× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία γνώσεων εξαιρετικά εξερευνήσεις ανά το βασίλειο του πλανήτη

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 3/6/2023

Βιβλία γνώσεων εξαιρετικά εξερευνήσεις ανά το βασίλειο του πλανήτη

ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ από το ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Γνώρισε τα πλάσματα που μας εμπνέουν να εξελίσσουμε την τεχνολογία, μέσα από αυτό το πραγματικά υπέροχο βιβλίο γνώσεων, για παιδιά όλων των ηλικιών! Μικρά έξυπνα και κατατοπιστικά κείμενα, πλαισιωμένα από όμορφες, πολύχρωμες και εύστοχες εικόνες, κάνουν το βιβλίο ιδανικό για μάθηση με ιδιαίτερα ευχάριστο και εύστοχο τρόπο! Κείμενα Κριστιάν Ντοριόν, εικονογράφηση Γκόσια Χέρμα, μετάφραση Αγγελική Τζαβάρα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Σκληρόδετο! Αναζητήστε το!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιγραφή: Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτοί κάνουν όλες τις εφευρέσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορούν να μάθουν ένα δύο πραγματάκια από εμάς τα ζώα! Εμείς έχουμε επινοήσει τρόπους για να λύνουμε προβλήματα και να κατασκευάζουμε απίστευτα υλικά, καθώς και τρόπους για να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές και να επιβιώνουμε χωρίς βοήθεια για εκατομμύρια χρόνια.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού για τη βιομιμητική θα γνωρίσεις τα ΖΩΑ-ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ που έχουν δώσει έμπνευση στους ανθρώπους για να κάνουν εκπληκτικά πράγματα.

Ο βυθός και οι ΩΚΕΑΝΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΔΑΤΙΝΟ ΚΟΣΜΟ Ένα καταπληκτικό βιβλίο που σε τραβάει αρχικά από το μέγεθος του και το σκληρόδετο ανάγλυφο εξώφυλλό του! Ξεφυλλίζοντάς το, ανακαλύπτεις τα θαύματα των ωκεανών! Οι εικόνες είναι ‘φωτογραφικές’, τα κείμενα απόλυτα κατατοπιστικά! Κείμενα Consuelo Delgado, εικονογράφηση Lidia di Blasi, μετάφραση Δήμητρα Παπαβασιλείου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις susaeta. Το διαβάζουμε μικροί και μεγάλοι ευχάριστα και σίγουρα όλοι έχουμε να μάθουμε πολλά μέσα από τις σελίδες του!

Περιγραφή: Οι ήπειροι της Γης βρέχονται από πέντε ωκεανούς, οι οποίοι επικοινωνούν µεταξύ τους σχηµατίζοντας µια απέραντη θαλάσσια έκταση που καλύπτει το 71% περίπου της επιφάνειας του πλανήτη µας. Γεµάτοι από µικροσκοπικούς αλλά και κολοσσιαίους οργανισµούς, οι ωκεανοί ξεχειλίζουν από ζωή, από την επιφάνεια ως τα µεγαλύτερα και πιο σκοτεινά βάθη, παρόλο που τα τελευταία χρόνια η κλιµατική αλλαγή έχει επιβαρύνει µε διάφορους τρόπους το πολύτιµο θαλάσσιο περιβάλλον. Με το βιβλίο αυτό ετοιµάσου να βυθιστείς στον συναρπαστικό υδάτινο κόσµο των ωκεανών και να γνωρίσεις µερικά από τα πιο εντυπωσιακά και παράξενα είδη που κατοικούν εκεί. Θα βρεις χάρτες, ενδιαφέρουσες πληροφορίες και αξιοπερίεργα στοιχεία για πολλά θαλάσσια πλάσµατα, σε πλούσια εικονογραφηµένες σελίδες που παρουσιάζουν, µε τρόπο απλό και εύληπτο, πώς είναι η ζωή στους ωκεανούς της Γης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ Σε εικονογράφηση του Lars Baus! Συγγραφέας Holger Haag. Απίστευτο και όμως αληθινό, σε φυσικό μέγεθος! Για όλους εμάς που προτιμούμε στην ασφάλεια του σπιτιού μας να δούμε από κοντά και σε φυσικό μέγεθος το κεφάλι ενός λιονταριού ή ενός κροκόδειλου! Να βάλουμε το χέρι μας πάνω στο χέρι ενός γορίλα! Πατούσες, οπλές και άλλα πολλά! Να πάρουμε ειδικές γνώσεις με έναν τόσο ιδιαίτερο, ευχάριστο και ευφάνταστο τρόπο! Προτείνω λοιπόν αυτό το ξεχωριστό, μεγάλο σε μέγεθος και σκληρόδετο βιβλίο, από της εκδόσεις ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ. Αξίζει να το αποκτήσετε!

Περιγραφή: Έχετε συναντήσει κροκόδειλο; Ήρθατε ξαφνικά πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον γορίλα; Κοιτάξατε ποτέ ένα λιοντάρι μέσα στα μάτια; Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο στην άγρια φύση – και θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο.

Στο εντελώς πρωτότυπο βιβλίο «Άγρια ζώα της Αφρικής σε Φυσικό Μέγεθος», ερχόμαστε πραγματικά πολύ κοντά στα άγρια ζώα της Αφρικής. Και αυτά απεικονίζονται όσο μεγάλα είναι και στην πραγματικότητα. Σε φυσικό μέγεθος! Και μας κοιτάζουν κατευθείαν στα μάτια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα περιεκτικά κείμενα του Holger Haag και η εκπληκτική εικονογράφηση του Lars Baus μάς ταξιδεύουν στην άγρια Αφρική για να γνωρίσουμε από κοντά την πλούσια και εξωτική πανίδα της.

Φυσικά, δεν χωράνε όλα τα ζώα σε μία σελίδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, σχεδιάζεται μόνο το κεφάλι σε φυσικό μέγεθος. Μπορείτε όμως να δείτε ολόκληρο το ζώο σε μικρογραφία στο προηγούμενο δισέλιδο. Εκεί απεικονίζεται, επίσης σε φυσικό μέγεθος, ένα μόνο μέρος του σώματος• για παράδειγμα, η πατούσα του τσιτάχ, το κέρατο του ρινόκερου ή η οπλή της ζέβρας.

Έτσι θα μπορείτε να τα συγκρίνετε με το δικό σας χέρι ή κεφάλι και να σχηματίσετε μια ακριβή εικόνα για το πραγματικό μέγεθος των υπέροχων αυτών ζώων.Στον πρώτο τόμο της πρωτότυπης σειράς «Σε φυσικό μέγεθος» η άγρια Αφρική ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας! Και μάλιστα, σε φυσικό μέγεθος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ Τολμηροί εξερευνητές, απίστευτα ταξίδια και οι ξεχωριστές ιστορίες τους! Ένα εξαιρετικό βιβλίο γνώσεων για όλη την οικογένεια! Μας ταξιδεύει σε χρόνους και τόπους άλλους! Μας γνωρίζει μια πλειάδα εξερευνητών, ανδρών και γυναικών, από την εποχή των πρώτων εξερευνητών μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τα κείμενα του Riccardo Francaviglia, εικονογράφηση της Margherita Sgarlata, μετάφραση Αγγελίνα Παπαδημητρίου, Ράνια Ταλαδιανού, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη πόλη, είναι σκληρόδετο και εντυπωσιακό τόσο από την εικόνα του όσο και από τα περιεχόμενα του! Πρόκειται για μια εκπληκτική δουλειά, που θα πρέπει να διαβαστεί και να υπάρχει στις βιβλιοθήκες και στις καρδιές αγοριών και κοριτσιών! ‘’Εξερευνήστε το’’!

Περιγραφή: Γενναίοι άντρες και γυναίκες αψήφησαν τους περιορισμούς της εποχής τους και ανακάλυψαν νέους συναρπαστικούς κόσμους καθώς η δίψα τους για γνώση και περιπέτεια ήταν μεγαλύτερη από τον φόβο για το άγνωστο. Από τους Βίκινγκ, τους άρχοντες των θαλασσών του Βορρά, ως τον Αμέριγκο Βεσπούτσι, ο οποίος έδωσε το όνομά του σε μία ολόκληρη ήπειρο, την Αμερική. Από άντρες όπως ο Μάρκο Πόλο, που διέσχισε τον Δρόμο του Μεταξιού και ταξίδεψε ως τη μακρινή Κίνα, σε γυναίκες όπως η Ιζαμπέλ Έμπερχαρντ, η ζωή της οποίας ενέπνευσε βιβλία, ταινίες, ακόμα και μία λυρική όπερα, και η Βαλεντίνα Τερέσκοβα, που έκανε τον γύρο του πλανήτη 48 φορές μέσα σε 70 ώρες!

*Η Δρ. Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος-Συγγραφέας

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Αναβάλλεται η συναυλία της Κατερίνας Λιόλιου

Ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Ιουλίου στο Κτήμα Οινοφόρος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

H Λέσβος, τόπος διεθνούς συνάντησης της ηλεκτρονικής μουσικής

Από τους διοργανωτές του Undefined Shapes που θα γίνει στη Σκάλα Καλλονής, ο dj, και καλλιτέχνης Μιχάλης Μεϊμάρογλου μιλά στο «Ν» για το μοναδικό διήμερο του Αυγούστου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Kωμωδίες και ρομαντικές κομεντί που βασίζονται σε έργα του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου Νιλ Σάιμον
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε το 3ο Summer Art Camp στο Λευκό Χαρτί Μυτιλήνης

Ο βιωματικός πολυχώρος τέχνης προγραμματίζει ήδη νέες δράσεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πανηγύρια, ανταμώματα, γιορτή του ούζου και μουσικές στα χωριά του Δήμου Μυτιλήνης

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Λεσβιακού Καλοκαιριού
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Αλλαγή ωραρίου στους αρχαιολογικούς χώρους της Λέσβου

Ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου λόγω καύσωνα
ΘΕΑΤΡΟ

Ακυρώνεται η παράσταση «Τουρκομερίτισσα»

Επρόκειτο να ανεβεί σήμερα, Τετάρτη στο Κάστρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μουσικό φεστιβάλ, Λεσβιακό Καλοκαίρι και επισκευή των πολιτιστικών κέντρων

Ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους του πολιτισμού στη Λέσβο, αλλά και γεμάτη νιώθει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μυτιλήνης Eριφύλη Χιωτέλλη που έκανε στο «Ν» έναν απολογισμό των 6,5 μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων της
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πισωγύρισμα η αναβολή του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ AegeanDocs

Για οικονομικούς λόγους δεν θα γίνει η φετινή διοργάνωση που είχε αναδείξει τον κινηματογράφο, τα ντοκιμαντέρ και διεθνείς βραβευμένες παραγωγές στο Βόρειο Αιγαίο επί 11 χρόνια
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθεση Ζωγραφικής της Καίτης Μεσσηνέζη στη Μυτιλήνη

Από 29 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου στη ΦΕΜ, στο Κάτω Κάστρο
ΒΙΒΛΙΟ

Δανειστική βιβλιοθήκη στο Παλαιοχώρι Λέσβου

Για μικρούς και μεγάλους
ΜΟΥΣΙΚΗ

H Πέννυ Μπαλτατζή στο Κάστρο Μυτιλήνης

Φέρνει το «σπάνιο και εξωτικό χαρμάνι» της στο Λεσβιακό Καλοκαίρι