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση για τη χώρα. Να επαναλάβω το αυτονόητο: ότι όταν στέλνεται ένα μήνυμα "112" είναι για το καλό των πολιτών, πάντα, και το πρώτο μας μέλημα είναι η δική τους προστασία, οπότε οι πολίτες πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες του Υπουργείου και της Πολιτικής Προστασίας.

Εύχομαι και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Εμείς πάντως -όπως και πέρυσι- θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και βέβαια θα συνεχίσουμε να χτίζουμε τα θεμέλια αυτού του Υπουργείου ακόμα πιο γερά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι εκτός από το κομμάτι της παρέμβασης, «πια και το κομμάτι της κρατικής αρωγής έχει δείξει σημαντικά δείγματα γραφής και αποκτά πια μια ενιαία στέγη και έναν πολιτικό προϊστάμενο.

Και οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι και κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας, όποτε προέκυψαν μεγάλα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με κλιματικές κρίσεις -φωτιές, πλημμύρες στην Εύβοια, στον "Ιανό"-, η πολιτεία ανταποκρίθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι στο παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν μπορούμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Λεσβιακή Φάλαγγα στο επίκεντρο εκδήλωσης της Ομοσπονδίας Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Απόδημου Ελληνισμού Παντελής Μπουρνιάς σε εκδήλωση μνήμης για τη Μάχη του Κλαπάδου και τη θυσία των Λέσβιων αποδήμων που συνέβαλαν καθοριστικά στην Απελευθέρωση της Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο δρόμο ενάντια στον φασισμό

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο Αθηνών από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΚΟΣΜΟΣ

Οι διαδηλώσεις έριξαν την κυβέρνηση στη Βουλγαρία

Η παραίτηση έρχεται λίγο πριν η Βουλγαρία ενταχθεί στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου
ΕΛΛΑΔΑ

«Θα σου στρίψω το λαρύγγι»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει πως την απείλησε ο Γιώργος Ξυλούρης «Φραπές»
ΕΛΛΑΔΑ

Οι κρεοπώλες στο πλευρό των αγροτών

Καθολικό κλείσιμο των κρεοπωλείων την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου - ημέρα κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν λόγω εορταστικού ωραρίου.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα του «Φραπέ»!

Καταθέτει σήμερα ο Γιώργος Ξυλούρης ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μέλι από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στο μεγάλο φεστιβάλ της Αθήνας

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας με δεκάδες επιχειρήσεις και βραβεύσεις παραγωγών που ανέδειξαν την αξία της νησιωτικής μελισσοκομίας