× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δολοφονία Φύσσα: Ένοχος μόνο ο Ρουπακιάς σύμφωνα με την Εισαγγελέα

Την ενοχή μόνο του Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ζητά η Εισαγγελέας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/12/2019

Δολοφονία Φύσσα: Ένοχος μόνο ο Ρουπακιάς σύμφωνα με την Εισαγγελέα

Η Εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή όλων των συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της απλής ή της άμεσης συνέργειας που αντιμετωπίζουν. Σύμφωνα με την ίδια, ο Γιώργος Ρουπακιάς το μοιραίο βράδυ ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο και η ενέργεια του ήταν "αψυχολόγητη".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την ίδια, όπως αποδείχτηκε από τη διαδικασία των σχεδόν 5 ετών, το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο και ούτε είχε δοθεί εντολή για αυτό από την ηγεσία του κόμματος ή προσωπικά από τον πρώην βουλευτή Γιάννη Λαγό. Πρόσθεσε ότι «οι κινήσεις Ρουπακιά δείχνουν ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. Μόνος κινήθηκε, μόνος αποχώρησε».

Δεν δέχθηκε ούτε ότι το πλήθος των χρυσαυγιτών ήταν συντεταγμένο και ακολουθούσε οδηγίες, όπως έχει προκύψει από μαρτυρίες, και αμφισβήτησε την στοχοποίηση του Παύλου Φύσσα. Κατά την εισαγγελέα ο Ρουπακιάς ήταν «σε ήρεμη ψυχική κατάσταση η οποία του επέτρεπε την ήρεμη σκέψη και αποδεχόμενος το θανατηφόρο αποτελέσματα των ενεργειών του και χρησιμοποιώντας το αναδιπλούμενου μαχαίρι έπληξε τον Παύλο Φύσσα δυο φορές στο ύψος της καρδιάς».

Ακόμα ζήτησε την απόρριψη, ως αβάσιμου, του ισχυρισμού που προέβαλλε ο Ρουπακιάς, σύμφωνα με τον οποίο εκείνο το βράδυ βρίσκονταν σε άμυνα, διότι όπως είπε κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε ακροαματική διαδικασία. «Δεν είναι βάσιμος ο ισχυρισμός του ότι δέχθηκε επίθεση. Είχε αποφασίσει τον εγκληματικό του σκοπό, έπληξε τον παθόντα με απόλυτη επιτυχία», είπε η εισαγγελέας ζητώντας παράλληλα να απορριφθεί το αίτημα που υπέβαλλε ο κατηγορούμενος περί μεταβολής της κατηγορίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπό τα δεδομένα αυτά η εισαγγελέας ζητήσει να κηρυχτεί ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο. Η εισαγγελέας ανέφερε ακόμα ότι «οι ανωτέρω κατηγορούμενοι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την ανθρωποκτόνο πρόθεση Ρουπακιά. Η εμφάνιση του Ρουπακιά στο σημείο, ήταν συμπτωματική στο σημείο της δολοφονίας» είπε και πρόσθεσε ότι «αν υπήρχε σχέδιο ο Ρουπακιάς θα ήταν ήδη στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενο τηλέφωνο».

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας επικαλούμενη στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις ανέφερε στην αγόρευσή της: «Δεν ακούστηκαν φράσεις που να δείχνουν ότι δόθηκε εντολή για τη δολοφονία Φύσσα ή ότι ήταν ...Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Δεν προέκυψε ότι δόθηκε εντολή από αυτή. ... Άλλωστε ποιοι θα ήταν το όφελος για τη Χρυσή Αυγή.

Αν πράγματι ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία Φύσσα γιατί την διέπραξαν σε κεντρικό σημείο και όχι κάποια άλλο βράδυ σε άλλο απόμερο σημείο ώστε το έγκλημα να μη γίνει ορατό». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τίμησαν τους 58 Λημνιούς νεκρούς της μάχης του Σκρα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε σε αυτούς τους ήρωες τόνισε η Δήμαρχος Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία
ΚΟΣΜΟΣ

«Νάκμπα» σημαίνει καταστροφή

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου