× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έψαχναν επί ώρες αξονικό τομογράφο για 6χρονο με αιμορραγία από το αυτί

Το παιδί μεταφερόταν με ασθενοφόρο από νοσοκομείο σε νοσοκομείο επειδή ήταν χαλασμένος ο αξονικός τομογράφος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης- Τι κατήγγειλε ο πατέρας

Δημοσίευση 21/6/2023

Έψαχναν επί ώρες αξονικό τομογράφο για 6χρονο με αιμορραγία από το αυτί

Μια φοβερή περιπέτεια, που αναδεικνύει τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ, έζησε ένας 6χρονος και η οικογένειά του την Κυριακή, στη Θεσσαλονίκη. Με αιμορραγία από το αυτί, καθώς είχε χτυπήσει στο κεφάλι μετά από πτώση με το πατίνι του, το παιδί μεταφερόταν με ασθενοφόρο από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για ώρες προκειμένου να κάνει αξονική τομογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παιδί αρχικά μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου όμως ο αξονικός τομογράφος ήταν χαλασμένος. Οι γιατροί αποφάσισαν να το στείλουν στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», αλλά εκεί ο τομογράφος δεν έχει πρωτόκολλα για παιδιά κάτω των 10 ετών και οι γιατροί δεν πήραν την ευθύνη. Το αγόρι επέστρεψε και πάλι στο Ιπποκράτειο, όπου αποφασίστηκε να πάει σε ιδιωτική κλινική με έξοδα του νοσοκομείου για να γίνει η απαραίτητη εξέταση. Το παιδί είχε κάκωση στο λιθοειδές οστό και τώρα νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο και είναι καλά στην υγεία του.

«Τραβήξαμε μία Οδύσσεια» τόνισε στο Mega ο πατέρας του 6χρονου. «Περίπου κατά τη 1 το μεσημέρι χτύπησε το παιδάκι μας έξω από το σπίτι. Σε 5-6 λεπτά ήρθε το ΕΚΑΒ, μεταφερθήκαμε άμεσα και μας μετέφερε στο Ιπποκράτειο. Εκεί έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω από το κεφάλι του παιδιού για να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν. Το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν άριστο, μας αντιμετώπισαν όπως έπρεπε. Την αιμορραγία δεν την σταμάτησαν, η αιμορραγία σταμάτησε περίπου στις 7 το απόγευμα» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι η αξονική τομογραφία στο παιδί έγινε στις 7.15 το απόγευμα τελικά.

Δεύτερη φορά σε 3 μήνες που χάλασε ο αξονικός τομογράφος στο Ιπποκράτειο

Μέσα σε τρεις μήνες είναι η δεύτερη φορά που χάλασε ο αξονικός τομογράφος στο Ιπποκράτειο, κατήγγειλε στο Mega ο  αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Χρήστος Τζελέπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γενικά να πούμε ένα συγγνώμη από το ΕΣΥ για την ταλαιπωρία. Το Ιπποκράτειο έπεσε πάνω στο από το παιδί. Είναι λάθος ότι δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος. Υπάρχει καινούριος, είναι από τους καλούς, αλλά ήταν χαλασμένος για τεχνικά ζητήματα, για μία λυχνία. Ήταν χαλασμένος από την Παρασκευή και χθες άρχισε να λειτουργεί. Μας ενημέρωσαν ότι επειδή είναι χαλασμένος ο δικός μας, γι’ αυτόν τον λόγο εφημερεύει ο Άγιος Παύλος. Θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες από αυτούς που όρισαν τον “Άγιο Παύλο” για τα παιδιατρικά περιστατικά», είπε αρχικά.

«Υπάρχει ένας δεύτερος αξονικός τομογράφος που ήρθε από το Κέντρο Υγείας Τούμπας, ο οποίος είναι στο νοσοκομείο εδώ και 3-4 μήνες και ακόμα δεν έχει μπει σε λειτουργία. Θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από την διοίκηση. Υπάρχουν 8 συνάδελφοι που δουλεύουν τον αξονικό τομογράφο και οι 3 από αυτούς στο τέλος του χρόνου βγαίνουν σε σύνταξη», συμπλήρωσε ο Χρ. Τζελέπης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τίμησαν τους 58 Λημνιούς νεκρούς της μάχης του Σκρα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε σε αυτούς τους ήρωες τόνισε η Δήμαρχος Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία
ΚΟΣΜΟΣ

«Νάκμπα» σημαίνει καταστροφή

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήσεις ως και 20% στην τιμή του καφέ

Ακόμη πιο ψηλά η τιμή της σοκολάτας