× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία γνώσεων εξαιρετικά εξερευνήσεις ανά το βασίλειο του πλανήτη

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 3/6/2023

Βιβλία γνώσεων εξαιρετικά εξερευνήσεις ανά το βασίλειο του πλανήτη

ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ από το ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Γνώρισε τα πλάσματα που μας εμπνέουν να εξελίσσουμε την τεχνολογία, μέσα από αυτό το πραγματικά υπέροχο βιβλίο γνώσεων, για παιδιά όλων των ηλικιών! Μικρά έξυπνα και κατατοπιστικά κείμενα, πλαισιωμένα από όμορφες, πολύχρωμες και εύστοχες εικόνες, κάνουν το βιβλίο ιδανικό για μάθηση με ιδιαίτερα ευχάριστο και εύστοχο τρόπο! Κείμενα Κριστιάν Ντοριόν, εικονογράφηση Γκόσια Χέρμα, μετάφραση Αγγελική Τζαβάρα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Σκληρόδετο! Αναζητήστε το!

Περιγραφή: Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτοί κάνουν όλες τις εφευρέσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορούν να μάθουν ένα δύο πραγματάκια από εμάς τα ζώα! Εμείς έχουμε επινοήσει τρόπους για να λύνουμε προβλήματα και να κατασκευάζουμε απίστευτα υλικά, καθώς και τρόπους για να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές και να επιβιώνουμε χωρίς βοήθεια για εκατομμύρια χρόνια.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού για τη βιομιμητική θα γνωρίσεις τα ΖΩΑ-ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ που έχουν δώσει έμπνευση στους ανθρώπους για να κάνουν εκπληκτικά πράγματα.

Ο βυθός και οι ΩΚΕΑΝΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΔΑΤΙΝΟ ΚΟΣΜΟ Ένα καταπληκτικό βιβλίο που σε τραβάει αρχικά από το μέγεθος του και το σκληρόδετο ανάγλυφο εξώφυλλό του! Ξεφυλλίζοντάς το, ανακαλύπτεις τα θαύματα των ωκεανών! Οι εικόνες είναι ‘φωτογραφικές’, τα κείμενα απόλυτα κατατοπιστικά! Κείμενα Consuelo Delgado, εικονογράφηση Lidia di Blasi, μετάφραση Δήμητρα Παπαβασιλείου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις susaeta. Το διαβάζουμε μικροί και μεγάλοι ευχάριστα και σίγουρα όλοι έχουμε να μάθουμε πολλά μέσα από τις σελίδες του!

Περιγραφή: Οι ήπειροι της Γης βρέχονται από πέντε ωκεανούς, οι οποίοι επικοινωνούν µεταξύ τους σχηµατίζοντας µια απέραντη θαλάσσια έκταση που καλύπτει το 71% περίπου της επιφάνειας του πλανήτη µας. Γεµάτοι από µικροσκοπικούς αλλά και κολοσσιαίους οργανισµούς, οι ωκεανοί ξεχειλίζουν από ζωή, από την επιφάνεια ως τα µεγαλύτερα και πιο σκοτεινά βάθη, παρόλο που τα τελευταία χρόνια η κλιµατική αλλαγή έχει επιβαρύνει µε διάφορους τρόπους το πολύτιµο θαλάσσιο περιβάλλον. Με το βιβλίο αυτό ετοιµάσου να βυθιστείς στον συναρπαστικό υδάτινο κόσµο των ωκεανών και να γνωρίσεις µερικά από τα πιο εντυπωσιακά και παράξενα είδη που κατοικούν εκεί. Θα βρεις χάρτες, ενδιαφέρουσες πληροφορίες και αξιοπερίεργα στοιχεία για πολλά θαλάσσια πλάσµατα, σε πλούσια εικονογραφηµένες σελίδες που παρουσιάζουν, µε τρόπο απλό και εύληπτο, πώς είναι η ζωή στους ωκεανούς της Γης.

ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ Σε εικονογράφηση του Lars Baus! Συγγραφέας Holger Haag. Απίστευτο και όμως αληθινό, σε φυσικό μέγεθος! Για όλους εμάς που προτιμούμε στην ασφάλεια του σπιτιού μας να δούμε από κοντά και σε φυσικό μέγεθος το κεφάλι ενός λιονταριού ή ενός κροκόδειλου! Να βάλουμε το χέρι μας πάνω στο χέρι ενός γορίλα! Πατούσες, οπλές και άλλα πολλά! Να πάρουμε ειδικές γνώσεις με έναν τόσο ιδιαίτερο, ευχάριστο και ευφάνταστο τρόπο! Προτείνω λοιπόν αυτό το ξεχωριστό, μεγάλο σε μέγεθος και σκληρόδετο βιβλίο, από της εκδόσεις ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ. Αξίζει να το αποκτήσετε!

Περιγραφή: Έχετε συναντήσει κροκόδειλο; Ήρθατε ξαφνικά πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον γορίλα; Κοιτάξατε ποτέ ένα λιοντάρι μέσα στα μάτια; Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο στην άγρια φύση – και θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο.

Στο εντελώς πρωτότυπο βιβλίο «Άγρια ζώα της Αφρικής σε Φυσικό Μέγεθος», ερχόμαστε πραγματικά πολύ κοντά στα άγρια ζώα της Αφρικής. Και αυτά απεικονίζονται όσο μεγάλα είναι και στην πραγματικότητα. Σε φυσικό μέγεθος! Και μας κοιτάζουν κατευθείαν στα μάτια!

Τα περιεκτικά κείμενα του Holger Haag και η εκπληκτική εικονογράφηση του Lars Baus μάς ταξιδεύουν στην άγρια Αφρική για να γνωρίσουμε από κοντά την πλούσια και εξωτική πανίδα της.

Φυσικά, δεν χωράνε όλα τα ζώα σε μία σελίδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, σχεδιάζεται μόνο το κεφάλι σε φυσικό μέγεθος. Μπορείτε όμως να δείτε ολόκληρο το ζώο σε μικρογραφία στο προηγούμενο δισέλιδο. Εκεί απεικονίζεται, επίσης σε φυσικό μέγεθος, ένα μόνο μέρος του σώματος• για παράδειγμα, η πατούσα του τσιτάχ, το κέρατο του ρινόκερου ή η οπλή της ζέβρας.

Έτσι θα μπορείτε να τα συγκρίνετε με το δικό σας χέρι ή κεφάλι και να σχηματίσετε μια ακριβή εικόνα για το πραγματικό μέγεθος των υπέροχων αυτών ζώων.Στον πρώτο τόμο της πρωτότυπης σειράς «Σε φυσικό μέγεθος» η άγρια Αφρική ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας! Και μάλιστα, σε φυσικό μέγεθος!

ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ Τολμηροί εξερευνητές, απίστευτα ταξίδια και οι ξεχωριστές ιστορίες τους! Ένα εξαιρετικό βιβλίο γνώσεων για όλη την οικογένεια! Μας ταξιδεύει σε χρόνους και τόπους άλλους! Μας γνωρίζει μια πλειάδα εξερευνητών, ανδρών και γυναικών, από την εποχή των πρώτων εξερευνητών μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τα κείμενα του Riccardo Francaviglia, εικονογράφηση της Margherita Sgarlata, μετάφραση Αγγελίνα Παπαδημητρίου, Ράνια Ταλαδιανού, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη πόλη, είναι σκληρόδετο και εντυπωσιακό τόσο από την εικόνα του όσο και από τα περιεχόμενα του! Πρόκειται για μια εκπληκτική δουλειά, που θα πρέπει να διαβαστεί και να υπάρχει στις βιβλιοθήκες και στις καρδιές αγοριών και κοριτσιών! ‘’Εξερευνήστε το’’!

Περιγραφή: Γενναίοι άντρες και γυναίκες αψήφησαν τους περιορισμούς της εποχής τους και ανακάλυψαν νέους συναρπαστικούς κόσμους καθώς η δίψα τους για γνώση και περιπέτεια ήταν μεγαλύτερη από τον φόβο για το άγνωστο. Από τους Βίκινγκ, τους άρχοντες των θαλασσών του Βορρά, ως τον Αμέριγκο Βεσπούτσι, ο οποίος έδωσε το όνομά του σε μία ολόκληρη ήπειρο, την Αμερική. Από άντρες όπως ο Μάρκο Πόλο, που διέσχισε τον Δρόμο του Μεταξιού και ταξίδεψε ως τη μακρινή Κίνα, σε γυναίκες όπως η Ιζαμπέλ Έμπερχαρντ, η ζωή της οποίας ενέπνευσε βιβλία, ταινίες, ακόμα και μία λυρική όπερα, και η Βαλεντίνα Τερέσκοβα, που έκανε τον γύρο του πλανήτη 48 φορές μέσα σε 70 ώρες!

*Η Δρ. Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος-Συγγραφέας

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για υπερδυνάμεις και σούπερ ήρωες!

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΘΕΑΤΡΟ

Με «ένα πουκάμισο αδειανό...» το 2ο Λύκειο Μυτιλήνης ταξίδεψε στη Χίο

Εντυπωσίασε η θεατρική παράσταση των παιδιών στο πλαίσιο του 2ου μαθητικού Φεστιβάλ «Νέοι Ομηρίδες», που διεξήχθη από τις 13 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2023 στο γειτονικό μας νησί.
ΒΙΒΛΙΟ

«Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης»

Παρουσίαση του βιβλίου της Πόπης Κλειδαρά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός και Πολιτισμός στο μικροσκόπιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ημερίδα με τίτλο «e-Aegean CulTour: Μία νέα ερευνητική υποδομή για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό στο Αιγαίο» διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου από τις 9 πμ ως τις 3 μμ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Λαϊκό γλέντι με τον Γιάννη Καψάλη στον «Οινοφόρο»

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Επίσημη πρώτη του Ταξιάρχη Βέρρου

Μετά τα σημερινά εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στην Καλλονή αύριο Σάββατο ξεκινά τις περιοδείες με πρώτο σταθμό την Αγία Παρασκευή
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Επιτυχημένη εκδήλωση για την Αννα Κινδύνη

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στην αυλή του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922» στη Σκάλα Λουτρών
ΜΟΥΣΙΚΗ

Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι με δυνατό πάρτι στην Bracciera

Αυτό το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου γεμίζουμε καρδιά και μυαλό με θετική ενέργεια, μουσική και όμορφες στιγμές
ΘΕΑΤΡΟ

«Τα κίτρινα γιλέκα», πάνε Πλωμάρι, Καλλονή και Πολιχνίτο

Το θεατρικό έργο του Δημήτρη Κίνδερλη παρουσιάζει ο ΦΟΜ και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ανθρώπων Τέχνη...Ειρήνης φάροι» Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, 16,17 και 18 Σεπτεμβρίου
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκπαιδευτικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά στην Αγία Παρασκευή

Το Σάββατο και την Κυριακή 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Τιμητική πλακέτα στα «σαντούρια της Αγιάσου»

Από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τους συνεργάτες του