× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γιορτινό καλοκαίρι, με μουσική, σαρδέλα, κρασί και πανηγύρια στη Δυτική Λέσβο

Ιδιαίτερη βαρύτητα στα παραδοσιακά δρώμενα και στις δραστηριότητες των τοπικών συλλόγων τους οποίους στηρίζει οικονομικά δίνει φέτος το καλοκαίρι η Δημοτική Αρχή. Δείτε τι είπε στο «Ν» η αντιδήμαρχος Ζαχαρούλα Ιωακείμ

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 4/7/2023

Γιορτινό καλοκαίρι, με μουσική, σαρδέλα, κρασί και πανηγύρια στη Δυτική Λέσβο

Χωρίς μεγάλες συναυλίες, λόγω του ότι το γήπεδο της Καλλονής είναι υπό επισκευή, με πολλά όμως μουσικά δρώμενα, πανηγύρια, γιορτές και εικαστικά γεγονότα έρχεται φέτος το πολιτιστικό καλοκαίρι της Δυτικής Λέσβου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τις προηγούμενες ημέρες  με το μαθητικό τουρνουά Σκάκι «ο Αριστοτέλης» στην Καλλονή και συνεχίσθηκαν στη Μήθυμνα με εξαιρετικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από το θάνατο του Αργύρη Εφταλιώτη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας της Δυτικής Λέσβου Ζαχαρούλα Ιωακείμ επισήμανε μεταξύ άλλων ότι φέτος ο Δήμος επέλεξε να στρέψει την προσοχή του στις εκδηλώσεις με τοπικό χαρακτήρα και να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ντόπιο στοιχείο και κυρίως στα χωριά.

«Φέτος δώσαμε τη δυνατότητα στους συλλόγους να μας καταθέσουν τις προτάσεις τους για εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει μέσα στο καλοκαίρι είτε αυτές είναι γιορτές, είτε πανηγύρια είτε άλλα καλλιτεχνικά και μουσικά δρώμενα.

Με τον τρόπο αυτό θεωρούμε ότι οι επισκέπτες μας και οι κάτοικοι των χωριών μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά από εκδηλώσεις με την κουλτούρα και την ταυτότητα της περιοχής μας και άρωμα Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι σημαντικό ότι αναβιώνουν και θα πραγματοποιηθούν γιορτές που αγαπά ο κόσμος, όπως η γιορτή της σαρδέλας στην Καλλονή, η γιορτή της Αμπελουργίας, η γιορτή του τραχανά, η γιορτή του σύκου κ.λπ.

Παράλληλα θα έχουμε πολλά πανηγύρια τα οποία θα πραγματοποιηθούν μαζί με όλα τα παραδοσιακά έθιμα και μουσικές βραδιές όπως αρέσουν στον κόσμο και διασκεδάζει μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις.

Την ίδια ώρα το μουσικό συγκρότημα του Μάνου Σιμιτζή θα πραγματοποιήσει και φέτος μαζί με την ομάδα του συναυλίες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και τραγούδια αφιερωμένα στο Μίμη Πλέσσα και στο Γιάννη Σπανό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού  στηρίζει τις επιτυχημένες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή όπως το Διεθνές Φεστιβάλ του Μολύβου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Αρίων, το φεστιβάλ ευεξίας Euforia που πραγματοποιείται το Σεπτέμβρη, το μουσικό φεστιβάλ νεανικών συγκροτημάτων στη Σκάλα Ερεσού, το Food fest που θα γίνει σε όλη τη Λέσβο κ.α.

Παράλληλα όπως σημειώνει η κ. Ιωακείμ θα στηριχθούν και νέες δράσεις όπως η εκδήλωση – αφιέρωμα σε Λέσβιους καλλιτέχνες που διοργανώνει η νεοσύστατη Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου, o γνωστός ιστιοπλοϊκός αγώνας Regatta  που φέτος θα πάει στο Μόλυβο, φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και πολλά άλλα δρώμενα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν και εκθέσεις φωτογραφίας σε Σκαλοχώρι και Συκαμνιά ενώ θα υπάρξουν και αθλητικές εκδηλώσεις όπως ποδηλατάδες, τουρνουά μπάσκετ κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε η Ζαχαρούλα Ιωακείμ συνεχίζεται για άλλη μια χρονιά η επιτυχημένη δραστηριότητα για παιδιά που περιλαμβάνει εκμάθηση κολύμβησης με καθηγητές φυσικής αγωγής.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί όλες τις εκδηλώσεις και το σχεδιασμό από τη Δυτική Λέσβο

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή