× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Παραδέχεστε ότι ήσασταν απροετοίμαστοι για το προσφυγικό»

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/12/2019

«Παραδέχεστε ότι ήσασταν απροετοίμαστοι για το προσφυγικό»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ για την μεταναστευτική πολιτική συνεχίζετε οδηγώντας σε αδιέξοδο κάθε προσπάθεια  διαχείρισης του. Η προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου έχει σταματήσει από την πρώτη μέρα ανάληψης της διακυβέρνησης της ΝΔ. Το ΚΥΤ της Μόριας την 7η Ιουλίου είχε 5678 πρόσφυγες – μετανάστες, τον Οκτώβρη ο αριθμός είχε φτάσει τους 13000 και λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα φτάνουμε σε πρωτόγνωρο αριθμό για τα μέχρι τώρα αριθμητικά δεδομένα των 19000.

Το «σχέδιο» της κυβέρνησης επικεντρώθηκε στην ανακοίνωση ίδρυσης  νέων κλειστών Κέντρων που θα λειτουργούν είτε ως κέντρα προαναχώρησης είτε για την Υποδοχή και Ταυτοποίηση, με την ψευδή και ανεφάρμοστη  υπόσχεση του κλεισίματος των υπαρχουσών δομών. Με τον τρόπο αυτό η γενικευμένη, μαζική και συστηματική κράτηση προσφύγων – μεταναστών στα νησιά μας   γίνεται ο κανόνας της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας σε αντίθεση με τη σχετική Ευρωπαϊκή νομοθεσία, μετατρέποντας τα νησιά σε κέντρα κράτησης – φυλακές. Επιπλέον, η αναζήτηση υποψήφιων νέων χώρων για την ίδρυση έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους της Λέσβου, ανακοινώνοντας συνεχώς νέες τοποθεσίες και δημιουργώντας ένα κλίμα ανασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Αθανασίου και η ΝΟΔΕ Λέσβου μέχρι την αλλαγή της κυβέρνησης πριν μερικούς μήνες είχαν φροντίσει να ενισχύσουν και να αγκαλιάσουν όλες τις ακροδεξιές και μισαλλόδοξες εκφράσεις της τοπικής κοινωνίας, αξιοποιώντας πολιτικά αυτό το κλίμα σε όλες τις εκλογικές μάχες. Φρόντισαν με αυτή τους την στάση να δυσφημήσουν σε διεθνές επίπεδο τη Λέσβο, εμφανίζοντας τη Μυτιλήνη ως πόλη που ανθεί η εγκληματικότητα. Να διχάσουν τους κατοίκους  του νησιού ενισχύοντας κάθε ακραία φωνή.

Να ενισχύσουν την ανασφάλεια όλων των κατοίκων στο νησί μας. Στοχοποιήσαν τον ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του, τον τότε βουλευτή του και τους χιλιάδες ψηφοφόρους τους σαν καταστροφείς της Λέσβου. Στην τηλεοπτική του συνέντευξη του ο κ.Αθανασίου στον Γιάννη Συνάνη παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν απροετοίμαστη να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα. Αμφισβήτησε ευθέως τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ  ότι ως τον Ιανουάριο θα υπάρχει αποσυμφόρηση είκοσι χιλιάδων προσφύγων – μεταναστών, λέγοντας ότι ήταν απλά μια ευχή καθώς δεν υπάρχουν στην υπόλοιπη Ελλάδα οι δομές που θα υποδεχτούν τους πρόσφυγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δομές δημιουργούνται μόνο αν υπάρχει θέληση να βοηθηθούν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών και απ' ό,τι φαίνεται θέληση δεν υπάρχει. Αμφισβήτησε ευθέως τις δηλώσεις του κυρίου Στεφανή ότι η προσφυγική κρίση ήρθε για να μείνει, λέγοντας ότι αυτό δεν είναι γραμμή της κυβέρνησης, ενώ απέφυγε να δεσμευτεί ότι  συντάσσεται με το σύνολο του λεσβιακό λαού, που έχει ήδη εκφραστεί ενάντια σε κάθε νέα δομή.

Όσο για την δήθεν αφελή ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ ή κατά των κλειστών δομών, είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικά εναντίον των κλειστών δομών – φυλακών οπουδήποτε στη χώρα και ιδιαίτερα στα νησιά, όπου παρά τις πιέσεις για 4 χρόνια κατάφερε να το αποτρέψει δημιουργώντας ανοιχτές δομές στη ηπειρωτική χώρα, επιδιώκοντας την γεωγραφική ισοκατανομή των αιτούντων άσυλο,.

Με βάση λοιπόν την υπάρχουσα δραματική κατάσταση, καλούμε την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία της:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1) Να αποσυμφορήσουν άμεσα και δραστικά τα νησιά με μαζικές μεταφορές προς την ενδοχώρα προσφύγων και μεταναστών που έχουν διασφαλίσει άρση γεωγραφικού περιορισμού, δεδομένου ότι (το καταργηθέν από τη ΝΔ) Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησής μας είχε σχεδιάσει πρόγραμμα μεταφοράς και φιλοξενίας 15.000 θέσεων στην ενδοχώρα.

2) Να επιταχύνουν τις διαδικασίες ασύλου σύμφωνα πάντα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Βασική προϋπόθεση είναι η γενναία ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου με το αναγκαίο προσωπικό έτσι ώστε η κάθε υπόθεση να εξετάζεται γρήγορα και ξεχωριστά, όπως επιτάσσει το διεθνές δίκαιο.

3) Να δρομολογήσουν άμεσα την επέκταση των συμβάσεων των εργαζομένων στο ΚΥΤ από τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ και να αποστείλουν άμεσα πρόσθετο διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4) Όσο αφορά τις υπάρχουσες υποδομές οφείλει η κυβέρνηση να δώσει απάντηση αν έχει ακυρωθεί η έτοιμη μελέτη για τη βελτίωση-αναβάθμιση  των ΚΥΤ, σε ζητήματα ασφάλειας, παροχής υπηρεσιών υγείας κ.α,  την οποία είχε αναλάβει η Ειδική Γραμματεία του Ταμείου Ασφάλειας. -Μετανάστευσης του πρώην  ΥπΜεΠο  για την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου. Για το έργο υπήρχε εγκεκριμένο κονδύλια 45 εκ. Ευρώ από ΕΕ και θα διαχειριζόταν από το ΥΠΕΘΑ.

5) Να δρομολογήσουν άμεσα μέτρα πολύμορφης στήριξης στις κοινότητες της Μόριας και της Παναγιούδας (αποζημιώσεις, υποδομές, καθαριότητα κ.α.), αλλά και συνολικά στο νησί μας.

6) Να ενισχυθούν με κάθε τρόπο οι δυνάμεις ασφαλείας της Αστυνομίας  και του Λιμενικού με ανθρώπινο δυναμικό, με την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Θωρακίζοντας τα νησιά απέναντι στην κλιματική κρίση

Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΕΛΛΕΤ και Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή ανέδειξαν την ανάγκη ενός νέου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης για τον νησιωτικό χώρο
Θωρακίζοντας τα νησιά απέναντι στην κλιματική κρίση
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Δημοπρατήθηκαν 3 παρεμβάσεις στη Δυτική Λέσβο

Πλακόστρωτο στην Αγία Παρασκευή και ασφαλτοστρώσεις σε Πέτρα και Μετόχι Δαφίων περιλαμβάνει το έργο προϋπολογισμού 799.258 ευρώ
Δημοπρατήθηκαν 3 παρεμβάσεις στη Δυτική Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενικός εισηγητής στην Αναθεώρηση του Συντάγματος ο Παναγιώτης Δουδωνής

Ευχαρίστησε το ΠΑΣΟΚ για τον ορισμό του ο βουλευτής Επικρατείας και Συνταγματολόγος
Γενικός εισηγητής στην Αναθεώρηση του Συντάγματος ο Παναγιώτης Δουδωνής
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Μάχη για την παραμονή στην εργασία και το δικαίωμα στη σύνταξη

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος 55-67 διεκδικούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στις υπηρεσίες του Δήμου Μυτιλήνης έως τη συνταξιοδότησή τους, επικαλούμενοι πάγιες και διαρκείς ανάγκες -Στο πλευρό τους ο Παναγιωτης Χριστόφας και συνδικαλιστικοί φορείς
Μάχη για την παραμονή στην εργασία και το δικαίωμα στη σύνταξη
ΧΩΡΙΑ

Διακοπή νερού σε χωριά της Μυτιλήνης την Πέμπτη 18 Ιουνίου

Λόγω προγραμματισμένων εργασιών της ΔΕΥΑΛ. Δείτε αναλυτικά σε ποιες περιοχές δεν θα έχει νερό
Διακοπή νερού σε χωριά της Μυτιλήνης την Πέμπτη 18 Ιουνίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πόλεμοι, εκεχειρίες και κίνημα ειρήνης στο επίκεντρο της εκπομπής «ΠΕΚ‑τες»

Παναγιώτης Κλαδίτης και Γιώργος Συκάς στο ρ/σ του «Ν» 99 fm
Πόλεμοι, εκεχειρίες και κίνημα ειρήνης στο επίκεντρο της εκπομπής «ΠΕΚ‑τες»
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αναζητείται η αλήθεια πίσω από το επεισόδιο στη χωματερή

Μηνύσεις και από τις δύο πλευρές, αίτημα για εξέταση μαρτύρων και αξιοποίηση των καμερών ασφαλείας για τα όσα έγιναν μεταξύ του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Κατζανού και εργαζομένου στην καθαριότητα
Αναζητείται η αλήθεια πίσω από το επεισόδιο στη χωματερή
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη αναστολή λειτουργίας στο Αρχοντικό Βαρελτζήδαινας

Προσωρινό λουκέτο σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων
Έκτακτη αναστολή λειτουργίας στο Αρχοντικό Βαρελτζήδαινας
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Αλλη μία γυναικοκτονία. Αλλη μία γυναίκα που δεν είναι πια εδώ»

Ανακοίνωση της επιτροπής Ισότητας του Δήμου Μυτιλήνης για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν
«Αλλη μία γυναικοκτονία. Αλλη μία γυναίκα που δεν είναι πια εδώ»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Οι νέες προτεραιότητες του ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου

Επιχειρηματικότητα, στεγαστική πολιτική, ψυχική υγεία και υδάτινοι πόροι στο επίκεντρο των αποφάσεων που ελήφθησαν στη Χίο
Οι νέες προτεραιότητες του ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος κέρδισε το στοίχημα του διεθνούς Enduro MTB

80 αναβάτες από Ελλάδα και εξωτερικό στην Αγιάσο για το 10th Lesvos Enduro MTB
Η Λέσβος κέρδισε το στοίχημα του διεθνούς Enduro MTB
ΧΩΡΙΑ

«Η οδική ασφάλεια δεν είναι θέμα εντυπώσεων»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής υπογραμμίζει τη συνεχή παρουσία των συνεργείων της Περιφέρειας σε όλες τις περιοχές του νομού, με παρεμβάσεις που ενισχύουν την ασφάλεια των μετακινήσεων
«Η οδική ασφάλεια δεν είναι θέμα εντυπώσεων»