× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξηλώθηκε η πρώτη «νόμιμη καθ’ όλα» γκουμούτσα της ΔΕΥΑΛ

Μπροστά σε τεράστιες ευθύνες η Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ. Αυθαίρετες και παράνομες σύμφωνα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία αλλά και προσβλητικές για την πόλη οι ντουλάπες διαστάσεων 2 επί 3 μέτρα που τοποθετήθηκαν εν είδει λέει, έξυπνου δικτύου ύδρευσης

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 7/6/2023

Ξηλώθηκε η πρώτη «νόμιμη καθ’ όλα» γκουμούτσα της ΔΕΥΑΛ
Πάει η γκουμούτσα ξηλώθηκε σήμερα το πρωί. Κατά τα άλλα ήταν... νόμιμη!

Με τη δημοσίευση του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ το πρωί χθες Τρίτη 6 Ιουνίου, οι ιθύνοντες της ΔΕΥΑΛ διαβλέποντας το που οδηγείται η χωρίς προηγούμενο αυθαίρετη κατασκευή και τοποθέτηση 17 μεταλλικών ντουλαπών διαστάσεων η μικρότερη 2 επί 3 μέτρων άρχισαν να προσπαθούν ή να νομίζουν ότι μπορούν να προσπαθήσουν να αποδημήσουν τα όσα αναφέραμε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολύ σύντομα αποδείχθηκε ότι ΚΑΙ αυτή η προχειροδουλειά τους που έλεγαν πως είναι «καθ’ όλα νόμιμη» δεν θα ξεπερνιόταν εύκολα. Οι 17 «γκουμούτσες» - αντιαισθητικές κατασκευές που προσβάλλουν την πόλη της Μυτιλήνης και την εικόνα της είχαν τοποθετηθεί παράνομα.

Χωρίς να τηρηθούν οι απαραίτητοι περιβαλλοντικοί όροι που απαιτούνται σε έργα με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και μάλιστα ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Χωρίς την παραμικρή ενημέρωση έστω των οργάνων της δημοτικής αρχής.

Κάπως έτσι τη ίδια μέρα προκλήθηκε η παρέμβαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας αλλά και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στην οποία και θα τεθεί μετά την τοποθέτηση των γκουμουτσών το ζήτημα της τοποθέτησης τους. Οποία προσβολή στα αυτοδιοικητικά όργανα του Δήμου Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προσβλητική εικόνα πριν την απομάκρυνση της γκουμούτσας της ΔΕΑΥΛ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα Τετάρτη πρωί πρωί η γκουμούτσα στο παλιό λιμάνι της Μυτιλήνης μπροστά την Εθνική Τράπεζα, η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση αυθαιρεσίας της ΔΕΥΑΛ ξηλώθηκε. Άγνωστο είναι αν και κατά πόσο ξηλώθηκαν και άλλες τέτοιες γκουμούτσες. Σίγουρο είναι ότι σε άλλες δυο περιπτώσεις αυτήν στη γωνία των οδών Κρήνης και Ναυμαχίας Έλλης στην Επάνω Σκάλα και στην οδό Υακίνθου και Γυμνασιάρχου Δαυίδ στη Χρυσομαλλούσα έχουν βλαφτεί ιδιοκτησίες. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες συνετάγη και προσφυγή για τις αυθαιρεσίες της ΔΕΥΑΛ που αποστέλλεται στα Ευρωπαϊκά όργανα τα αρμόδια να ελέγξουν το πώς εκτελείται ένα έργο χωρίς να τηρούνται τα ελάχιστα απαιτούμενα από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Στην πρώτη περίπτωση η ιδιοκτήτρια προσφεύγει στη δικαιοσύνη ενώ στη δεύτερη ήδη ζητήθηκε η γνώμη νομικού προκειμένου και πάλι να υπάρξει προσφυγή. Χαρακτηριστική για τη δεύτερη περίπτωση η γραπτή παρέμβαση του γνωστού ιερέα π. Νικολάου Βαλάκου ο οποίος έγραψε: «Έχουν τοποθετηθεί αυθαίρετα, χωρίς να ερωτηθεί κανείς (εκ των ιδιοκτητών των οικιών), έξωθι των οποίων τοποθετήθηκαν και πιθανότατα και άνευ σχετικής αδείας, της αρμόδιας υπηρεσίας, «χωρίς να ακολουθηθεί η τυχόν, (προβλεπόμενη), νόμιμη διαδικασία», στην οδό Υακίνθου και Γυμνασιάρχου Δαυίδ, γωνία, με αποτέλεσμα, να κλείσει όλη η αυλή και το ισόγειο διαμέρισμα να σκοτεινιάσει, (με ένα αντιαισθητικό βουνό μπροστά του), μειώνοντας την αντικειμενική αξία τους και καθιστώντας προβληματική την διαμονή σε αυτό! Εξ άλλου, αυτό, (συν τοις άλλοις), συνιστά και προσβολή της προσωπικότητας του ιδιοκτήτου, όπως απεφάνθη, (σε σχετική ερώτηση), νομικός, (δικηγόρος) και γνώστης, τοιούτων αστικών θεμάτων! Επίσης, συν τοις άλλοις, (που έχουν τοποθετηθεί, σε διάφορα σημεία της πόλεως), έχουν τοποθετηθεί και επί της οδού Χρυσομαλλούσης, πιο κάτω από τον Ι. Ν. της Παναγίας και άλλο, λίγο πιο κάτω από τα σχολεία! Πρέπει κάποιος αρμόδιος, να αποφανθεί και να δώσει απαντήσεις, πώς αυτές οι ντουλάπες τοποθετήθηκαν, σε αυτό το μέγεθος, με ευθύνη ποίου, (εργολάβου ή όχι), ποιος υπέδειξε τα σημεία τοποθετησής των και με ποια κριτήρια, εάν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες και εάν είχε δοθεί σχετική έγκριση και από ποιον, ή όποιος θέλει, κάνει ότι θέλει, χωρίς κανένα έλεγχο και εφαρμογή νόμου! Δεν ξέρω, απλώς ερωτώ; «Ζούμε σε νομοταγές κράτος; που διέπεται από νόμους»; Ενημερώνεται ο κυρίαρχος λαός; ή αυτά είναι μόνο στα λόγια»!

Επαναλαμβάνουμε αυτό που γράψαμε και χτες. Περιμένουμε απαντήσεις. Όχι με το γνωστό τρόπο των κρατούντων στην εταιρεία που πληρώνουμε όλοι μας και οι οποίοι θεωρώντας εαυτόν ελέω Θεού βασιλείς κάνουν κυριολεκτικά ό,τι γουστάρουν. Διοργανώνοντας μέχρι και συνεντεύξεις τύπου στις οποίες καλούν όσους θέλουν αντιμετωπίζοντας την ενημέρωση των πολιτών σαν το γάμο των παιδιών τους. Ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουμε και θέτει όλη η κοινωνία ζητάμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής