× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γιορτινό καλοκαίρι, με μουσική, σαρδέλα, κρασί και πανηγύρια στη Δυτική Λέσβο

Ιδιαίτερη βαρύτητα στα παραδοσιακά δρώμενα και στις δραστηριότητες των τοπικών συλλόγων τους οποίους στηρίζει οικονομικά δίνει φέτος το καλοκαίρι η Δημοτική Αρχή. Δείτε τι είπε στο «Ν» η αντιδήμαρχος Ζαχαρούλα Ιωακείμ

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 4/7/2023

Γιορτινό καλοκαίρι, με μουσική, σαρδέλα, κρασί και πανηγύρια στη Δυτική Λέσβο
' χρόνος ανάγνωσης

Χωρίς μεγάλες συναυλίες, λόγω του ότι το γήπεδο της Καλλονής είναι υπό επισκευή, με πολλά όμως μουσικά δρώμενα, πανηγύρια, γιορτές και εικαστικά γεγονότα έρχεται φέτος το πολιτιστικό καλοκαίρι της Δυτικής Λέσβου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τις προηγούμενες ημέρες  με το μαθητικό τουρνουά Σκάκι «ο Αριστοτέλης» στην Καλλονή και συνεχίσθηκαν στη Μήθυμνα με εξαιρετικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από το θάνατο του Αργύρη Εφταλιώτη. 

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας της Δυτικής Λέσβου Ζαχαρούλα Ιωακείμ επισήμανε μεταξύ άλλων ότι φέτος ο Δήμος επέλεξε να στρέψει την προσοχή του στις εκδηλώσεις με τοπικό χαρακτήρα και να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ντόπιο στοιχείο και κυρίως στα χωριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φέτος δώσαμε τη δυνατότητα στους συλλόγους να μας καταθέσουν τις προτάσεις τους για εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει μέσα στο καλοκαίρι είτε αυτές είναι γιορτές, είτε πανηγύρια είτε άλλα καλλιτεχνικά και μουσικά δρώμενα.

Με τον τρόπο αυτό θεωρούμε ότι οι επισκέπτες μας και οι κάτοικοι των χωριών μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά από εκδηλώσεις με την κουλτούρα και την ταυτότητα της περιοχής μας και άρωμα Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι σημαντικό ότι αναβιώνουν και θα πραγματοποιηθούν γιορτές που αγαπά ο κόσμος, όπως η γιορτή της σαρδέλας στην Καλλονή, η γιορτή της Αμπελουργίας, η γιορτή του τραχανά, η γιορτή του σύκου κ.λπ.

Παράλληλα θα έχουμε πολλά πανηγύρια τα οποία θα πραγματοποιηθούν μαζί με όλα τα παραδοσιακά έθιμα και μουσικές βραδιές όπως αρέσουν στον κόσμο και διασκεδάζει μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις.

Την ίδια ώρα το μουσικό συγκρότημα του Μάνου Σιμιτζή θα πραγματοποιήσει και φέτος μαζί με την ομάδα του συναυλίες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και τραγούδια αφιερωμένα στο Μίμη Πλέσσα και στο Γιάννη Σπανό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού  στηρίζει τις επιτυχημένες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή όπως το Διεθνές Φεστιβάλ του Μολύβου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Αρίων, το φεστιβάλ ευεξίας Euforia που πραγματοποιείται το Σεπτέμβρη, το μουσικό φεστιβάλ νεανικών συγκροτημάτων στη Σκάλα Ερεσού, το Food fest που θα γίνει σε όλη τη Λέσβο κ.α.

Παράλληλα όπως σημειώνει η κ. Ιωακείμ θα στηριχθούν και νέες δράσεις όπως η εκδήλωση – αφιέρωμα σε Λέσβιους καλλιτέχνες που διοργανώνει η νεοσύστατη Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου, o γνωστός ιστιοπλοϊκός αγώνας Regatta  που φέτος θα πάει στο Μόλυβο, φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και πολλά άλλα δρώμενα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν και εκθέσεις φωτογραφίας σε Σκαλοχώρι και Συκαμνιά ενώ θα υπάρξουν και αθλητικές εκδηλώσεις όπως ποδηλατάδες, τουρνουά μπάσκετ κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε η Ζαχαρούλα Ιωακείμ συνεχίζεται για άλλη μια χρονιά η επιτυχημένη δραστηριότητα για παιδιά που περιλαμβάνει εκμάθηση κολύμβησης με καθηγητές φυσικής αγωγής.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί όλες τις εκδηλώσεις και το σχεδιασμό από τη Δυτική Λέσβο

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών
ΧΩΡΙΑ

Αρωμα καλοκαιριού και παράδοσης στη Γιορτή Κρασιού στα Πάμφιλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην παραλία Παμφίλων – Μουσική, χορός και γεύσεις σε μια βραδιά γεμάτη Λεσβιακό χαρακτήρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σήμερα… μεθάμε Πλωμάρι!

Το OuzoFest 2025 φέρνει ούζο, χορό και νησιώτικο ξεφάντωμα στην καρδιά της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ένας αιώνας μετά, οι ρίζες οδηγούν πίσω στο Σκαλοχώρι

Αϊβαλιώτες με καταγωγή από τη Λέσβο επιστρέφουν στον τόπο των προγόνων τους και γιορτάζουν μαζί με τους ντόπιους, κόντρα στον χρόνο και την Ιστορία.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Κορνάρου λόγω τεχνικών εργασιών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνάντηση του νέου Δ.Σ. της ΟΛΣΑ με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης

Ο Παναγιώτης Χριστόφας στηρίζει τη διασύνδεση των Λέσβιων της διασποράς με τον τόπο τους – Θερμή υποδοχή και διάθεση συνεργασίας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Έργα ανάσα 495.000 ευρώ από τη ΔΕΥΑΛ σε Πολιχνίτο και Γέρα

Πράσινο φως από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου για την πρώτη χρηματοδότηση, βάσει του φακέλου προτάσεων έργων που κατατέθηκε από τον πρόεδρο της εταιρείας και υπηρεσιακά στελέχη στη σύσκεψη για τη λειψυδρία, τον περασμένο Μάιο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ